NYU Logo

NYU Logo

New York University is opgericht voor diegenen die een opleiding willen volgen, maar geen hoge sociale status hebben. Het werd opgericht door kooplieden en bankiers onder leiding van voormalig minister van Financiën Albert Gallatin. Dit gebeurde in 1831, toen jonge mensen uit arme gezinnen geen vooruitzichten hadden in de Amerikaanse samenleving. Nu bloeit NYU: het is opgenomen in de lijst van de meest succesvolle universiteiten volgens US News, en vanaf 2018 studeerde een recordaantal studenten binnen de muren — bijna 60 duizend.

Betekenis en geschiedenis

NYU Athletics Logo

Wat is NYU?

Dit is New York University, een particuliere instelling met een groot aantal campussen en academische centra. Hij is eigenaar van de NYU Violets-sportteams.

Na de status van de grootste onderwijsinstelling in de Verenigde Staten te hebben gekregen, bleef NYU zich ontwikkelen. Het bestaat uit een enorm aantal afdelingen, met de twee campussen die erg ver van elkaar liggen, en de universiteitskantoren en klaslokalen bevinden zich soms in dezelfde gebouwen waar winkels of zakencentra open zijn. In deze situatie heeft de universiteit behoefte aan een duidelijk systeem van grafische symbolen om niet te verdwalen tegen de achtergrond van het verstedelijkte landschap. Deze symbolen zijn het zegel en het logo — de basis van de visuele identiteit van NYU.

Het ronde zegel wordt gebruikt als stempel op documenten en vertegenwoordigt de universiteit bij officiële evenementen. In het midden haasten vier lopers zich om een ​​lauwerkrans op de sokkel te plaatsen. De afbeeldingen van oude atleten verpersoonlijken het verlangen naar kennis, en de krans duidt de overwinning aan. Boven de hoofden van de atleten is een hand die een fakkel vasthoudt — een symbool van vooruitgang en onderwijs.

Ook de tekst op de prent heeft een diepe betekenis. Hierboven de volledige naam van de onderwijsinstelling geschreven: «NEW YORK UNIVERSITY». Hieronder staat het Latijnse motto «PERSTARE ET PRAESTARE», dat de noodzaak bevestigt om «door te gaan en te bloeien». Onder de laconieke zin wordt het jaar van NYU aangegeven in Romeinse cijfers. Alle opschriften en grafische elementen worden omlijst door een grote lauwerkrans.

NYU Seal Logo

Het logo van de universiteit is niet zo oud als de print, maar verscheen al heel lang geleden — in 1965 werd het ontwikkeld door de man die de basis legde voor de visuele identiteit van Xerox en Chase Manhattan Bank — de beroemde Tom Geismar. In die tijd vertegenwoordigde hij zijn eigen brandingstudio Chermayeff & Geismar.

Hij kreeg de opdracht om een ​​uniek symbool te bedenken dat de ongelijksoortige gebouwen van NYU met elkaar zou kunnen verbinden en de identiteit van de universiteit zou weerspiegelen. De fakkelafbeelding bleek de beste oplossing omdat deze van de pers was gehaald. Het licht personifieert, zoals voorheen, het vuur van kennis. In eerste instantie wilde de kunstenaar het abstract maken, maar koos toen voor een begrijpelijker geometrisch ontwerp. Het witte silhouet van de fakkel wordt gevormd door negatieve ruimte. Het is afgebeeld in een paars vierkant en ernaast staat de afgekorte naam van New York University. De locatie van de afkorting hangt af van of het een korte versie van het logo (“NYU” aan de rechterkant) of gevouwen (bijschrift hieronder) is.

Het officiële zegel dateert uit de tijd dat de universiteit werd opgericht en weerspiegelt haar ambitie om een ​​wereldleider te worden. Tom Geismar associeerde het met het logo met de afbeelding van een fakkel die het licht van kennis uitstraalt. Beide grafische symbolen weerspiegelen de geest van vooruitgang en zien er tegelijkertijd zeer beknopt uit. Trouwens, de lamp verenigt de emblemen van alle NYU-afdelingen, maar wordt gecombineerd met verschillende namen van de faculteiten. Hij is afgebeeld in antieke stijl, want in Athene werd vuur vereenzelvigd met verlichting.

Logo lettertype en kleuren

NYU Logo

Het woordmerk van de New York University is erg minimalistisch, met vette schreefloze letters erin. Blijkbaar gebruikt het Gotham Bold, het officiële lettertype van de school. Het is gemakkelijk aan te passen aan elk ontwerp en is tijdloos. Met zijn strakke ontwerp stelt Gotham je in staat om je te concentreren op de naam van de universiteit.

De letters op de postzegels zien er heel anders uit. De ontwerpers kozen voor hen een dun schreefloos lettertype — Mercury Text Roman. Het is een secundair NYU-lettertype dat is ontworpen voor een formele stijl.

Logo NYU

New York University heeft niet alleen officiële typografie, maar ook een eigen kleurenschema. De basis is NYU Violet (# 57068C). Een rijke paarse tint is aanwezig in alle grafische symbolen van de universiteit en wordt gecombineerd met de klassieke witte kleur. In het oude Griekenland werd hij geassocieerd met Athene, waar de meest ontwikkelde onderwijsinstellingen waren.

Wat betekent het NYU-logo?

Het belangrijkste element van het logo is een brandende fakkel. Het symboliseert de connectie van NYU met zijn geboorteplaats omdat het werd geïnspireerd door de fakkel in de hand van het Vrijheidsbeeld.

Mag ik het NYU-logo gebruiken?

Reproductie van het NYU-logo kan onderworpen zijn aan de regels die zijn gespecificeerd in de huisstijlrichtlijnen en alleen in externe en interne communicatie van de universiteit.

Welke tint paars is NYU?

De officiële kleur van de New York University is NYU Violet. Het behoort tot de HEX-categorieën: # 57068C en PMS: 2597.

Wie heeft NYU opgericht?

De initiatiefnemer van de oprichting van NYU was de minister van Financiën Abraham Alfonse Albert Gallatin. De investeerders waren kooplieden, bankiers en kooplieden uit New York.