University of Texas at Austin Logo

University of Texas at Austin Logo

De Universiteit van Texas in Austin is een openbare onderwijs- en onderzoeksinstelling die deel uitmaakt van het University of Texas System en de Association of American Universities. Het heeft verschillende afgekorte namen: UT, UT Austin, of gewoon Texas. De oprichtingsdatum is 1883. Locatie: Austin, Texas. Het aantal studenten is ruim 50 duizend. Deze instelling voor hoger onderwijs staat bekend om 17 bibliotheken, 7 museumcomplexen en de sportafdeling van Texas Longhorns, die deel uitmaakt van de Big 12 Conference. Het heeft zes keer de NCAA Division I honkbal nationale kampioenschappen gewonnen en vier keer voetbal. Daarnaast heeft de universiteit als belangrijke wetenschappelijke organisatie het opleidingsniveau R1 gekregen.

Betekenis en geschiedenis

University of Texas at Austin Logo Geschiedenis

UT Austin heeft een zeer moeilijk ontwikkelingspad, omdat het voor het eerst werd genoemd in 1827 als onderdeel van Coahuila y Tejas. De regering van Mexico, waartoe deze gebieden behoorden, ondernam echter geen actie om het te openen. De omliggende gronden werden aan hem gegeven en vervolgens voor een lange periode afgenomen, zelfs na de goedkeuring van de grondwet van de republiek. De gebieden die bestemd waren voor het bouwen van gebouwen verschenen in schaarse hoeveelheden. Er waren niet genoeg fondsen.

Het lot van de universiteit bleef onzeker tot het voorjaar van 1881, toen de autoriteiten besloten de universiteit te openen. Vervolgens kondigde de wetgever de structuur van de universiteit aan, het type organisatie en riep verkiezingen uit om de locatie te bepalen. In het najaar van dat jaar werd bekend dat de instelling in Austin zou worden gevestigd. De tweede plaats in de lijst van kanshebbers werd ingenomen door de stad Galveston. Besloten werd om daar een medische afdeling op te richten. In het najaar van 1882 vonden officiële vieringen plaats ter gelegenheid van het leggen van de eerste steen in de hoofdwet. En in september 1883 opende de Universiteit van Texas officieel haar deuren.

Momenteel verzorgt de universiteit niet alleen hoger onderwijs, maar doet ook serieus wetenschappelijk onderzoek. Onderzoek is geconcentreerd op gebieden als techniek en natuurwetenschappen, programmeren, informatica. Tot de prioritaire gebieden van zijn activiteit behoren biobrandstoffen, zonnepanelen, kooldioxide en waterzuiveringsapparatuur. In 2009 is het Energie Instituut geopend. De Universiteit van Texas houdt zich ook bezig met medicijnen, waaronder neurowetenschappen, bio-engineering, farmacie en enkele andere gebieden van de gezondheidszorg. Speciaal hiervoor richtte hij in 2010 het Dell Pediatric Research Institute op. Hij heeft ook het McDonald Observatorium, dat verbonden is met Hobby-Eberly, de op twee na grootste telescoop ter wereld.

University of Texas at Austin Seal Logo

Alle prestaties en concepten van UT Austin worden weerspiegeld in de symboliek, die bestaat uit verschillende universiteitslogo’s en een zegel. De sportafdeling heeft ook eigen emblemen. Ze worden geassocieerd met historische monumenten en belangrijke aspecten van het land van Texas.

Het zegel werd in 1903 ontworpen door William Battle en goedgekeurd door de Board of Regents van 1905. Het heeft een klassieke ronde vorm met verschillende dikke strepen en een midden. Het basiselement is het schild, dat in het midden is geplaatst en in twee zones is verdeeld. In het brede gedeelte is een opengeslagen boek afgebeeld — een symbool van kennis en onderwijs. De smalle bevat een vijfpuntige ster en een krans van eiken- en laurierbladeren. De takken zijn verbonden door een lang lint dat in een strik is vastgebonden. Rondom het schild staat een motto dat uit drie afzonderlijke woorden bestaat: “Disciplina. praesidium. Civitat.»

Dit wordt gevolgd door een brede witte streep, gescheiden door twee ringen. Het bevat de volledige naam van de instelling voor hoger onderwijs: «The University of Texas» bovenaan en «at Austin» onderaan. Daartussen zijn twee miniatuursterren getekend. De drukrand is dubbel, witgoud, net als alle andere elementen.

