University of Washington Logo

University of Washington Logo

De Universiteit van Washington is een openbare onderwijs- en onderzoeksinstelling die is opgericht om de economische groei van het gebied te bevorderen. In de vele jaren van zijn bestaan ​​is het uitgegroeid tot meer dan 500 gebouwen op 20 miljoen vierkante meter grond. Tegenwoordig heeft de instelling voor hoger onderwijs het grootste bibliotheeksysteem ter wereld, kunstcentra, musea, collegezalen, stadions en nog veel meer. Het heeft 140 faculteiten, waar studenten van verschillende academische graden studeren. UW werd geopend in 1861 en is gevestigd in Seattle, Washington.

Betekenis en geschiedenis

University of Washington Logo

In 1845 stelde gouverneur Isaac Stevens de bouw voor van een onderwijsfaciliteit in het Washington Territory. Enkele leden van de administratie namen het idee over. De goedkeuring was te wijten aan een serieuze financiële motivatie: ze wilden het prestige van de staat verhogen en een geldstroom krijgen in de stad Seattle. Na langdurige afwikkeling van de kwestie en de bouw, werd de universiteit geopend. In die tijd heette het Territorial University of Washington.

De grote «W» staat voor het eerste teken van de staats- en universiteitsnamen. Het is vet, zelfs, aangevuld met geometrische schreven die eruitzien als horizontale rechthoeken. Bovendien is elke linkerlijn van het dubbelteken breed en de rechterlijn smal. Dergelijke afbeeldingen zijn visueel verwarrend, omdat het bord wordt gelezen als twee «V»-en naast elkaar. De letter neemt een centrale plaats in op de bovenste regel, en daaronder staat de volledige naam van de universiteit, getypt in een hoog, dun lettertype. De uitzondering is de unie «van»: deze is in kleine letters en cursief. Interessant is dat de schreven in deze inscriptie erg origineel zijn, omdat ze op spijkerkoppen lijken.

Zegel

University of Washington Seal Logo

Het universiteitszegel wordt gekenmerkt door een klassieke vorm: het is een rondel — een traditionele cirkel met een duidelijk gedefinieerd midden en meerdere concentrische ringen van verschillende breedtes. In het midden bevindt zich een vijfhoekig schild dat lijkt op een enorme pijlpunt die naar beneden wijst. Het heeft vier hoge zuilen en een donkerpaarse ster omringd door dunne grasstelen. Beide elementen worden gescheiden door een horizontale strook met het motto van de universiteit. Daarop staat in het Latijn het gezegde «LUX SIT».

Het scherpe uiteinde van het schild staat in contact met de takken van een naaldboom en divergeert in twee richtingen. Dit wordt gevolgd door een brede lichte ruimte, waar de naam van de instelling voor hoger onderwijs is aangegeven, evenals het jaar van verschijning. De tekst is getypt in hoofdletters met dunne en korte schreven. Tussen de woorden zijn kleine driehoekjes zichtbaar, gedraaid met de punt omhoog.

Washington Huskies Logo

Washington Huskies Logo Geschiedenis

De sportafdeling van de Universiteit van Washington wordt vertegenwoordigd door tweeëntwintig teams. Voetballers, skiërs, basketballers, roeiers, volleyballers, softbalspelers en andere atleten zijn het meest succesvol. Ze hebben herhaaldelijk verschillende kampioenschappen gewonnen en zijn bekroond met gouden medailles, omdat ze niet alleen deelnemen aan de NCAA- en Pac-12-competities, maar ook aan de Olympische Spelen. Van 1907 tot 1917 bleven UW-voetbalteams in 64 opeenvolgende wedstrijden ongeslagen.

1919 — 1922

Washington Huskies Logo 1919-1922

Het debuutlogo van de sportdivisie is voorzien van een Sun Dodger en is een knipoog naar het regenachtige weer dat het meest voorkomt in Seattle. Dit blijkt uit een grote paraplu die aan de voeten van de hoofdpersoon wordt gegooid. De kleine man wordt gekozen als een spottende toespeling op de eeuwige modder in de regio, dus een sluwe glimlach dwaalt op zijn gezicht. De figuur is abstract, maar realistisch weergegeven met contourlijnen. De Sun Dodger heeft een groot hoofd en een onevenredig klein lichaam. Een grote paarse vlinderdas wordt benadrukt. In 1922 vond de studentenorganisatie dat de naam en het logo niet representatief waren voor de staat, dus stemden ze op de Huskies.

