Us Air Force Space Command Logo

Us Air Force Space Command Logo

Een van de beroemdste Amerikaanse militaire organisaties is het Us Air Force Space Command, een tak van de USAF die tot 2019 bestond. Het verscheen in 1982, nadat het Aerospace Defense Command was geliquideerd, en was de volgende 37 jaar bezig met het oplossen van complexe strategische problemen. De AFSPC had de grootste impact op de Golfoorlog, omdat het verloop van de vijandelijkheden direct afhankelijk was van ruimtekrachten. De dienst was gestationeerd op Peterson Air Force Base. De laatste commandant was generaal John W. Raymond, die in 2016 aantrad.

Betekenis en geschiedenis

Us Air Force Space Command Logo

Toen het US Air Force Space Command ophield te bestaan, werd het logo de basis voor het zegel van de V.S. ruimtekracht. In het origineel zag het eruit als een blauw schild met veel interessante details. In het midden was een grijze driehoek in de vorm van een pijl die naar boven wijst. Het was niet alleen een geometrische figuur, maar Delta. Het wordt vaak vergeleken met het Starfleet-symbool, dat Amerikaanse militaire organisaties van plagiaat beschuldigt. In feite vertegenwoordigde dit element de V.S. Army Air Forces lang voor de Star Trek-franchise. Het werd al in 1942 gebruikt en in 1961 werd het overgenomen door het ruimteprogramma.

Delta op het AFSPC-logo bestond uit vier blokken met verschillende tinten, waardoor het volumineus was. Daarachter was een blauwe cirkel met een zwart raster van meridianen en parallellen. Het werd doorkruist door twee gekruiste ringen, blijkbaar een spoor van raketten of de baan van satellieten. Ze hadden twee vierpuntige gele sterren. Nog zeven zilverkleurige vijfpuntige sterren waren willekeurig verspreid: één aan de rechterkant en drie aan de boven- en onderkant. De lege ruimte aan de linkerkant werd ingenomen door een kleine witte bal met een grijze schaduw.

Het blauwe schild had een oranje lijn rond de rand. De witte rol, die de benedenhoek van het heraldische element omlijstte, had precies dezelfde omtrek. Binnenin was het blauwe opschrift «AIR FORCE SPACE COMMAND», gemaakt in een schreeflettertype. Tot op zekere hoogte eert het AFSPC-logo de geschiedenis van de USAF, omdat planeten, sterren, banen en pijlpunten traditionele symbolen zijn van ruimtegerelateerde eenheden.

Een blauwe cirkel met een rastercoördinatensysteem stelt onze planeet voor. Dit betekent dat Delta niet per ongeluk naar voren wordt gebracht: dit feit geeft aan dat het «voorloopt op de rest van de planeet». Bovendien lijkt het driehoekige symbool op een ander schild, maar niet heraldisch, maar defensief. Hij vertelt over de bereidheid van het US Air Force Space Command om de planeet in het algemeen en zijn geboorteland in het bijzonder te beschermen. Twee witte lijnen-banen en willekeurig gerangschikte sterren symboliseren de kosmische omgeving. De basis in de vorm van een gefigureerd schild is op zijn beurt een eerbetoon aan het traditionele ontwerp van de emblemen.

Logo lettertype en kleuren

Logo Us Air Force Space Command

De enige inscriptie op het AFSPC-logo bevindt zich in een witte rol, dus de letters zijn niet in een rechte lijn opgesteld, maar gekanteld en verschoven in verschillende richtingen. De tekst is scheef geplaatst om in het gele kader te passen waarin deze is geplaatst. Maar tegelijkertijd bleef het leesbaar, waardoor je het type lettertype kunt bepalen. De ontwerpers kozen voor een contrastrijke schreven met lange en dunne schreven, die in die tijd populair was.

Met alle verschillende elementen is het kleurenschema beperkt. Het bevat verschillende tinten grijs, blauw, geel, maar ook wit en zwart. Dit laatste wordt alleen gebruikt voor individuele lijnen in beperkte hoeveelheden.