Virginia Tech Logo

Virginia Tech Logo

Virginia Tech is de afgekorte naam van het Virginia Polytechnic Institute en de State University, die regionaal is opgesplitst in verschillende delen en zich op verschillende percelen bevindt. De structuur omvat 6 onderwijsinstellingen in het land en 1 in het buitenland, evenals een sportafdeling. Het belangrijkste onderwijsgebouw bevindt zich in de stad Blacksburg, Virginia, het buitenlandse bevindt zich in Riva San Vitale (Zwitserland). De onderwijsinstelling heeft verschillende informele namen: VT, VA Tech of VPI. Het jaar van herkomst is 1872.

Betekenis en geschiedenis

Virginia Tech Logo Geschiedenis

De carrière van deze universiteit begon met het feit dat de Algemene Vergadering van Virginia, volgens de Morrill Act van 1862, het gebouw van het Preston and Olin Institute en de gebouwen van de Methodistenschool voor jongens in Montgomery County, gelegen in het zuidwesten van Virginia, kocht. Tegelijkertijd werden verschillende aangrenzende gebouwen op Solitude Farm aangekocht. Zo werd de basis gelegd voor het door de staat gesubsidieerde militaire instituut en het Virginia Agricultural and Mechanical College.

De eerste student die bij deze instelling was ingeschreven, was Addison Caldwell. Hij reisde meer dan 40 mijl van zijn huis in Craig County om zich in te schrijven, wat een blijvende indruk achterliet op de geschiedenis van de universiteit. Nu is er een monument voor hem opgericht en is er een gedwongen mars naar hem vernoemd, die traditioneel elk jaar door eerstejaars cadetten wordt gehouden. Ze voltooien de eerste helft van de bijna 26 mijl lange reis in de herfst en de tweede helft in de lente.

In 1891-1907 werden de leerplannen herzien en verscheen er een postdoctorale afdeling. Dit alles was de reden voor het verhogen van de status van de school en het hernoemen naar Virginia Agricultural and Mechanical College (in 1896). Het eerste deel van de naam werd vrijwel onmiddellijk verwijderd. En in 1944 werd de onderwijsinstelling officieel het Virginia Polytechnic Institute (VPI), waarin de prioriteiten van de richting werden geschetst.

Logo Virginia Tech

In 1921 accepteerde de universiteit de eerste studenten die de dagafdeling bezochten zonder in een hostel te wonen. In 1943 werd Radford State Teachers College, gelegen in een naburige stad, onderdeel van de VPI. De laatste fusie vond plaats in 1964. Nu heet deze onderwijsinstelling Radford University en heeft ze de status van onderzoeksinstelling, waar studenten gezamenlijk onderwijs krijgen in 150 undergraduate en graduate programma’s.

De geschiedenis van Virginia Tech zit vol met uitbreidingen, overgangen, oorlogen en trieste incidenten. Maar ondanks alles blijft het het vlaggenschip van het onderwijs- en onderwijssysteem van Virginia. Zijn identiteit is gemeenschappelijk voor alle structuren. Dit is het officiële zegel en even later zijn drie logo’s aangenomen.

Virginia Tech heeft verschillende officiële emblemen die van tijd tot tijd zijn gewijzigd. Hun ontwerp is met elke nieuwe variatie vereenvoudigd.

1991 — 2006

Virginia Tech Logo 1991-2006

Het logo is voorzien van een schild van het academische zegel van de universiteit. Het is miniatuur, in de vorm van een icoon en staat in de tweede regel van de naam van de universiteit, voor het woord «Tech». De bovenste rij wordt ingenomen door het opschrift «Virginia». Het schild toont een reeks kolommen en geeft het jaar van verschijning van de VPI aan — «1872». Daaronder staat de uitgebreide naam van de instelling voor hoger onderwijs. Het lettertype is onsamenhangend, met schreven. Kleur — zwart-wit, zwart en wit.

2006 — 2017

Virginia Tech Logo 2006-2017

Tijdens het herontwerp zijn enkele elementen herschikt. De naam van de universiteit beslaat bijvoorbeeld slechts één regel en ervoor staat een pictogram in de vorm van een schild met een enfilade en het jaar van onderwijs. Onder de uitdrukking «Virginia Tech» plaatsten de ontwikkelaars de slogan «Invent the Future». Alles met betrekking tot de tekst bleef in zwart-wit, terwijl het pictogram de kenmerkende bordeaux-paarse kleur kreeg.

