Navy Logo

Navy Logo

De Amerikaanse marine is een afdeling van de nationale strijdkrachten die zich inzet voor wateroorlog. Hij bezit de krachtigste vloot ter wereld, waaronder meer dan tien vliegdekschepen, vele onderzeeërs, torpedobootjagers, kruisers, amfibisch transport en enkele duizenden vliegtuigen. Het hoofdkwartier van de militaire organisatie is gevestigd in het Pentagon-gebouw. Het Latijnse gezegde «Semper Fortis», wat zich vertaalt als «Altijd Moed», werd gekozen als een onofficieel motto.

Betekenis en geschiedenis

Logo Navy

De oorsprong van de USN gaat terug tot 1775, toen afgevaardigden van 13 Britse koloniën besloten om twee schepen aan te schaffen om Britse koopvaardijschepen te overvallen. Zo verscheen de Continental Navy, die in 1785 werd ontbonden. Daarna hadden de Verenigde Staten lange tijd geen marine, afgezien van de Coast Guard. Deze gang van zaken leidde tot straffeloosheid voor piraten, zodat de regering genoodzaakt was een decreet uit te vaardigen over de bouw van nieuwe fregatten. Ze speelden een beslissende rol in verdere gevechten en namen deel aan de strijd tegen de slavenhandel.

In de jaren 1880. modernisering van USN-schepen begon. De verbeterde vloot kwam goed van pas tijdens de twee wereldoorlogen, waarna de Amerikaanse autoriteiten besloten de wapens te versterken ten koste van gevechtsgroepen van vliegdekschepen. De technologische vooruitgang vertraagt ​​nog steeds niet: zelfs nu, in de 21e eeuw, blijft het land een vloot ontwikkelen om de wereldorde te verzekeren.

Momenteel bezit de Amerikaanse marine veel bases op verschillende continenten. Tegelijkertijd valt de eenheid zelf onder de jurisdictie van een andere organisatie — het Amerikaanse ministerie van marine. De historische erfenis van DoN wordt weerspiegeld in het zegel en de vlag, die eind jaren vijftig bij presidentieel decreet werden goedgekeurd. Ongeveer 20 jaar later ontwikkelden ontwerpers het moderne USN-logo op basis daarvan. Het is gemaakt voor informele doeleinden en is sinds het begin van de jaren zeventig niet veranderd.

Het logo van de United States Navy is een ronde kleurenprint en vertegenwoordigt de lange geschiedenis van de strijd van het Amerikaanse volk voor onafhankelijkheid. De symboliek is hetzelfde als voor andere soorten troepen. Allereerst worden ze verenigd door het beeld van de Amerikaanse zeearend, die sinds de 18e eeuw als de nationale vogel van de Verenigde Staten wordt beschouwd. Het is ook te zien op munten en militaire vlaggen. De adelaar wordt geassocieerd met autoriteit, macht, macht en kracht.

Het tweede gemeenschappelijke element is het anker. Op het USN-embleem is het licht omwikkeld met touw en zit het in de poten (dat wil zeggen onder de bescherming) van een Amerikaanse zeearend. Een roofvogel houdt hem in de lucht en spreidt zijn vleugels wijd. Dit anker staat op bijna alle militaire vlaggen en zegels. Het staat voor navigatie, beproeving en teameenheid.

Op de borst van de adelaar is een schild met een blauwe top afgebeeld. Een soortgelijk motief is te vinden op het officiële staatsembleem — Great Seal of the United States. Het grootste deel van het schild is verdeeld in dertien rode en witte strepen. Ze zijn hetzelfde als op de Amerikaanse vlag, alleen bevinden ze zich niet horizontaal, maar verticaal. Elke lijn vertegenwoordigt een van de dertien oorspronkelijke kolonies die aan de oorsprong stonden van de Amerikaanse marine.

Boven het hoofd van de adelaar zijn elf zwarte strepen van verschillende grootte afgebeeld. Ze creëren het effect van beweging: het lijkt alsof de vogel met zijn vleugels klappert en de luchtstromen versnelt. In dit geval bevinden alle bovenstaande elementen zich binnen de witte cirkel. Het wordt omlijst door een grijze ketting van 44 schakels. Het wordt geassocieerd met een anker en betekent kracht in eenheid.

Het volgende deel van het logo is een blauwe ring. Het bevat de volledige naam van de marine-organisatie: «UNITED STATES NAVY». De ontwerpers maakten het goud, zetten alle letters om in hoofdletters en gebruikten een lettertype met lange, puntige schreven. De ring is omgeven door een cirkelvormig koord — hetzelfde als op het zegel van het Amerikaanse ministerie van marine.

Logo lettertype en kleuren

Navy Logo

Veel militaire eenheden gebruiken gemeenschappelijke symboliek in verband met het Amerikaanse erfgoed. Elk element, inclusief de Amerikaanse zeearend, het anker, het rood-wit gestreepte schild, de ketting en het touw, heeft zijn eigen specifieke betekenis, die geworteld is in het historische verleden van de Verenigde Staten. Het moderne USN-logo is geen uitzondering op de regel. Het bevat traditionele componenten die de integriteit van het visuele merk ondersteunen.

Typografie is een belangrijk onderdeel van de identiteit van de Amerikaanse marine. Hoewel de officiële lettertypen van de divisie het vetgedrukte stencil sans Liberator en het dunne Roboto Slab sans serif zijn, heeft het logo een heel ander lettertype. Ontwerpers die de symbologie al in het begin van de jaren 70 ontwikkelden, kozen voor een klassiek lettertype met puntige schreven en contrasterende lijndiktes.

De kleurstelling van het logo is zeer divers. De ontwikkelaars gebruikten bruin (# 6B300D) voor de adelaar, rood (# AD2624) voor het gestreepte wapen, wit (#FFFFFF) voor de zeven verticale lijnen, verenkleed en cirkel, grijs (# 9EA2A2) voor de ketting, zwart ( # 000000) voor de contouren en strepen, over de kop van de vogel, donkerblauw (# 003882) voor de ring en bovenkant van het schild, goud (# F7B512) voor het anker, de letters en het touw.