TCU (Texas Christian University) Logo

Texas Christian University Logo

TCU (Texas Christian University) is een particuliere universiteit met een hoog niveau van onderwijs- en onderzoeksactiviteiten, die de R2-status heeft gekregen. Het werkt onder een standaard programma voor vrije kunsten en omvat acht hogescholen en scholen. De instelling voor hoger onderwijs heeft een eigen sportafdeling, die deelneemt aan de eerste divisie van de NCAA en aan de conferentie Big 12. Het jaar van opening van de universiteit is 1873. Locatie: Fort Worth, Texas. De oprichters zijn de gebroeders Clark (Addison en Randolph).

Betekenis en geschiedenis

Texas Christian University Logo

De broers werden bij de oprichting van de universiteit bijgestaan ​​door hun vader, Joseph A. Clark. Zijn zonen waren vertegenwoordigers van de Restauratiebeweging, die de basis werd van de moderne organisatie Disciples of Christ. Het waren predikers, leraren, wetenschappers, bewegingsleiders en pleitbezorgers van onderwijs. Ze richtten eerst een voorbereidende school voor kinderen op, beter bekend als het Male & Female Seminary of Fort Worth. Ze was in Fort Worth en werkte slechts een paar jaar — van 1869 tot 1874.

De broers vonden een nieuw terrein voor de bouw van een universiteit in Thorp Spring. Daar richtten ze Add-Ran Male & Female College op. Dit gebeurde in 1873. Vervolgens werd een instelling voor hoger onderwijs de belichaming van hun droom — christelijk van karakter, maar niet-sektarisch van geest en intellectueel open. In 1889 kreeg hij de status van een universiteit en een andere naam — Add-Ran Christian University. Er waren echter niet genoeg studenten, dus de onderwijsinstelling maakte opnieuw een enorme verhuizing door — dit keer naar plaatsen met een hoge bevolkingsdichtheid en een hoge verkeersstroom, in Waco.

In 1902 werd de universiteit omgedoopt tot Texas Christian University en kreeg ze meteen de afkorting TCU. Hij kreeg ook de mascotte Horned Frog en zijn kenmerkende kleuren paars en wit. Na vele jaren van omzwervingen keerde de instelling voor hoger onderwijs echter terug naar haar voorouderlijk land — naar Fort Worth. Het gebeurde na een mysterieuze maar verwoestende brand. Hij dwong het universiteitsbestuur om de locatie te veranderen en alle gebouwen te herbouwen met donaties van filantropen.

De academische symbolen van de universiteit zijn, in tegenstelling tot de multistructuurdruk, monosyllabisch. Het wordt gedomineerd door tekst die de status van een grafisch element heeft gekregen. De afkorting, die sinds de naamsverandering van de universiteit in gebruik is genomen, wordt als uitgangspunt genomen. Het is «TCU», wat een afkorting is voor Texas Christian University. De inscriptie is enorm, vetgedrukt, getypt in hoofdletters. Het bevindt zich niet horizontaal, maar boogvormig en ziet eruit als een boog. Geometrisch nauwkeurige letters zijn versierd met rechthoekige schreven. De binnen- en buitenhoeken «C» en «U» zijn afgesneden zodat ze polygonen vormen. Maar «T» heeft aan beide kanten niets van dien aard. Ze is glad en gelijkmatig. De basiskleur van het logo is diep paars.

Zegel

Texas Christian University Seal Logo

De basis van het zegel is een zevenpuntig schild met een complexe configuratie, dat lijkt op een zadel. In de bovenste helft is een reptiel met een puntig lichaam afgebeeld — de zogenaamde gehoornde padachtige hagedis. Onderaan staat een christelijke ster, die volgens het geloof de geboorte van Jezus Christus aankondigde. Stralen wijken ervan af — slagen van verschillende lengtes, acht aan elke kant.

Nu wordt dit symbool gezien als een baken dat het pad naar kennis aangeeft. Het jaar van oprichting van de universiteit is daar ook gemarkeerd — «1873». Het wordt door een pijl in twee helften verdeeld. Rondom het schild zijn de inscripties «EST», «Disciplina» en «Facultas». De centrale elementen zijn omgeven door een dunne paarse lijn. Het wordt gevolgd door een breed veld met de uitgebreide naam van de universiteit en de aanduiding van de locatie. Deze inscripties zijn vetgedrukt met schreef. Langs de rand van de ronde afdichting loopt een breed frame.