2017 – heden

Virginia Tech Logo 2017

Na een radicale imagoverandering keurde de universiteit een vernieuwd embleem goed. Het toont de afkorting «VT». Om dynamiek toe te voegen, voerden de ontwerpers het uit in coherente hoofdletters. Ze hebben een enkele lijn die begint aan de bovenkant van het rechterbeen «V» en eindigt aan de linkerkant aan de onderkant van de dop «T». Overzicht lettertype, paarse achtergrond. In de tweede helft van de rechthoek staat het woord «Virginia Tech» in oranje-goud.

Zegel

Virginia Tech Seal Logo

Het originele zegel werd in 1896 goedgekeurd. In vorm lijkt het op een standaard rondel: een accentmidden en strepen die zich uitbreiden naar de rand. Het centrale deel wordt ingenomen door een schild met een smalle onderste helft en een brede bovenste helft. Tegelijkertijd heeft het geen gekrulde uitsteeksels of bochten aan de bovenkant — alleen een gladde rand. Het schild is verdeeld in vier gelijke zones met afbeeldingen van maïskolven met bladeren, een ronde kolf in brand, een driepoot met een scroll en een wijzer, en een krijger die de vijand tot slaaf maakt. Twee ervan zijn geschilderd in goudoranje, twee in bordeauxrood. Er is ook een brandende lamp op het schild — een allegorie van een licht, onderwijs en kennis. Daaronder is een inscriptie in het Latijn «Ut prosim». Dat is het motto van de universiteit.

Dit wordt gevolgd door een aantal smalle lijnen, die een afwisseling vormen van bordeaux-wit-bordeaux. Dan is er een brede band in goud geschilderd. Het toont de volledige naam — «Virginia Polytechnic Institute» en «and State University». Ze zijn geplaatst in de vorm van bogen en gescheiden door zijpunten. Langs de rand is een dubbele rand, bestaande uit het merkpalet van de universiteit.

Virginia Tech Hokies Logo

Virginia Tech Hokies Logo Geschiedenis

Noch vroege noch late logo’s weerspiegelen direct de mascotte van de sportclub, de antropomorfe HokieBird-kalkoen. Voor het eerst betrad Mercer MacPherson, een technische student, het veld van het Gobbler-team in zo’n pak. Dit evenement vond plaats in 1962 tijdens een voetbalwedstrijd op Thanksgiving Day. En het werd officieel goedgekeurd in 1981, toen het filiaal werd omgedoopt tot Hokies.

1966 — 1971

Virginia Tech Hokies Logo 1966-1971

Het visuele identiteitsmerk van de Virginia Tech Sports Club bestaat uit twee letters die boven elkaar zijn gestapeld. «V» groot, rood, met grote rechthoekige schreven en aan de onderkant afgesneden. «T» daarentegen is kleiner van formaat en staat bovenaan. Ze heeft ook schreven, maar die zijn miniatuur. De letters zijn getekend in rechte lijnen met duidelijke hoeken.

1971 — 1973

Virginia Tech Hokies Logo 1971-1973

Het embleem kenmerkte een rode kaart van de staat Virginia met het woord «Tech» in oranje geschreven tegen de achtergrond.

1974 — 1982

Virginia Tech Hokies Logo 1974-1982

Voor deze periode heeft het management het oude logo teruggegeven zonder er ook maar één element in te veranderen.

1983 — heden

Virginia Tech Hokies Logo 1983-vandaag

De huidige versie bestaat uit een gestileerde afkorting met scherpe uiteinden en verbonden lijnen. Het is identiek in vorm aan de moderne academische badge van de universiteit. De letter «V» is recht, staat op een scherpe richel en de «T» helt iets naar rechts. De vulling van symbolen is solide, kastanjebruin-violet. Het frame is dubbel, wit en goudkleurig.

Logo lettertype en kleuren

Virginia Tech Logo

De identiteit van het Virginia Polytechnic Institute en de State University, Virginia Tech Hokies, heeft iets gemeen. Ten eerste worden ze verenigd door een kleurenpalet. Ten tweede hebben ze dezelfde vorm als de nieuwste logo’s. De afkorting van scherpe en licht schuine schreefloze letters is overheersend geworden voor zowel de universiteitsbrede als de sportemblemen.

Voor de inscripties gebruikten de ontwerpers een lettertype uit de familie Acherus Grotesque. Het universiteitspalet bestaat uit twee basiskleuren (Chicago Maroon, Burnt Orange) en twee extra (Yardline White, Hokie Stone).