Boy Scout Logo

Boy Scout Logo

Tegenwoordig heeft de Scoutingorganisatie in Amerika ongeveer 2 miljoen leden. In totaal heeft de beweging sinds de organisatie van de beweging op verschillende tijdstippen meer dan 110 miljoen mensen geteld.

De wereldwijde organisatie omvat meer dan 50 miljoen mensen in 172 landen. In elke staat heeft het Boy Scout-embleem zijn eigen details, maar elk van hen bevat noodzakelijkerwijs de belangrijkste elementen van het algemene logo.

Betekenis en geschiedenis

Boy Scout Logo Geschiedenis

De geschiedenis van de Scout-organisatie begon in 1907 in Engeland. In het experimentele kamp leerden 20 jongens de basis van overleven in de natuur, verkenning, volgens een speciaal programma. Op basis van deze ervaring publiceerde Robert Baden-Powell zijn boek Scouting for Boys. Het succes van de eerste editie was het begin van een hele beweging die zich snel ontwikkelt en zich in de toekomst zal blijven ontwikkelen. Al in 1909 kwamen 11.000 leden naar de eerste bijeenkomst van verkenners.

1910 wordt beschouwd als het jaar waarin de organisatie werd opgericht in de Verenigde Staten. In 1920 was Amerika al vertegenwoordigd door een grote delegatie op de Eerste Wereld Jamboree. In de jaren dertig ontwikkelde de Amerikaanse beweging zich snel. Patrons kopen en schenken percelen grond in verschillende staten, waar de eerste trainingscentra worden georganiseerd. In de jaren 1940 en 1960 vonden er enkele veranderingen plaats in de regels voor het toewijzen van rangen en werd de leeftijd voor jongens om lid te worden van de organisatie verlaagd. In de jaren ’70 en ’80 was er enige heroriëntatie van de scoutsorganisatie. Het nieuwe handboek richt zich minder op overlevingsvaardigheden en gedrag in het wild, maar meer op maatschappelijk relevante kennis. Preventie van drugsgebruik, socialisatie van mensen met een handicap, enz. zijn belangrijke elementen geworden. Van de jaren 1990 tot heden zijn de World Scout Organization en haar Amerika’s een van de meest invloedrijke bewegingen voor kinderen en adolescenten in de wereld geweest.

Oud

Boy Scout Oud Logo

In 1908 gebruikte Lord Baden-Powell voor het eerst de fleur-de-lis in het embleem van de Scouts. In 1909 verschenen er twee vijfpuntige sterren op het embleem.

De Amerikaanse organisatie gebruikte deze basiselementen in haar embleem. Elk symbool op dit bord heeft zijn eigen betekenis:
• Het linker bloemblad van de fleur-de-lis betekent dienstbaarheid aan anderen;
• Middelste bloemblad — dienst aan God;
• Rechter bloemblad — loyaliteit en toewijding aan de wetten van de verkenners.

Zo combineerden de fleur-de-lis alle basiswetten van Scouts.

Op de linker- en rechterbloemblaadjes staan ​​vijfpuntige sterren. Hun betekenis is Waarheid en Kennis. Deze symbolen zijn gebruikelijk in de meeste organisaties en vertegenwoordigen de basis en wetten waarop deze organisatie leeft. In het oude logo hadden de belangrijkste elementen een specifieke gele tint, die doet denken aan brons. Het waren immers de bronzen insignes in de vorm van een pijlpunt die werden uitgereikt aan de beste scouts.

De adelaar is een symbool van de vrijheid van de Verenigde Staten van Amerika. Het staat op het Amerikaanse nationale embleem. In het oude logo had de adelaar de traditionele bruine kleur. De kop en staart waren wit. In de oude versie werd de vogel zorgvuldig getekend. Alle elementen van het hoofd, de vleugels, de poten waren gemarkeerd met lijnen.
Het schild dat de adelaar bedekt symboliseert de bereidheid van de Scouts om deze vrijheid te verdedigen. Het schild is voorzien van elementen van de Amerikaanse vlag.

Het geborduurde embleem (chevron) in deze vorm zag er driedimensionaal uit en leek op een echte bronzen badge.

Nieuw

Boy Scout Nieuw Logo

De symbolen op het nieuwe logo van de organisatie zijn niet veranderd. Hun contouren, tekening en kleuren zijn veranderd.

De nieuwe versie heeft geen gele en bruine kleuren. Alleen rood, wit en blauw bleven over. De voorraad kreeg een duidelijk overzicht. De tekening is moderner.

De kleur van de lelie is veranderd in wit. De brede contour heeft een heldere scharlakenrode kleur gekregen. De sterren werden effen rood. De contouren van de adelaar werden schematisch. De kleur van de vogel werd veranderd in blauw. De vulling is homogeen, zonder individuele details te benadrukken, alleen de kop is wit gemarkeerd. De contouren van het schild zijn ook vereenvoudigd. De bovenste bocht is weg.

Logo lettertype en kleuren

Boy Scout Logo

Elke kleur in een modern logo heeft zijn eigen betekenis. Wat het algehele palet betreft, overlapt het embleem zoveel mogelijk met de kleuren van de Amerikaanse vlag. De organisatie gebruikt andere tinten en heeft strikt gedefinieerde kleuren:
• Rood is de kleur van moed, het symboliseert ook uithoudingsvermogen en bereidheid tot actie;
• Blauw is de kleur van gerechtigheid. Vertegenwoordigt waakzaamheid, aandacht;
• Wit is de kleur van zuiverheid en onschuld.

Logo Boy Scout

Deze combinatie weerspiegelt maximaal de levenswaarden en ambities van de leden van de scoutsorganisatie.

Kleuren gebruikt in het nieuwe embleem:
• Blauw — Pantone 186;
• Rood — Pantone 294;
• Wit.

Bepaalde kleuren hebben ook een vorm en alle onderscheidende tekens van leden van de organisatie.