University of Mississippi Logo

University of Mississippi Logo

De University of Mississippi is de belangrijkste onderwijsinstelling, de staatsonderwijs- en onderzoeksuniversiteit van Mississippi, geopend in 1844. Het is gevestigd in Oxford en heeft een eigen medisch centrum in Jackson, waar voor het eerst ter wereld een longtransplantatie en een harttransplantatie zijn uitgevoerd op een mens van een dier. De instelling kreeg het hoogste niveau van wetenschappelijke activiteit — R1. Bovendien neemt de universiteit, in de volksmond Ole Miss genoemd, deel aan de nationale programma’s Sea Grant en Space Grant College en Fellowship. De universiteit heeft ook haar eigen sportteams, de Ole Miss Rebels, die lid zijn van de Southeastern Conference Division I en deelnemen aan de NCAA.

Betekenis en geschiedenis

Logo University of Mississippi

De universiteit ontving de officiële registratie in de winter van 1844 van de Mississippi-wetgevende macht. Hij kreeg geïsoleerde landen in Oxford om onderwijs- en onderzoekswerk te vergemakkelijken. In 1985 gaven de mensen van Lafayette County hem gebieden ten westen van de stad voor de bouw van een campus. Het jaar daarop begon de toekomstige universiteit met de bouw van twee slaapzalen, een lyceum en een administratief gebouw onder leiding van architect William Nichols. In het najaar van 1848 opende de universiteit haar deuren voor de eerste inschrijving van tachtig studenten.

De tweede lancering van de onderwijsinstelling vond plaats in 1865 na de burgeroorlog, omdat het in een moeilijke periode voor het land een ziekenhuis was en ternauwernood aan vernietiging ontsnapte. Voor veteranen heeft de universiteit de kosten en toelatingsnormen verlaagd, waardoor studenten buiten de campus kunnen wonen. In 1882 begon hij jongens en meisjes samen op te leiden, wat nog niet eerder was gebeurd. Maar tegelijkertijd werd het studenten verboden om in een hostel te wonen en aan de rechtenfaculteit te studeren.

In 1885 huurde de Universiteit van Mississippi voor het eerst een vrouwelijke lerares in, Sarah McGehee Isom, in de zuidoostelijke regio van de Verenigde Staten. Momenteel (gegevens voor het academiejaar 2020-2021) geven 500 vrouwen les aan de universiteit, die bijna de helft van de faculteit beslaat. En het zijn ook overwegend vrouwen die er studeren: 57 procent van de studenten is meisje. De onderwijsinstelling voert ook actieve onderzoeksactiviteiten uit, als een van de wetenschappelijke vlaggenschepen van het land. Het embleem is niet alleen bekend bij inwoners van de Verenigde Staten, maar ook bij andere landen, omdat buitenlanders vaak naar de universiteit komen. Onder de alumni zijn veel beroemdheden, waaronder schrijver William Cuthbert Faulkner.

Het embleem van de universiteit heeft een complexe structuur met tekst en grafische delen. Het pictogram bevindt zich links van de inscriptie en is een verticaal ovaal met een dubbele rand rond de rand. In het midden, op een rode achtergrond, staat een zuilengalerij van zes pilaren. De gevel is versierd met trappen en een driehoekig dak. Hieronder (onder de trap) staat het jaar van oprichting van de instelling voor hoger onderwijs. Het kleurenschema is wit en rood. Alle elementen worden eerst getekend en de tweede is de achtergrond.

Aan de rechterkant staat de volledige naam van de universiteit. Het beslaat twee regels: de bovenkant — «The University of», de onderkant — «Mississippi». Voor hen wordt een gecombineerd lettertype met schreven gebruikt. Het voorzetsel «van» heeft een andere stijl — het is cursief, in tegenstelling tot de rest van de inscripties. De letters zijn overwegend hoofdletters, vetgedrukt, met grote schreven. «M» wordt aangevuld met een origineel gevormde inkeping met een ronding in het bovenste deel van het rechterbeen.