1932 — 1936

Washington Huskies Logo 1932-1936

Het logo toont een hond, vermoedelijk van het Husky-ras, zoals het destijds was. Het hoofd is gemaakt in de stijl van chaotische schaduw, die het gewenste beeld vormt. De blik van de mascotte van de universiteit is geconcentreerd. Hoewel het dier vooruit kijkt, lijkt het alsof het de hele omringende ruimte met aandacht wil omarmen. Oren die omhoog steken, geven aan dat de hond de situatie echt in de gaten houdt en daarom luistert naar wat er om hem heen gebeurt.

1936 — 1937

Washington Huskies Logo 1936-1937

De kunstenaars maakten het beeld schoner door onnodige streken te verwijderen. Ze schilderden ook de nek van de husky en ‘hingen’ een halsband met onderscheidingen erop. Zwart wordt gebruikt in plaats van paars.

1953 — 1958

Washington Huskies Logo 1953-1958

Dit is een mijlpaal, want de sportafdeling had eerst een lettersymbool. «W» is groot, massief, met rechte lijnen en schreven. Ze hebben dezelfde vorm en zien eruit als bakstenen. Deze indruk ontstaat doordat er niet twee schreven zijn, maar vijf: drie aan de bovenkant en twee aan de onderkant, die een platform vormen voor de brief. De ontwerpers gaven de paarse kleur terug, maar maakten hem licht, bijna zoals op het debuutembleem.

1959 — 1971

Washington Huskies Logo 1959-1971

Husky wordt gepresenteerd in de stijl van een humoristische cartoon. Het antropomorfe dier lacht met zijn lange tong uit zijn mond en kijkt naar links, hoewel zijn hoofd naar rechts is gedraaid. De hond draagt ​​een donkerlila trui met een witte «W» in het midden.

1971 — 1974

Washington Huskies Logo 1971-1974

Na het herontwerp verscheen een licht gewijzigde versie van de Husky uit 1936-1937 op het logo. Het enige dat deze versies serieus onderscheidt, is de locatie van het hoofd. Na afstelling kijkt de hond naar links.

1974 — 1979

Washington Huskies Logo 1974-1979

Het embleem is weer een tekstembleem geworden: het heeft een grote gouden «W» met afgesneden onderste richels. Langs de hele omtrek is de brief omzoomd met een paarse streep die op een bepaald compartiment is geplaatst. Slechts twee van de vijf schreven bleven over.

1979 — 1983

Washington Huskies Logo 1979-1983

In deze versie wordt de eerste letter van de naam van de universiteit en de staat gecombineerd met het hoofd van de husky. De hond is afgebeeld in een andere afbeelding — met een lichte muilkorf.

1983 — 1995

Washington Huskies Logo 1983-1995

De sportafdeling nam een ​​nieuw embleem aan, met de naam van de Huskies in wit schreefloos lettertype tegen een grote «W» geschilderd in diep paars. De structuur van de brief is veranderd: door het verschil in lengte van de schreven is deze niet meer zo proportioneel geworden als voorheen.

1995 — 2001

Washington Huskies Logo 1995-2001

De veranderingen hadden invloed op de kleur en grootte van de «W»: de letter is kleiner en opnieuw geschilderd in lila met een gele rand. Tegen de achtergrond is een zwart-witte hond, naar links gericht. Husky is netjes getekend, zonder een cluster van kleine onevenredige slagen.

2001 – 2016

Washington Huskies Logo 2001-2016

De universiteit keurde het logo opnieuw goed zonder grafische afbeelding. Het heeft alleen een tekstbord, gemaakt in een blauw-violette tint en omgeven door een gouden streep.

2016 — heden

Washington Huskies Logo 2016-vandaag

De moderne versie van de visuele identiteit bestaat uit de oude «W», maar nu paars, met een dunne gouden rand.

Logo lettertype en kleuren

Logo University of Washington

De belangrijkste factor die het academische zegel, het universiteitsbrede logo en het sportteken verenigt, is het bedrijfspalet. Elk van hen heeft een originele paarse tint.

De Universiteit van Washington gebruikt twee typen Open Sans-lettertypen: Regular en Bold. De voorkeur gaat uit naar opties met schreef. Het officiële kleurenschema van de universiteit is een combinatie van paars en donker goud, dat ook op het embleem staat.