University of Oregon Logo

University of Oregon Logo

De University of Oregon is een vooraanstaande liberale kunstuniversiteit, in de volksmond bekend als de U of O en UO. Hij heeft in de loop der jaren een hoog onderwijs- en onderzoeksniveau (R1) bereikt en bezit nu 19 onderzoekscentra en -instituten. De structuur omvat ook 5 hogescholen, 7 beroepsscholen, postdoctorale studies. Hun basisgebieden zijn kunst, design, architectuur, openbaar beleid en management, planning, recht, muziek, journalistiek en andere disciplines. Over het algemeen wordt training gegeven in 360 niet-gegradueerde en afgestudeerde programma’s. Daarnaast heeft de universiteit een eigen sportafdeling die deelneemt aan de Pac-12 Conference en de NCAA. Zijn meest succesvolle teams zijn voetbal en atletiek. Het jaar van oprichting van de instelling voor hoger onderwijs is 1876. Locatie: Eugene, Oregon.

Betekenis en geschiedenis

University of Oregon Logo

De wetgevende macht van de staat Oregon besloot in de herfst van 1872 de universiteit op zijn grondgebied te openen. Maar omdat er niet genoeg geld was (meer precies, de nieuwe structuur had het helemaal niet), deed de bevolking zelf om het doel te helpen bereiken. Buurtbewoners organiseerden regelmatig tal van evenementen om geld in te zamelen. Het waren productverkoop, kerkdonaties, aardbeienfestivals. Als gevolg hiervan werd $ 27.500 verzameld, op dat moment genoeg om 18 hectare grond te kopen voor ontwikkeling.

In 1876 gingen voor het eerst de deuren van de universiteit open. De set bestond uit 155 studenten. Het gebrek aan financiering leidde er echter toe dat in 1881 de onderwijsinstelling opnieuw op het punt stond te sluiten. Hij was $ 8.000 verschuldigd. Henry Villard, een journalist en financier, kwam te hulp. Hij verstrekte $ 7.000. Door nieuwe moeilijkheden die zich in 1913-1932 voordeden, kreeg de universiteit herhaaldelijk een fusie aangeboden, die zij afwees. De Association of American Universities UO werd pas in 1969 geaccepteerd.

Het universiteitsbrede logo bestaat uit twee delen, gescheiden door een verticale streep. Het is uniform, glad, dun. De linkerkant wordt ingenomen door de afgekorte naam van de universiteit, bestaande uit de letter «O». Het is zo massief en breed dat het er niet uitziet als een tekstelement, maar als een grafisch bord. Ze heeft gezwollen zijkanten tussen haakjes en het interieur lijkt op een ovaal. Aan de rechterkant is de uitgebreide naam van de Universiteit van Oregon. Het is getypt in een schreeflettertype en is verdeeld in twee regels. Het bovenste deel is middelgroot, het onderste deel is erg groot. Dit wordt gedaan zodat de uitlijning van de woorden zowel aan de rechterkant als aan de linkerkant overeenkomt.

Zegel

University of Oregon Seal Logo

Centraal in het zegel van de universiteit staat het Latijnse gezegde «MENS AGITAT MOLEM», ontleend aan Vergilius’ gedicht «Aeneis» (boek 6, regel 727). De uitdrukking betekent «reden beweegt de massa» of allegorisch «reden beweegt bergen». Als bewijs zijn massieve Siskiyou-ruggen met een hoge besneeuwde top in het midden getekend. Rondom zijn heuvels bedekt met bossen en de rivier de Willamette, aan de oevers waarvan de universiteit is gebouwd. Het jaar van verschijning is hieronder aangegeven in Romeinse cijfers. Het beeld is gestippeld, bestaande uit korte en lange lijnen van verschillende diktes. De kleur is monochroom, dus het beeld wordt gevormd door een combinatie van zwarte strepen en een witte achtergrond.