Zegel

University of Mississippi Seal Logo

Het keurmerk van deze instelling voor hoger onderwijs is rond en gericht op het bevorderen van kennis. Het heeft geen historische waarden, architecturale bezienswaardigheden of lokale wortels — de nadruk ligt op onderwijs. Om dit te doen, is het centrum van het logo de zon — een eeuwige lichtbron. En licht is, zoals u weet, een allegorie van kennis. Het licht heeft veel korte en scherpe stralen van verschillende lengtes. In het midden van de witte ruimte is een oog van waaruit een blik uitgaat. Deze twee elementen zijn op een rode achtergrond geplaatst en gescheiden door een dunne lijn.

Dit wordt gevolgd door een brede strook met het opschrift «University of Mississippi» en de aanduiding van het jaar van verschijning — «1844». De tekst is uitgevouwen in een ring en beslaat de hele cirkel. Langs de rand van de prent is een wit en blauw kader met rafelige lijnen naar binnen gericht. Ze vormen ook een soort zonnestralen.

Ole Miss Rebels Logo

Mississippi Rebels Logo Geschiedenis

De sportafdeling van de University of Mississippi heet de Ole Miss Rebels en bestaat uit 18 heren- en damesteams. De basis werd gelegd in 1893 met de komst van voetballers. Nu is het aantal disciplines enorm toegenomen en omvat het golf, tennis, honkbal, basketbal, veldlopen, atletiek en andere sporten. De club concurreert binnen de NCAA en SEC. Tot 1936 was hij Mississippi Flood en kreeg toen de huidige naam — Rebellen.

1970 — 2002

Mississippi Rebels Logo 1970-2002

Het embleem toont een elegante bejaarde heer met een snor, baard en een enorme hoed. Met zijn linkerhand leunt hij op een stok en houdt zijn rechterhand achter zijn rug. De man draagt ​​een geklede jas, een striklint, een jas en laarzen. Het been is achter het been gewonden, wat zijn zelfvertrouwen en kalmte benadrukt. Het hoofd van de oude man is onevenredig groot, half gedraaid. De blik is hooghartig. De hoed en het pak zijn rood geverfd. De heer staat op een rechthoekig platform met het woord «Rebels», en aan zijn linkerkant is de zin «Ole Miss», geschreven in een script dat handschrift nabootst. De tekening is gemaakt met dunne blauwe contourlijnen.

2002 — 2007

Mississippi Rebels Logo 2002-2007

Voor het logo gebruikten de ontwerpers alleen de inscriptie uit de vorige versie. Ze vouwden het open, rekten het uit tot één lijn en plaatsten het horizontaal. Het lettertype is cursief, verbonden, vet en cursief. De zin bestaat uit kleine letters, maar de eerste tekens in de woorden zijn veel hoger dan de rest.

2007 — 2020

Mississippi Rebels Logo 2007-2020

Het ondernomen herontwerp raakte alleen de kleur. De overige elementen bleven ongewijzigd. Als gevolg hiervan kreeg het rood een kardinaaltint, die door de donkerblauwe rand als bordeauxrood wordt ervaren.

2020 – heden

Mississippi Rebels Logo 2020-vandaag

Het huidige embleem behoudt zowel de vorm als de kleur van de letters, maar de dikte van de donkerblauwe omtrek is verminderd, waardoor het nu draadachtig is. Hierdoor werden de hiaten tussen de letters duidelijk zichtbaar. Bovendien zijn de woorden gescheiden en gerangschikt in twee regels, de een boven de ander.

Logo lettertype en kleuren

University of Mississippi Logo

De evolutie van het sportlogo hangt samen met de verandering van teamnamen. De wetenschappelijke pers daarentegen is stabiel en heeft geen aanpassingen ondergaan. Het verpersoonlijkt onderwijs, wetenschap, interne ontwikkeling, en niet de geschiedenis van de universiteit. Het embleem van de universiteit is het meest multicomponent en bestaat niet alleen uit tekst, maar ook uit afbeeldingen. Alle drie de kenmerken van de identiteit van de University of Mississippi worden verenigd door een bedrijfspalet.

De universiteitsdirectie koos voor drie soorten lettertypen: schreefloze letters met verdikte uiteinden (voor het opschrift op de pers), met klassieke schreven (voor de tekst op het algemene embleem) en cursieve versie (voor het sportembleem).

Het officiële palet is stabiel en bevat twee kleuren: kardinaalrood (#CE1126) en marineblauw (#14213D). In sommige gevallen wordt ook een extra grijs (#747679) gebruikt.