USF (University of South Florida) Logo

University of South Florida Logo

USF is de afkorting voor de University of South Florida, Florida’s belangrijkste R1-rated onderzoeks- en onderwijsinstelling. Het is de elfde grootste universiteit in de Verenigde Staten. De structuur omvat 14 hogescholen, waar studenten meer dan 200 beroepen krijgen in programma’s van vier niveaus — bachelor-, specialisatie-, master- en doctoraatsstudies. USF wordt gekenmerkt door een hoge wetenschappelijke activiteit: docenten, alumni en studenten hebben in totaal ongeveer 2.400 patenten. Hij heeft ook de National Academy of Inventors, de Florida Inventors Hall of Fame en zijn eigen sportteams. Hun vertegenwoordigers nemen deel aan de American Athletic Conference en strijden in de NCAA Division I. De locatie van de universiteit is de stad Tampa met vestigingen in St. Petersburg en Sarasota. Het jaar van de opening is 1956.

Betekenis en geschiedenis

University of South Florida Logo

De University of South Florida is de eerste universiteit die in de 20e eeuw is gebouwd. Samuel Gibbons, een politicus die de belangen van de staat vertegenwoordigde in het Amerikaanse congres, wordt als zijn voorvader beschouwd. Hij was het die ervoor zorgde dat er een moderne instelling voor hoger onderwijs verscheen op het terrein van het voormalige vliegveld Henderson, dat tijdens de Tweede Wereldoorlog in gebruik was. Ondanks het feit dat het in 1956 werd opgericht, kreeg het later een officiële naam en begonnen de lessen pas in 1960. Het eerste nummer vond plaats in 1963. Nu wordt deze onderwijsinstelling erkend als de meest prestigieuze in het systeem van openbare universiteiten in het zuiden van het land, dus nu wordt haar identiteit in alle uithoeken van de wereld erkend.

Het universiteitsbrede zegel wordt geassocieerd met het beeld van de Gouden Brahman, later omgedoopt tot eenvoudig Bull. Voor de rol van mascotte werd hij gekozen door studenten, die in 1962 op hem stemden. Sindsdien heeft het de meeste officiële parafernalia van de universiteit vergezeld, waaronder het logo. Het hoofd van een stier met steile hoorns is harmonieus gestileerd als de eerste letter van de USF-naam. Het voorste deel van het bord heeft verschillende overgangen, diagonale lijnen en sneden, die duidelijk lijken op de snuit van een artiodactyl dier. De hoorns wijzen naar boven. Ze zijn afgerond en verbreed aan de basis, maar versmald naar de top. Het symbool wordt omlijnd door een dunne streep met een gouden tint.

Aan de rechterkant is de uitdrukking «Universiteit van Zuid-Florida». Het is opgesplitst in twee regels en links uitgelijnd. Er staat «Universiteit van» bovenaan, «Zuid-Florida» onderaan. De nadruk ligt vooral op de tweede rij, die grote vette letters gebruikt, terwijl de eerste rij kleine en dunne letters heeft.

Zegel

University of South Florida Seal Logo

Het USF-zegel is rond en klassiek van structuur. Het bestaat uit twee basiscomponenten: het midden en de rand. In het centrale deel, geaccentueerd door een goudbeige ring, is een transparante wereldbol afgebeeld. Het Noord-Amerikaanse continent is erop gemarkeerd en bovenop is een breed raster van parallellen en meridianen. Dit object bevindt zich aan de rechterzijde. Aan de linkerkant is een geïmproviseerde zon. Het heeft een rond centrum omgeven door een witte kroonvormige rand. Grote stralen divergeren ervan in verschillende richtingen. Ze zijn lang en stekelig. Dit beeld benadrukt het warme klimaat van de regio waar de universiteit is geconcentreerd.

De educatieve betekenis van de USF blijkt uit een eronder geplaatste lamp, waaruit een vlam ontsnapt. Het staat centraal tussen twee linten met de woorden «TRUTH» en «WUISDOM». Het is omgeven door een brede lichtstrook met de uitgebreide naam van de universiteit en het jaar van oprichting. De inscriptie is getypt in hoofdletters met dunne letters, versierd met miniatuur schreven.

