University of Southern California Logo

USC Logo Geschiedenis

De University of Southern California leidt in het aantal Oscar-winnende alumni. Ook onder zijn oud-studenten zijn er veel politici, muzikanten, wetenschappers, atleten en andere prominente persoonlijkheden. USC geeft al sinds 1880 onderwijs en accepteert iedereen, ongeacht geslacht of ras. Zijn intercollegiale sportteams worden USC Trojans genoemd. Ze spelen in de Pac-12 Conference en hebben terecht de status gekregen van de meest succesvolle sportafdeling ter wereld.

Betekenis en geschiedenis

University of Southern California Logo

Antivirussoftware, IP-telefonie, digitale beeldcompressie, DNA-computing — allemaal uitgevonden binnen de muren van de University of Southern California. De belangrijkste missie van de onderwijsinstelling is onderzoek. Speciaal voor deze doeleinden heeft hij enkele tientallen scholen geopend, die verschillende gebieden bestrijken. Ze zijn verenigd door een gemeenschappelijk identiteitssysteem. Het dateert uit de jaren 1880, toen de nieuw opgerichte universiteit insignes nodig had.

Voor officiële documenten gebruikt het USC een rond zegel met daarop een schild en drie fakkels. De originele versie had deze elementen niet: ze werden vervangen door een palmboom (een symbool van overwinning) en een scroll met het jaar van oprichting van de universiteit. Het eerste zegel werd in 1884 ontwikkeld omdat de afstudeerklas van drie diploma’s moest ontvangen.

USC Seal Logo

Een nieuwe variant verscheen in 1908. Jesse Ray Miller voegde een driehoekig schild toe aan de binnenkant van de ring en een band met de woorden «PALMAM QUI MERUIT FERAT» erop geschreven. Dit is het Latijnse motto van de universiteit, dat vandaag de dag nog steeds wordt gebruikt en wordt vertaald als «Wie de palm verdient, moet hem dragen». Het schild toonde drie brandende fakkels en een ondergaande zon. Aan de onderkant van de ring waren Californische klaprozen.

Dezelfde elementen zijn aanwezig in moderne druk, maar ze zijn in een andere volgorde gerangschikt. Klaprozen zijn verbonden met het schild, het motto wordt naar beneden bewogen en de ring bestaat uit twee rollen die met elkaar zijn gecombineerd. Het ontwerp veranderde in 1948 toen de USC Board of Trustees besloot om de identiteit van de school opnieuw te vernieuwen.

Logo’s van Trojaanse paarden in Zuid-Californië

USC Logo Geschiedenis

De atletische teams van de University of Southern California worden beschouwd als de meest succesvolle in de NCAA Division I. Ze hebben meer dan 300 Olympische Spelen-medailles gewonnen, waarvan de meeste goud, en hebben 130 nationale kampioenschappen gewonnen. Het programma omvat mannen- en vrouwensporten, van voetbal en honkbal tot waterpolo en tennis. De tak is Trojans genoemd naar de oude krijgers. Het gerucht gaat dat de sportcolumnist van de Los Angeles Times de bijnaam bedacht bij het beschrijven van het uithoudingsvermogen en de moed van de atleten. Het wordt weerspiegeld in de symbolen van de teams.

1972 — 1992

USC Logo 1972-1992

Tot 1992 werd het logo gebruikt met het hoofd van een Trojaanse krijger in profiel. De kunstenaars detailleerden het gezicht, met een lichte glimlach en een rechte neus in de kenmerkende Griekse vorm. Het hoofd van de Trojan wordt beschermd door een helm tegen harnassen. Het voorhoofd wordt gesloten door het verhoogde bovenste vizier en het onderste vizier wordt neergelaten rond de nek. De militaire hoofdtooi is versierd met een waaier van veren die een pluim wordt genoemd. Het is een symbool van triomf en macht. Het embleem is gemaakt in gele en rode kleuren.

1993 — heden

USC Logo 1993-vandaag

In 1993 werd het grafische logo vervangen door het monogram van de eerste letters van Zuid-Californië. «S» en «C» zijn met elkaar verweven en vormen een enkele figuur. De ontwerpers voltooiden ze met een gebogen inscriptie «Trojans», waarvoor ze een keurig handgeschreven lettertype gebruikten. Alle elementen zijn geschilderd in bordeauxrood met gouden randen.

Logo lettertype en kleuren

University of Southern California (USC) Logo

De California Poppy siert het zegel sinds 1908. Het is de officiële USC-bloem die staat voor vreugde, hoop en herinnering. De ondergaande zon symboliseert het leven en de drie fakkels symboliseren filosofie, wetenschap en kunst. Het schild op het embleem is het traditionele onderscheidende kenmerk van de universiteit.

Logo University of Southern California (USC)

Het motto onderaan de prent is in lettertype National en de naam van de instelling in de ring is geschreven met Adobe Caslon Pro. Dit is de ruggengraat van de officiële typografie van het USC. Een ander belangrijk stuk huisstijl is het palet met daarin USC Gold (#FFC72C) en USC Cardinal (#9D2235). Dit kleurenschema werd al in 1895 aangenomen. Het staat op het embleem van het Trojaanse sportteam, terwijl de afdruk eenvoudigweg zwart-wit is.