Texas A&M Logo

Texas A&M Logo

Texas A&M is een openbare instelling voor hoger onderwijs, ook bekend als TAMU, A&M en Texas A&M University. Het is gevestigd in College Station, Texas, waar het in 1876 werd opgericht. De universiteit bestrijkt verschillende onderwijsgebieden en doet wetenschappelijk onderzoek op het gebied van land-, ruimte- en mariene problemen. Daarbij wordt hij financieel ondersteund door invloedrijke organisaties als NASA, het Office of Naval Research, de National Science Foundation en de National Institutes of Health. Sinds 1948 is de universiteit het vlaggenschip van het Texas A&M University System. In 2001 werd hij lid van de Association of American Universities. En in 2020 werd de studentengemeenschap erkend als de op één na grootste in de Verenigde Staten. De instelling heeft ook een sportafdeling met een eigen Aggies-team, dat in 20 sporten concurreert als onderdeel van de Southeastern Conference.

Betekenis en geschiedenis

Logo Texas A&M

De basis van de universiteit was het Agricultural and Mechanical College of Texas, en het verscheen als onderdeel van het Morrill Land-Grant Acts-programma. Ondanks de naam, die spreekt van een vooroordeel in landbouw en mechanica, gaf de onderwijsinstelling aanvankelijk geen lessen in deze disciplines. Er werd veel aandacht besteed aan klassieke studies, toegepaste wiskunde, literatuur en talen. Vier jaar later kregen de studenten ook de kans om agrarische en militaire zaken, civiele techniek, werktuigbouwkunde te studeren.

Om de uitgebreide mogelijkheden te weerspiegelen, verleende Texas Legislature de schooluniversiteit in 1963 en noemde het officieel Texas A&M University. Bovendien verliet hij de historische connectie met de vorige onderwijsinstelling in de afkorting AMC van de uitdrukking Agricultural and Mechanical College. Later verschenen er nog twee versies van de afkorting — A&M en TAM (uit Texas A&M). De laatste variant wordt gebruikt in het embleem met de centrale T — ATM.

Het is nu Amerika’s toonaangevende universiteit met een sterke traditie en een schitterende melkweg van uitstekende alumni. Het telt meer dan duizend studentenorganisaties, waaronder sociale, sociale, Griekse, religieuze, dienstverlenende, academische, enz. Daarnaast heeft hij een uitstekende koorgroep van 70 cadetten. De groep treedt door het hele land op en gaat zelfs naar concerten in het buitenland.

Texas A&M Seal Logo

Het Texas A&M-zegel is gebaseerd op de klassieke rondel — een cirkel met meerdere structuren met verschillende zones gemarkeerd door ringen. De centrale plaats wordt ingenomen door de afkorting, bestaande uit «A», «T», «M». Dit is een verkorte versie van de naam, waarin «T» halverwege tussen «A» en «M» staat. Het is een eerbetoon aan de historische wortels van de hogeronderwijsinstelling en staat voor «Agricultural and Mechanical» en «Texas». De letters zijn omgeven door een dikke streep met regelmatige inkepingen.

Dit wordt gevolgd door twee takken — eik (links) en laurier (rechts). Ze omringen het midden bijna volledig en zijn gevormd uit contouren. Hieronder staat het jaar waarin de universiteit werd opgericht — «1876». Deze elementen worden gescheiden door twee dunne lijnen, gevolgd door een breed vlak met de eigenlijke naam van de universiteit. Texas A&M University is geschreven in brede schreefletters en uitstulpingen. Er zijn drie sterren in hetzelfde veld. De rand van de afdichting is een tandwielachtig frame met tanden.

Daarnaast heeft de school een eigen logo. Dit is het middelpunt van de universitaire pers. De grootste letter is «T». Om het te benadrukken combineerden de ontwerpers twee kleuren: wit en bordeaux. Als gevolg hiervan zijn de rechterkant van het been en de helft van de bovenbalk veel lichter dan de rest. Rechts en links van het hoofdelement staan ​​»A» en «M». Alle letters zijn omlijst met brede rechthoekige schreven. De achtergrond van het bord is eenvoudig en neutraal — wit.