Het midden van het zegel is omgeven door een donkere ring met witte stippen. Het wordt gevolgd door een grote ruimte met het motto en de naam van de instelling voor hoger onderwijs op de Latijnse manier — «UNIVERSITAS OREGONENSIS». Alle inscripties zijn gemaakt in dunne letters in hoofdletters. Letters zijn versierd met schreven. De randen worden aangevuld met een rond frame, gepresenteerd in de vorm van een gedraaid touw.

Oregon Ducks Logo

Oregon Ducks Logo Geschiedenis

De universiteit heeft 18 sportteams die lid zijn van de Pac-12-conferentie en lid zijn van de NCAA in Divisie I. Onder hen zijn voetbal, atletiek, basketbal, honkbal, acrobatiek en anderen. In totaal hebben ze 28 NCAA-teams en 60 individuele competities gewonnen. De eerste samenstelling van de spelers werd in 1893 ingevoerd en een jaar later speelden ze al hun debuutwedstrijd. Voor het eerst behaalden ze in 1917 een serieuze overwinning. Basketbalspelers winnen het eerste basketbaltoernooi in de geschiedenis van de NCAA. Dit gebeurde in het seizoen 1938-1939.

1974 — 1993

Oregon Ducks Logo 1974-1993

Het sportlogo is voorzien van een grote «O» met uitgesneden hoeken, in de vorm van een achthoek. De letter is zijwaarts gedraaid, zodat slechts een deel ervan zichtbaar is, gemaakt in groen, terwijl de rest geel is. Daarnaast heeft het witte randen met een dunne streep. Ze bevinden zich zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant. Een antropomorfe woerd in een jas en een pet zonder klep gaat door het symbool. Hij zwaait dreigend met zijn gebalde vuisten, op het punt om naar zijn tegenstander uit te vallen. Deze afbeelding weerspiegelt de naam van de sportafdeling van Oregon Ducks. Alle elementen zijn geschilderd in de officiële kleuren van de universiteit — geel en groen.

1994 — 1998

Oregon Ducks Logo 1994-1998

Om de directe gelijkenis van de sport-woerd met het stripfiguur Donald Duck te vermijden, besloot het management het logo opnieuw te ontwerpen. Als gevolg hiervan verscheen de afkorting van de Universiteit van Oregon erop — «OU». De letters worden gekenmerkt door geometrisch nauwkeurige verhoudingen, dus ze zijn vergelijkbaar. Het verschil zit alleen in de schreven, die natuurlijk afwezig zijn in «O», maar in «U» zijn ze dat wel. De vorm van de borden blijft hetzelfde als op het vorige embleem — met afgesneden hoeken en in groengele kleur met toevoeging van een witte lijn. Maar hun degroepering is anders, omdat groen als de belangrijkste wordt gekozen en geel de extra (rand) is. Er zit een lichtstrip tussen. De letters zijn diagonaal gerangschikt en geïnterlinieerd.

1999 — heden

Oregon Ducks Logo 1999-vandaag

Het huidige logo bestaat uit een enkele letter «O». Het is breed, met een ovaal binnenlumen en ziet eruit als twee grote verbonden beugels. De sportafdeling liet de verscheidenheid aan kleuren los, dus bleef alleen groen over.

Logo lettertype en kleuren

Logo University of Oregon

Als we de drie visuele identiteitsmerken van de Universiteit van Oregon vergelijken, kunnen we de kleurvolgorde opmerken. De enige uitzondering is het zegel van de universiteit, dat in zwart-wit is gemaakt. Bovendien is het meer verbonden met het historisch erfgoed en de geografische ligging van de onderwijsinstelling dan met moderne symbolen. Er is ook een verband tussen de letter «O» in de universiteit en sportemblemen, waar het staat voor de naam van de staat.

Het schreefloze lettertype dat wordt gebruikt in de identiteit van UO is een lettertype genaamd Kievit. Hij kwam de oude versie vervangen en verscheen voor het eerst in 2015 op de universiteitscampus. Nu is hij de belangrijkste. De serif-versie is Melior, die werd gebruikt vóór het herontwerp van het logo. Het officiële kleurenschema bestaat uit groen en warmgeel. Ze worden informeel aangevuld met wit, dat als achtergrond fungeert.