UNC Logo

UNC Logo

UNC is de afkorting voor de volledige naam van de Universiteit van North Carolina in Chapel Hill. Het is ook bekend als Chapel Hill, North Carolina, UNC-Chapel Hill, of gewoon Carolina. De instelling voor hoger onderwijs verscheen in 1789 en werd opgericht door William Richardson Davie. Nu maakt het deel uit van de UNC-systeemstructuur en is het de vlaggenschipinstelling. Hij kreeg het R1-niveau — een doctoraatsuniversiteit met actief onderzoekswerk. De locatie is in Chapel Hill, North Carolina. Het heeft een zeer uitgebreid systeem:

  • Een elementaire eenheid
  • 13 beroepsscholen
  • Een hogeschool voor kunsten en wetenschappen
  • 70 educatieve cursussen
  • een sportclub

Betekenis en geschiedenis

Logo UNC (University of North Carolina)

Het besluit om deze instelling te openen werd genomen op de Algemene Vergadering van North Carolina in 1789 en in 1793 werd de eerste steen gelegd. Nu behoort het in ieder geval tot de top 3 van oudste universiteiten in de Verenigde Staten. Tijdens de burgeroorlog bleef de universiteit in bedrijf, hoewel het gebied in die periode een groot deel van zijn bevolking verloor. Als gevolg hiervan ontwikkelde de onderwijsinstelling zich door het gebrek aan studenten langzaam. In december 1870 werd het gesloten voor renovatie. De herlancering vond plaats in 1875.

In 1931 fuseerde UNC met Woman’s College van de University of North Carolina en State College of Agriculture and Engineering. Het resultaat was de Consolidated University of North Carolina. Maar de volledige overgang naar het gemengd onderwijs vond pas in 1963 plaats. Nu is het een zeer grote onderwijsstructuur, niet alleen in de regio, maar in het hele land. Het heeft meer dan 550 studentenorganisaties op verschillende gebieden en is de bakermat van vele vooraanstaande persoonlijkheden. De universiteit werd ook een van de oprichters van de Atlantic Coast Conference, die in 1953 verscheen.

Het meest legendarische symbool van de Universiteit van North Carolina is Old Well. Dit is een kleine rotonde gebouwd in neoklassieke stijl. Het wordt gebruikt in het embleem van de onderwijsinstelling en is een eerbetoon aan de bron waaruit het water de hele school voedde. Het is nu (na de wildgroei van de campus) gelegen in het zuidelijke uiteinde van het noordelijke blok van McCorkle Place en stijgt tussen Old West en Old East, de oudste gebouwen.

Het universiteitszegel heeft een klassieke uitstraling: een rondel met in het midden meerdere rijen ringen. In het midden is een schild met een brede diagonale streep die het Romeinse cijfer «LVX» en het woord «Libertas» in hoofdletters afbakent. Ze bevinden zich aan de boven- en onderkant. Aan de zijkanten van het schild staan ​​twee brandende fakkels in de oude Griekse stijl.

UNC Seal Logo

Daarna volgt een rond frame met dubbele rand. Het scheidt een brede lijn met de volledige naam van de universiteit («University of North Carolina») en met een aanduiding van de locatie («Chapel Hill»). Het opschrift is in hoofdletters gedrukt. Alle tekens zijn aangevuld met schreven. Langs de buitenrand van de print lopen verschillende strepen van verschillende groottes. Een ervan is versierd met een patroon van een ketting van witte stippen op een blauwe achtergrond. Het frame is ook blauw.

Het embleem is een combinatie van tekst en afbeeldingen. Hiertoe gebruikt de instelling voor hoger onderwijs haar volledige naam en een van de belangrijkste mascottes — de Old Well-rotonde, die boven de put is geïnstalleerd. De architecturale structuur wordt volledig weergegeven — met trappen, een koepel en vier kolommen. Bovendien lijkt haar beeld uit de negatieve ruimte te komen, omdat er naast het spel van blauw en wit geen andere techniek in wordt gebruikt. De witte kleur benadrukt de monumentaliteit van de structuur en de locatie van de zon, omdat het lijkt op een schittering vanaf de verlichte kant.

Aan de rechterkant staat de naam van de onderwijsinstelling, uitgesplitst in drie regels. Bovenaan staat het woord «The University», in het midden — «of North Carolina», onderaan — «at Chapel Hill». De middelste rij is de langste. De voorzetsels «van» en «at» zijn in handgeschreven cursief, de rest van de woorden zijn in hoofdletters met schreef. Er is een verticale balk op de grens tussen de tekst en de afbeelding.