Texas A&M Aggies-logo’s

Texas A&M Logo Geschiedenis

De universiteit heeft een eigen sportafdeling, die 92 prijzen heeft gewonnen in de Southwest- en Big 12-competities, evenals in 12 nationale kampioenschappen. Vooral teams in voetbal, volleybal en honkbal zijn succesvol. Bovendien hebben atleten een persoonlijke identiteit — naam, kleuren en logo, die in zeven versies bestaat.

1876 ​​- 1907

Texas A&M Aggies Logo 1876-1907

Het originele sportembleem bevatte een monogram dat was samengesteld uit een combinatie van de eerste letters van de naam van de onderwijsinstelling — Agricultural and Mechanical College of Texas. Dezelfde inscriptie stond onderaan en was gemaakt in het lettertype in de Oud-Engelse stijl, met spikes en gekrulde schreven. Het monogram zag eruit als een touw dat aan een grote «C» hing. De karakters waren met elkaar verweven, waardoor ze moeilijk te lezen waren.

1908 — 1927

Texas A&M Aggies Logo 1908-1927

Het logo van die tijd bevatte een duidelijke afkorting, hoewel het ook uit verstrengelde letters bestond. Hun aantal werd teruggebracht tot drie — «A», «M» en «C». De eerste twee waren verticaal, de derde horizontaal. In feite waren ze in elkaar geregen en vormden ze een gelaagde figuur in een sierlijk ontwerp.

1962 — 1971

Texas A&M Aggies Logo 1962-1971

In 1962 besloot de sportafdeling af te stappen van universiteitsbrede symbolen en koos ze eigen symbolen op basis van haar naam. Daarom verscheen het embleem met het opschrift «Texas Aggies», geplaatst in een boog boven de gestileerde mannelijke figuur. Hij was een strijdlustige man, gekleed in een uniform met chevrons op de mouwen. Hij zag er erg dreigend uit. In dezelfde periode begon de bordeauxrode tint te worden gebruikt, die de officiële kleur werd van atleten van de Texas A&M University.

1972 — 1980

Texas A&M Aggies Logo 1972-1980

Na het herontwerp kreeg het logo een grote «T», met op de achtergrond een fitte man in volle munitie. Hij droeg een militair uniform, een pet, een riem, een sjaal en laarzen. Hij keek serieus en hooghartig, zoals blijkt uit de opgetrokken wenkbrauw. De contouren van de figuur en kledingelementen werden gemarkeerd in kastanjebruin. De rest had kleine puntjes, waaronder ongeschoren stoppels op het gezicht. Tegelijkertijd hebben de ontwerpers de inscriptie uitgelijnd en op de bovenste dwarsbalk van de letter «T» geplaatst.

1981 — 2000

Texas A&M Aggies Logo 1981-2000

In 1981 keurde het management van de onderwijsinstelling een logo voor de sportafdeling goed, dat overeenkwam met het universiteitsmerk. Het was tekstueel: er stonden maar drie letters op — «A», «T», «M». De middelste was de grootste. De rest van de symbolen zagen er kleiner uit en bevonden zich rechts en links van haar.

2001 — 2006

Texas A&M Aggies Logo 2001-2006

Gedurende deze periode verschenen er witte strepen op de «T», terwijl deze voorheen volledig bordeaux was met een rand in de vorm van een dunne lijn van dezelfde kleur.

2007 — heden

Texas A&M Aggies Logo 2007-vandaag

De aangebrachte wijzigingen hadden alleen invloed op de grootte van de letters «A» en «M». De ontwerpers hebben ze iets groter gemaakt.

Logo lettertype en kleuren

Texas A&M Logo

Alle symbolen van de universiteit zijn gebaseerd op de naam. In vroege versies hadden de borden een pretentieuze vorm met gekrulde schreven. In latere versies verschenen zelfs strikte en geometrisch proportionele letters.

De identiteit van Texas A&M biedt verschillende typen lettertypen op basis van het beoogde gebruik. Op de universiteitspers is het lettertype platgedrukt, met miniatuur schreefjes. Elders zijn enkele letters individueel ontworpen. Het officiële palet van de onderwijsinstelling en haar teams bestaat uit een combinatie van nobel bordeauxrood met perfect wit.