URJC Logo

URJC Logo

King Juan Carlos University is de jongste in Madrid, maar is al een van de meest gerespecteerde en gerenommeerde onderwijsinstellingen, niet alleen in Spanje, maar ook in Europa. Hier studeren meer dan 35 duizend studenten uit 85 landen, waaronder uit Rusland, de VS, Singapore, Japan en zelfs Australië, 2000 leraren en wetenschappers met een wereldwijde reputatie.

Betekenis en geschiedenis

Logo URJC

Gemaakt door URJC is opgericht in 1996. De school koos de oorspronkelijke uitdrukking «Non nova, sed nove» als motto, dat uit het Spaans vertaald wordt als «Old Walk in a New Way», wat betekende dat ze naar een nieuwe moesten streven, maar met respect voor het verleden. Al na 15 jaar ontving de King Juan Carlos University de prestigieuze internationale naam Campus of International Excellence «Energía Inteligencia».

In URJC kun je meer dan 40 specialiteiten leren in het Bologna-systeem, waarvan 6 in het Engels, waaronder zeer serieuze wetenschappelijke programma’s op het gebied van geneeskunde en experimentele technologieën.

Het eerste logo is gemaakt in 1996 en was een afkorting van URJC, gemaakt in zwarte hoofdletters op een witte achtergrond. Boven de eerste letter U staat een gestileerde koningsrode kroon in de vorm van een strook en drie stippen.

Logo lettertype en kleuren

Universidad Rey Juan Carlos Logo

In 2016, toen de universiteit haar 20-jarig bestaan ​​vierde, werd besloten om 1 jaar lang een speciaal logo te maken. Er is een wedstrijd uitgeschreven onder docenten en studenten van de onderwijsinstelling. Deze optie heeft gewonnen: op een zwarte achtergrond aan de linkerkant staat een witte letter U met een rode kroon erop. Hieronder staat het nummer 20 en het woord «aniversario», wat in het Spaans «verjaardag» betekent. Rechts staat de volledige naam Univarsidad Rey Juan Carlos, in het wit geschreven in twee regels. Dit plechtige logo wordt het hele jaar door gebruikt als officieel teken in gedrukte en online publicaties.

Eind 2016 werd besloten om het logo-ontwerp ongewijzigd te laten, maar om het kleurenschema te vergemakkelijken en het jubileumthema te verwijderen. Zwart werd eerst vervangen door grijs, maar kwam al snel op een rode achtergrond en witte letters en pictogrammen. De rode kroon begon te worden afgebeeld in de vorm van rode ringen in een witte lijst. Alle drie de opties worden als gelijkwaardig beschouwd en worden nu op gelijke voet gebruikt.

Het lettertype Gill Sans wordt gebruikt om de letter U te schrijven en Helvetica wordt gebruikt voor de woorden in de naam.

Er is ook een gestileerd kort embleem ontwikkeld — een zwarte letter U op een witte plaat, twee rode stippen erboven en een rode rechthoek rechtop bovenop, als symbool van beweging naar de toekomst.

Zowel het volledige als het verkorte logo komen volledig overeen met de waarden en het beleid van de universiteit, die de hoge standaard van de koninklijke onderwijsinstelling, een modern onderwijssysteem en geavanceerd wetenschappelijk onderzoek combineert.