South Florida Bulls Logo

South Florida Bulls Logo Geschiedenis

De universiteit had in 1965 een eigen team. In die tijd speelden de voetballers de eerste wedstrijd en versloegen de spelers van het plaatselijke college. Toen werd een sportafdeling opgericht, maar deze kreeg geen noemenswaardige steun van de leiding van de universiteit, omdat studies als een prioriteit werden beschouwd. In 1968 werd USF lid van de NCAA en concurreert nu op Divisie I-niveau. Daarnaast zijn atleten opgenomen in de Sun Belt, Conference USA (sinds 1995), Big East (sinds 2003) en de American Athletic Conference. De afdeling telt bijna 500 mensen die 17 sportdisciplines vertegenwoordigen.

1962 — 1987

South Florida Bulls Logo 1962-1987

Tegen die tijd is er een rond embleem, bestaande uit een antropomorfe stier met een formidabel uiterlijk en de inscriptie eromheen. Het dier staat op zijn achterpoten, gekleed in een sportuniform met de afkorting «USF» op de borst. De hoorns staan ​​ver uit elkaar, de oren zijn verlaagd en een hoge bult is zichtbaar op de rug. De naam van de sportafdeling staat op de grote randring — «Golden Brahman». Het wordt van de onderste tekst gescheiden door tien sterren, vijf aan elke kant. Alle elementen van het logo zijn gemaakt in groen op een witte achtergrond. De letters zijn grotesk, vet, langwerpig.

1997 — 2003

South Florida Bulls Logo 1997-2003

Na een herontwerp voorafgaand aan het herfstvoetbalseizoen, is het beeld van de stier opnieuw ontworpen om de kracht, kracht en moed van de atleten te tonen. Hiervoor gebruikten de ontwikkelaars zelfverzekerde lijnen, schokkerige lijnen, geometrische verhoudingen, precieze hoeken. Het resultaat was de gouden kop van een artiodactyl dier, geplaatst tegen de achtergrond van een donkergroene ruit. Hij heeft een rood oog, scherpe uitlopende hoorns en een trapeziumvormig oor.

De snuit heeft een zigzagpatroon dat lijkt op een bliksemschicht met aan het uiteinde een vork met 4 lijnen. Dezelfde strepen, maar in een andere kleur, bevinden zich op de massieve nek. De combinatie van zwart en geel benadrukt de sfeer van verhoogd gevaar. De stier hief zijn kop op en kijkt neer op de vijand. Vlakbij staat de naam «South Florida Bulls», getypt in gladde, gestroomlijnde letters met een gele rand. Onder hen vallen de golvende «S», «H» op met een uitstekende dwarsbalk en de hoofdletter «F», gemaakt alsof het kleine letters zijn.

2003 — 2011

South Florida Bulls Logo 2003-2011

Deze periode staat bekend om het feit dat toen de eigenlijke versie van het embleem voor het eerst werd voorgesteld — eenvoudig, maar zeer symbolisch. Ze noemen het Iconic Bull. De auteur van het gewijzigde logo is de studio van de Silverman Group. De nieuwe visuele identiteitsbadge presenteert een harmonieus twee-in-één concept: de eerste letter van de afkorting van de universiteit waartoe de sportafdeling behoort, en het beeld van een stier met een sterke hoorn. De associatieve verbinding tussen het symbool en de snuit van het dier is terug te vinden in de vorm en dikte van de lijnen.

2011 — heden

South Florida Bulls Logo 2011-vandaag

Het resultaat van het herontwerp was de correctie van het kleurenpalet. Het is een paar tinten verschoven naar lichter, dus nu zijn de kleuren op het logo wat zachter dan voorheen.

Logo lettertype en kleuren

Logo University of South Florida

De basis van alle visuele identiteitsmerken van USF is een stierenras uit Florida genaamd de Golden Brahman. Bovendien is er bewust voor de stier gekozen, aangezien de veehouderij de belangrijkste economische factor in de regio is. De eerste stemming voor de mascotte vond plaats in 1962, de volgende — in 1980, toen iedereen zich realiseerde dat er een fout in de naam zat, waardoor de teams op een onaangename manier werden blootgesteld.

De USF-afdruk gebruikt het Univers-lettertype, anders Garamond. Er is ook een aangepast lettertype. De officiële kleuren van de universiteit zijn groen en goud. Ze worden gebruikt in alle versies van de universitaire identiteit.