De Universiteit van Texas heeft ook een visuele identiteitsmarkering die wordt gebruikt in het curriculum, brochures, reclamemedia, bewegwijzering en meer. Op dit moment zijn er twee varianten bekend, die alleen verschillen in de groepering van elementen.

1967 — 2015

University of Texas at Austin Logo 1967-2015

Het voormalige embleem bestaat uit de uitgebreide naam van de universiteit, verdeeld in drie regels: de bovenkant — «The University of», de middelste — «Texas», de onderkant — «at Austin». De tekst nadruk ligt op het woord «Texas». Het is gemarkeerd in grote letters met hoofdletters, terwijl de rest van de inscripties klein zijn. Aan de onderkant zijn twee dunne strepen toegevoegd — rechts en links van «at Austin».

2015 — heden

University of Texas at Austin Logo 2015

De moderne versie van het logo gebruikt een grafisch icoon — een schild met een krans, een ster en een boek. Het vindt plaats vóór de uitdrukking «The University of Texas at Austin» en het vrijstaande woord «Texas». Alle inscripties zijn versierd met smalle schreven, maar niet meer puntig aan de uiteinden, zoals in het oude embleem, maar afgerond. De huisstijlkleur blijft behouden, al wordt deze verschoven naar een donker palet.

Texas Longhorns Logo

Texas Longhorns Logo Geschiedenis

UT Austin heeft een eigen sportafdeling, met onder meer heren- en damesteams in basketbal, honkbal, voetbal, tennis, volleybal en andere disciplines. Het wordt vaak simpelweg hoorns genoemd omdat het logo de kop van een lokaal buffelras, de Longhorns, bevat. Koeien werden naar de Nieuwe Wereld gebracht door de beroemde ontdekkingsreiziger Christopher Columbus. Sindsdien hebben ze wortel geschoten, gefokt en zijn ze een symbool geworden van de staat Texas.

1961 — 2011

Texas Longhorns Logo 1961-2011

Het logo van de atleten van de Universiteit van Texas in Austin is minimalistisch, maar heeft een krachtige energie. Het toont het silhouet van het hoofd van een langhoornige stier — de belangrijkste attractie van de staat. Ondanks het ontbreken van veel details, wordt het uiterlijk gewaardeerd om zijn tijdloze karakter — sterk en onwrikbaar. De hoorns van het dier zijn ongelooflijk massief, omdat ze in werkelijkheid meer dan 3 meter kunnen bereiken (in totaal). Het pictogram toont ook duidelijk de contouren van neergelaten oren en uitlopende neusgaten, wat aangeeft dat de stieren gespannen zijn en klaar om de strijd aan te gaan.

2011 – 2019

Texas Longhorns Logo 2011-2019

Na het herontwerp in 2011 heeft het embleem zijn oorspronkelijke uiterlijk volledig behouden — dezelfde contouren met de nadruk op lange en krachtige hoorns. De neusgaten van het dier zijn nog steeds verwijd en de oren zijn naar voren verlaagd. De enige verandering was in de kleur: de oranje-gouden stier werd opnieuw geverfd in de kleur van donker goud.

2019 – heden

Texas Longhorns Logo 2019-vandaag

Aangezien het sportlogo van Texas Longhorns naar de mening van veel experts het meest succesvol blijft, is het niet meer gewijzigd. De ontwerpers hebben alleen de kleuren omgezet. Dus nu is de stier bruinrood.

Logo lettertype en kleuren

University of Texas at Austin Logo

De identiteit van een van de meest succesvolle universiteiten in de Verenigde Staten heeft één ding gemeen: kleur. Zowel in print, als in het academische logo, en in het sportembleem is er goud. Bovendien overheerst het in alle drie de varianten. Maar de samenstellende elementen, het concept, de vorm die ze hebben is anders. Elk van deze tekens is gebaseerd op zijn eigen principes.

Logo University of Texas at Austin

De moderne huisstijl voor de UT is ontwikkeld door studio Dyal en Partners. Ze gebruikte GT Sectra als het hoofdlettertype en Benton Sans als het secundaire lettertype. Dit zijn dunne serif-lettertypen. De hoofdkleuren van de universiteit zijn goud en wit.