US Army Logo

US Army Logo

Het Amerikaanse leger is een van de strijdkrachten van de Verenigde Staten en een van de acht strijdkrachten van de Verenigde Staten. Het is de oudste en belangrijkste militaire tak, die zijn oorsprong vindt in het Continentale Leger, dat in de zomer van 1775 verscheen om de Amerikaanse Revolutionaire Oorlog te voeren — voordat de Verenigde Staten één land werden. Na het einde van de Revolutionaire Oorlog richtte het huidige Amerikaanse leger het Congres van de Confederatie op om het ontbonden Continentale Leger te vervangen. Zo werd het zijn institutionele en historische voortzetting. Het hoofdkantoor is gevestigd in het Virginia State Pentagon.

Betekenis en geschiedenis

Logo US Army

Ondanks de noodzaak van talrijke militaire weerstanden die plaatsvonden tijdens de vorming van het land, zagen de autoriteiten de noodzaak van een permanent Amerikaans leger niet in. Daarom kregen de leden van het Continentale Leger aan het einde van de oorlog certificaten voor het land en werd het zelf ontbonden. In feite is zo’n actie een weerspiegeling van wantrouwen in de permanente militaire structuur van de republiek en zelfs van angst daarvoor.

Daarom werden de staatsmilities de vertegenwoordigers van de enige grondtroepen van het nieuwe land. Maar door het langdurige conflict met de inheemse bevolking werd al snel duidelijk dat het land een constante en goed opgeleide troepenmacht nodig had. Het Amerikaanse leger heeft momenteel tien actieve divisies, een mobiel hoofdkwartier en verschillende afzonderlijke eenheden. Het breidt uit en krimpt als het strategisch noodzakelijk wordt.

De identiteit van de basismacht van de VS is een goed voorbeeld van veerkracht, weerstand en loyaliteit. Het is vele jaren onveranderd gebleven en heeft de Indiase oorlogen, Mexico-invallen en twee wereldoorlogen overleefd. De enige veranderingen waren in de inscripties: in 1947 werd de uitdrukking «War Office» veranderd in «Department of the Army» en de datum «1775» verscheen.

Stempel van het Amerikaanse leger

US Army Seal Logo

Een belangrijk kenmerk van het Amerikaanse leger, geïntroduceerd in 1775, is gebaseerd op de klassieke rondelvorm, waarvan de structuur eeuwenlang bewaard is gebleven. Het bestaat uit een centraal deel, omgeven door een cirkelvormige lijn, en een brede strook met een inscriptie, waar de namen van de organisaties en het jaar van hun ontstaan ​​zijn geplaatst. Daarom is in het midden van het zegel de belangrijkste historische figuur en nationale schat van het land, de mascotte is de Amerikaanse zeearend.

Zijn hoofd is trots in profiel gedraaid en kijkt naar links. In de snavel van de vogel zit een lang fladderend lint van gouden kleur met het Latijnse gezegde «E PLURIBUS UNUM». De vleugels staan ​​wijd open, alsof ze de breedte van het beschermde gebied laten zien. Dertien zilveren pijlen en een tak van een laurierboom met bladeren en vruchten zijn geklemd in de krachtige poten van de adelaar. Tussen hen is de open staart van het formidabele amulet van Amerikaanse landen.

Op het lichaam van de vogel, onder de lijn van de witte kop, wordt de staatsvlag geplaatst. Bovendien is de blauwe brede streep aan de bovenkant en smalle wit-rode aan de onderkant. De sterren die de staten aanduiden, zijn ingesloten in een gekrulde cirkel in de vorm van een bloem en zijn verzameld boven het hoofd van de adelaar. Ze zijn geplaatst tegen een blauwe achtergrond, omgeven door een gouden ruimte, die op zijn beurt is omgeven door een witte rand.

Al deze elementen worden ondersteund door een groene cirkel met een gele lijn. Het wordt gevolgd door een brede zwarte streep met de woorden «United States» (boven) en «Army» (hieronder), gescheiden door 8 vijfpuntige sterren — 4 aan elke kant. Vervolgens komt een streek, bestaande uit drie lijnen — een dunne (binnenste) en twee middelste (buitenste).

Het moderne embleem verscheen in 2001 en werd onmiddellijk overgenomen. Het werd besteld bij het professionele reclamebureau Leo Burnett Worldwide. De ontwerper koos er begrijpelijke en symbolische tekens voor, waardoor het veelzijdig, maar laconiek bleek te zijn. Het logo bestaat uit twee van elkaar gescheiden delen: ze hebben verschillende geometrische vormen.

Een witte ster met zwarte en gele randen bevindt zich in het midden van de zwarte driehoek. Het heeft afgeronde hoeken en langs de hele omtrek loopt een gele rand met een zwarte dupliceerstrip. In de horizontale rechthoek hieronder zijn de woorden «USARMY» duidelijk zichtbaar. Alle letters zijn hoofdletters, wit, gehakt. «U», «S» en «R» hebben hoeken afgesneden, dus ze zien eruit als geometrisch. De belettering heeft dezelfde achtergrond en rand als de ster.

Logo lettertype en kleuren

US Army Logo

Legersymbolen bestaan ​​uit de inherente tekenen van soevereiniteit. Dit zijn de Amerikaanse zeearend, de personificatie en mascotte van de Verenigde Staten, een lauriertak, zilveren pijlen, een vlag en vijfpuntige sterren. Het logo van het Amerikaanse leger heeft een enkele ster met een dubbele rand met scherpe balken.

Het lettertype dat voor de inscriptie is gebruikt, is Machine Medium. De maker is de grafische studio Ronne Bonder & Tom Carnase. Het dichtstbijzijnde gratis lettertype dat erop lijkt, is NFL Dolphins.

Het kenmerkende palet van het embleem komt overeen met de officiële legerkleuren, waaronder zwart, goud en wit. Ze worden aangevuld met camouflagegroen in het logo.