North Carolina Tar Heels-logo’s

UNC Logo Geschiedenis

De universiteit is een van de oprichters van de Atlantic Coast Conference. Het heeft zijn eigen sportafdeling genaamd Tar Heels. Het heeft veel succes geboekt, waarbij drie teams in het bijzonder opvallen: één voor mannen (basketbal) en twee voor vrouwen (voetbal en hockey).

1900 — 1931

North Carolina Tar Heels Logo 1900-1931

Het allereerste logo bevat de afkorting «NC», afgeleid van de naam van de staat North Carolina. Het bestaat uit een monogramcompositie, waarbij de letters zo harmonieus met elkaar verweven zijn dat ze allebei op de voorgrond staan. Zowel «N» als «C» hebben de vorm van ramshoorns, omdat ze niet recht zijn, maar licht gebogen.

1954 — 1967

North Carolina Tar Heels Logo 1954-1967

Tijdens deze periode verscheen het beeld van een ram met een steile hoorn. Hij heeft een schuin gezicht in een angstaanjagende grimas, die zich in het volledige gezicht bevindt. Op de kop van het dier zit een kleine piekloze dop met het opschrift «UNC». De brede hoorns zijn in verschillende bochten gedraaid en geel geverfd, de hoofdtooi is blauw en de ogen, wenkbrauwen, pony, neusgaten en mond zijn zwart.

1968 — 1982

North Carolina Tar Heels Logo 1968-1982

Na het herontwerp heeft de kop van de ram een ​​andere stand gekregen: hij is in profiel gedraaid. Maar het getekende beeld van het dier bleef nog steeds formidabel. De ontwikkelaars verwijderden de gele en zwarte kleuren, waardoor alleen lichtblauwe contouren overbleven. Ze hebben ook de naam van de universiteit naar beneden gehaald, omdat de inscriptie op de hoofdtooi moeilijk te zien was.

1983 — 1998

North Carolina Tar Heels Logo 1983-1998

De ontwerpers presenteerden een antropomorfe ram van volledige lengte op het logo. Hij gaat naar links, dreigend op zijn rivalen af. In wezen bleef het uiterlijk hetzelfde: een boze uitdrukking, een opgetrokken lip, strenge ogen en steile hoorns in een paar bochten. Handen zijn gebald in vuisten. De blauwe trui is voorzien van een wit «N» en «C» monogram. Ze zijn nauw met elkaar verweven. De dop is geschreven met de afkorting van de universiteit — «UNC».

1999 — 2004

North Carolina Tar Heels Logo 1999-2004

De sportclub gaf de oude structuur van het embleem terug — met «N» en «C» bovenop elkaar, waarvan de uiteinden in verschillende richtingen uiteenlopen. In feite is dit de originele versie van 1900, alleen in het midden tussen de letters zit nu de kop van een ram. Deze keer is ze getekend in een realistische stijl, en niet in een cartoon, zoals voorheen. Bovenaan de «C» staat «Carolina», onderaan staat «Tar Heels».

2005 — 2014

North Carolina Tar Heels Logo 2005-2014

Gedurende deze periode hebben de ontwikkelaars tekst en handgetekende elementen uit het monogram verwijderd. Het enige dat overblijft zijn de contouren van de met elkaar verweven letters, omcirkeld in een donkerblauwe lijn.

2015 — heden

North Carolina Tar Heels Logo 2015-vandaag

Het huidige logo is een identieke kopie van het verleden, met een klein verschil in kleur. Het werd een paar tinten donkerder.

Logo lettertype en kleuren

UNC (University of North Carolina) Logo

De identiteit van de universiteit en haar sportclub is anders: hun symbolen hebben geen vergelijkbare elementen, met uitzondering van het kleurenschema. Is het bij een onderwijsinstelling klassiek en streng, dan bij de sportafdeling vernieuwend en speels.

De universiteit geeft gedetailleerde aanbevelingen over het gebruik van het lettertype op verschillende media: op internet, op posters, in advertenties, enzovoort. Dus gebruikt hij ITC Franklin Gothic LT Pro, Whitney en Bembo Std. Het kenmerkende kleurenpalet bestaat uit neutraal wit en Carolina Blue (Hex # 4B9CD3).