NYPD Logo

New York City Police Department Logo

NYPD (New York Police Department) is een wetshandhavingsorganisatie in New York, een van de oudste afdelingen in de Verenigde Staten. Het bestaat uit meer dan tien afdelingen die verschillende gebieden bestrijken om de orde in de stad te handhaven. Het contingent van de politie telt 55 duizend medewerkers. Onder hen zijn niet alleen professionals, maar ook burgers: 4.500 hulppolitieagenten, 5.500 schoolbeveiligers, 3.500 verkeersveiligheidsagenten en vele anderen (bijna 19.500 in totaal). Het jaar van het ontstaan ​​van de gemeentepolitie is 1845. De locatie van het hoofdkantoor is Manhattan, vlakbij het stadhuis.

Betekenis en geschiedenis

NYPD Logo Geschiedenis

Deze wetshandhavingsorganisatie kwam het verouderde nachtwachtsysteem vervangen. Tot 1857 werd het geleid door de burgemeester van New York, totdat hij werd verdrongen door de grootstedelijke regering. Tegenwoordig is de NYPD een uitgebreide wetshandhavingsinstantie die een breed scala aan professionele diensten biedt. Deze omvatten de bestrijding van drugshandel en georganiseerde misdaad, controle van het openbaar vervoer, strafrechtelijk onderzoek, havenpatrouilles, verzet tegen banditisme, diefstal en beroving, hulpdiensten, antiterroristische operaties, enzovoort.

De moeilijkste periode in de activiteiten van de politie van New York werd geregistreerd in de jaren 80-90 van de vorige eeuw tijdens de ongebreidelde crack-epidemie. De eerste zwarte officier van deze afdeling verscheen in 1911 en de eerste vrouwelijke politieagente in 1918. In 1992 beleefde de NYPD het grootste protest in verband met een van de innovaties. De rellen werden gesponsord door de vakbond. De situatie is echter weer normaal geworden. In 1994 introduceerde de lokale politie de CompStat-service, een digitaal systeem voor het traceren van geografische criminaliteit. Het wordt nu veel gebruikt door andere politiediensten in de Verenigde Staten en Canada.

Alle afdelingen en geüniformeerde politieagenten gebruiken één identiteitskenmerk, dat een geregistreerd merk is. In totaal zijn er twee soorten logo’s die de historische waarden van de Amerikaanse bevolking weerspiegelen.

1845 — 1971

New York City Police Department Logo 1845-1971

Aanvankelijk beeldde het embleem de silhouetten af ​​van twee mensen die een miniatuurschild vasthielden, waarover een vogel vloog. Een van hen hield een zweep in zijn hand. Onderaan stond in grote hoofdletters «Police». Het opschrift was zo groot dat het bijna overeenkwam met de grootte van de mensen die in het logo worden vertegenwoordigd. Hiervoor werd een vetgedrukt lettertype gebruikt met een lichte afronding aan de uiteinden. Aan de bovenkant was een kronkelend lint met de tekst «City of New York». Alle elementen werden op een becijferd schild geplaatst met een gebeeldhouwde bovenkant, dubbele randen, scherpe uitsteeksels aan de boven- en onderkant.

1971 — heden

New York City Police Department Logo 1971

Het huidige logo vertegenwoordigt niet alleen de politie, maar wordt ook gebruikt als uniforme chevron en politiebadge. De basis is een drievoudig schild. De eerste is de grootste, achtergrond, met een geel kader rond de rand. De tweede is de centrale, die deel uitmaakt van de structuur van de basiselementen, waar de belangrijkste tekens van de stad zich bevinden. De derde is emblematisch, in de handen van twee mensen. Aan de rechterkant wordt het vastgehouden door een Indiaan (een vertegenwoordiger van de inheemse bevolking met een boog), aan de linkerkant — een cowboy met een zweep voor het achtervolgen van vee. Ze zijn niet alleen herkenbaar aan hun attributen, maar ook aan hun hoofddeksel: de een heeft een kakkerlak, de ander een breedgerande hoed.

Het miniatuurschild stelt de vleugels van een windmolen voor, met daarboven een grote vogel. De onderste elementen zijn omheind door een witte driehoekige strook met vijf vijfpuntige sterren in donkerblauw. Hierboven staan ​​twee schalen van rechtvaardigheid. De achtergrond voor alles wat in het midden is getekend, is een gebeeldhouwde figuur, waarvan de rand lijkt op een esdoornblad. Dit alles is geplaatst in een lichtblauw driehoekig schild. Er staan ​​drie inscripties omheen: «Police Department» (boven), «City of» (links), «New York» (rechts). Witte letters op een donkerblauwe ruimte zien er anders uit.

Logo lettertype en kleuren

New York City Police Department Logo 1845-1971

De identiteit van de NYPD weerspiegelt niet alleen het soort activiteit van de dienst, maar benadrukt ook de historische wortels en ideologische betekenis ervan. Dat wil zeggen, het logo geeft aan dat de stadspolitie waakt over de orde en bescherming van de bevolking tegen mogelijke dreigingen van andere aard. Het grafische symbool is gebaseerd op de afbeeldingen van de inheemse vertegenwoordigers van de regio.

Logo New York City Police Department

Het lettertype dat in het embleem wordt gebruikt, lijkt tegelijkertijd op verschillende soorten vergelijkbare lettertypen. Het heeft dus een visuele gelijkenis met Bank Gothic, Industry Black en Microgramma. Het kleurenschema bestaat uit geel, wit en blauw in twee tinten (donker en licht).