TCU Horned Frogs Logos

TCU Horned Frogs Logo Geschiedenis

De sportafdeling heeft zo’n ongebruikelijke naam vanwege de unieke reptielen die in Texas worden gevonden. Dit is Phrynosoma cornutum — een gehoornde kikker of padachtige hagedis, een vertegenwoordiger van de leguaanachtige onderorde. Door de stekelige gezwellen op de huid ziet het er intimiderend uit. Het was dit dier dat de mascotte werd van de universiteitsclub, vertegenwoordigd door 8 mannelijke en 10 vrouwelijke teams. Ze concurreren met name in voetbal, honkbal, basketbal, golf, duiken, zwemmen, tennis, veldlopen en andere disciplines. Atleten zijn lid van de Big 12 en strijden in de Divisie I NCAA. Gedurende de hele geschiedenis van haar bestaan ​​heeft de afdeling zeven emblemen veranderd.

1939 — 1965

TCU Horned Frogs Logo 1939-1965

Het debuutlogo bevatte een afbeelding van een gehoornde padhagedis. Het was getekend in een realistische stijl, maar met contouren, en bestond uit veel dunne strepen, kleine stippen, korte streken. Aan de rechterkant van het reptiel stond in grote letters «T.C.U.» De afkorting van de naam van de universiteit werd getypt in geometrische hoofdletters, met afgesneden hoeken. Alle lijnen waren perfect recht.

1965 — 1977

TCU Horned Frogs Logo 1965-1977

Het embleem werd opnieuw getekend, maar behield het originele beeld van de mascotte van de sportafdeling — Horned Frog. Ze werd voorgesteld door een grotere hagedis, boos, met een angstaanjagende blik en klauwen aan haar poten. Om de woede van een koelbloedig dier te benadrukken, gebruikten de ontwerpers korte en scherpe halen. Hij had ook een paarse schaduw en het opschrift «TCU» zonder punten en schreven.

1977 — 1994

TCU Horned Frogs Logo 1977-1994

Deze periode markeerde een keerpunt in de geschiedenis van de logo’s van het varsity-team, toen het hoofdstuk het beeld van de gehoornde hagedis verliet om zich op de naam te concentreren. De letters waren ongelijk en moeilijk leesbaar omdat ze uit twee delen bestonden. De grootste was «T»: vanaf de rechterkant was er een brede lijn over de hele lengte van de lijn.

1994 — 1997

TCU Horned Frogs Logo 1994-1997

 

In 1994 verscheen een prototype van de moderne versie van de afkorting, die later overging op het universiteitsbrede logo. Maar deze stijl verscheen niet helemaal opnieuw — het leek op de inscriptie van het debuutembleem van de sportafdeling. Dat wil zeggen, de letters waren geometrisch, gelijkmatig, rechtlijnig en enigszins afgesneden langs de buiten- en binnenranden.

1997 — 2012

TCU Horned Frogs Logo 1997-2012

In die periode hebben ontwerpers de symbolen compacter gemaakt door de lengte van sommige elementen iets in te korten. Ze hebben er ook een randlijn aan toegevoegd, die de contouren van de letters herhaalt en zich op enige afstand ervan bevindt. De kleur van het logo is gewijzigd in blauw.

2012 — 2013

TCU Horned Frogs Logo 2012-2013

Bijna een jaar lang was het sportembleem donkerblauw. Er waren geen andere wijzigingen — ze hadden alleen invloed op de breedte van de tussenletterruimte en het kleurenpalet.

2013 — heden

TCU Horned Frogs Logo 2013-vandaag

Momenteel gebruiken TCU varsity-atleten het paarse (paarse) logo.

Logo lettertype en kleuren

Logo Texas Christian University

In de loop van zijn evolutie is het sportlogo geëvolueerd van een complex grafisch element naar een eenvoudig tekstdetail dat zowel uniformen als parafernalia siert. Het universiteitsbrede bord lijkt er erg op — het lijkt op elkaar. Het oudste is het academische zegel: het weerspiegelt de belangrijkste principes en geschiedenis van de universiteit.

Voor de identiteit gebruikt de universiteit enorme lettertypen — vet, groot, met schreven. Een daarvan is het boogtype. De basiskleuren van deze hogeronderwijsinstelling zijn paars (een tint paars) en wit.