FBI Logo

FBI Logo

De FBI is een van de Amerikaanse veiligheidsdiensten die zich bezighoudt met inlichtingen en misdaadbestrijding in het land. Tegelijkertijd zijn haar speciale agenten verspreid in buitenlandse kantoren, waar ze, indien nodig, geheime activiteiten uitvoeren. De belangrijkste missie van het Federal Bureau of Investigation is het beschermen van de integriteit van de natie, de president en de staat van de Verenigde Staten.

Betekenis en geschiedenis

FBI Logo Geschiedenis

Deze organisatie heette oorspronkelijk het Bureau of Investigation en was ondergeschikt aan het ministerie van Justitie. Toen het verscheen (in 1908), had het geen eigen insigne — alleen een zegel van het ministerie van Justitie.

De veiligheidsdienst kreeg in 1935 een eigen zegel nadat het zijn huidige naam kreeg. De wijzigingen waren echter klein, omdat de ontwerpers slechts twee nieuwe elementen aan de oude versie van het logo hebben toegevoegd. Dit waren de inscriptie «FEDERAL BUREAU OF INVESTIGATION» en de slogan «FIDELITY, BRAVERY, INTEGRITY», waarvan het auteurschap wordt toegeschreven aan de inspecteur W.H. Drane Lester, toen de adjunct-directeur van de FBI Edward Allen Tamm.

In 1940 werd een ander herontwerp uitgevoerd. Speciaal agent Leo Gauthier stelde zijn eigen versie van het zegel voor, waarvoor hij nog een paar aanpassingen aan het origineel aanbracht. Hij gebruikte elementen van de door hem ontworpen FBI-vlag en verbond ze in een blauwe cirkel.

In het midden van het logo bevindt zich een heraldisch schild, dat in twee delen is verdeeld. Onderaan staan ​​vijf verticale lijnen die afwisselend van kleur zijn: twee witte en drie rode. Een dergelijke kwantitatieve verhouding is niet toevallig, omdat het een verwijzing is naar de nationale vlag van de Verenigde Staten, waar er één meer rode dan witte strepen zijn. In het bovenste deel van het schild bevinden zich schubben — een symbool van gerechtigheid. De schalen worden op hetzelfde niveau bevroren, wat wijst op balans.

Logo FBI

Het motto «FIDELITY, BRAVERY, INTEGRITY», dat voorheen in de ring stond, staat nu op een uitgevouwen rol in de cirkel. Hij beschrijft in het kort de morele kwaliteiten van de speciale agenten van de FBI. Lauriertakken zijn afgebeeld aan beide zijden van de inscriptie — de personificatie van glorie, respect en eer. De ontwerpers hebben de bladeren gedetailleerd zodat ze kunnen worden geteld. De 46 bladeren komen overeen met het aantal staten ten tijde van de oprichting van het Federal Bureau of Investigation.

De centrale elementen zijn ingesloten in een ketting van 13 gele vijfpuntige sterren. Ze bevinden zich op gelijke afstand van elkaar en symboliseren de bundeling van inspanningen om een ​​gemeenschappelijk doel te bereiken. Achter de sterren bevinden zich twee gele ringen van verschillende diameters. In de vrije ruimte ertussen staat de volledige naam van de organisatie («FEDERAL BUREAU OF INVESTIGATION») en de naam van de structuur waartoe zij behoort («DEPARTMENT OF JUSTICE»).

Aan de buitenkant is de cirkel bedekt met een ornament van gele polygonen. Ze zijn zo gevouwen dat hun scherpe kanten naar buiten wijzen. Het is de personificatie van de problemen, moeilijkheden en obstakels die FBI-medewerkers in de weg staan.

Logo lettertype en kleuren

FBI Logo

Er staan ​​twee verschillende lettertypen op de print. De eerste — dun, met korte schreven — wordt gebruikt voor het motto. Het tweede lettertype is ook antiek, maar het is vetgedrukt en met dikke rechthoekige schreven. Het heet Serifa Zwart.

Alles is symbolisch in het FBI-logo, ook de kleuren. Goud brengt het belang van de veiligheidsdienst over, wit verpersoonlijkt vrede, openheid en zuiverheid, en rood belichaamt morele en fysieke kracht. Groen is de traditionele kleur van laurier. Tegelijkertijd wordt het palet gedomineerd door een donkere tint blauw, die de strijd voor gerechtigheid symboliseert.