University Of Michigan Logo

University Of Michigan Logo

Universiteit van Michigan is een van de topattracties om te bezoeken in Ann Arbor. Dit is de onbetwiste leider op het gebied van onderwijs, het centrum van innovatie, onderzoek en creativiteit. Het opende voor het eerst zijn deuren in 1817. Eerst heette het Catholepistemiad, maar na vier jaar kreeg het een andere naam omdat het woord van Latijns-Griekse oorsprong het voorwerp van spot werd. Vanuit juridisch oogpunt verscheen de moderne universiteit pas in 1837, toen de bijbehorende wet werd aangenomen. Sindsdien is het actief uitgebreid, het curriculum aangevuld met nieuwe richtingen en studentensport aangemoedigd. Op dit moment bezit hij 29 Michigan Wolverines-teams — meerdere winnaars van toernooien en kampioenschappen.

Betekenis en geschiedenis

Logo University Of Michigan

Honderden scholen, faculteiten en afdelingen van de Universiteit van Michigan zijn verenigd door een gemeenschappelijk systeem van visuele identificatie. Het bouwt voort op logo’s (hoofd- en horizontaal) en traditioneel drukwerk dat door de eeuwen heen is geëvolueerd. Tegelijkertijd is het belangrijkste grafische teken van de onderwijsinstelling het zogenaamde blok «M» — een grote gele letter vetgedrukt met rechthoekige schreven. Een van de eerste blokken «M» werd in 1907 aangelegd met veelkleurige vlaggen van voetbalfans. Sindsdien is dit symbool niet veel veranderd, maar het werd relatief recent het officiële logo van de universiteit, om zijn ongelijksoortige delen.

Het logo van de Universiteit van Michigan heeft twee versies: verticaal en horizontaal. De belangrijkste wordt als verticaal beschouwd, die bestaat uit een gele letter «M» (boven), een witte tweeregelige inscriptie «UNIVERSITY OF MICHIGAN» (onder) en een blauw vierkant (tegen de achtergrond). De horizontale versie heeft geen vierkant en de tekst is blauw en staat één regel rechts van de «M». Het is relevant in gevallen waarin er niet genoeg ruimte is voor een horizontaal bord.

De hoofdletter «M» werd voorheen alleen gebruikt door de sportafdeling. Het vertegenwoordigt sinds de jaren zestig de hele universiteit en nam de meeste printfuncties over. Wat betreft het logo zelf, het verscheen relatief recent. Tot 2002 werd het niet eens op de officiële website gepubliceerd. Verschillende afdelingen en divisies hadden verschillende visuele symbolen op basis van blok «M». Tegelijkertijd was er geen gecentraliseerd merksysteem dat kleuren en lettertypen zou bepalen.

Om de identiteit te stroomlijnen heeft het bestuur van de onderwijsinstelling in 2011 algemene ontwerpregels vastgesteld. Dit maakte het mogelijk om alle grafische tekens die op dat moment bestonden te standaardiseren. Sindsdien is het logo voorzien van de Michigan Maize-gekleurde «M» en de naam van de universiteit in Victors-lettertype.

Zegel

University Of Michigan Seal Logo

De eerste gedrukte versie verscheen in 1817 bij de opening van de Universiteit van Michigan. Het was helemaal niet wat het nu is. Zij, of liever haar gedetailleerde beschrijving, werd in mei 1929 ontdekt door de bibliothecaris William Wamer Bishop. Deze ontdekking loste het geschil op over de oprichtingsdatum van de onderwijsinstelling. Destijds werd aangenomen dat de universiteit in 1837 werd geopend. Maar het bestaan ​​van een zegel met de aanduiding van 1817 werd beslissend in het conflict en liet 20 jaar toe aan de leeftijd van de school. Bovendien begonnen alle volgende zegels «1817» te schrijven in plaats van «1837».

Voor zover bekend bevatte de vroegste versie de Tempel van Wijsheid en werd deze gebruikt tot 1825. Het volgende ontwerp is verloren gegaan. In 1843 verscheen Minerva Zegel. En ten slotte, in 1895, werd het eerste grafische bord gemaakt met de Lamp of Knowledge, die de basis werd voor de huidige versie. In het midden stond een olielamp op een boek. Ze symboliseerden kennis, wat duidelijk volgt uit de naam van de lamp. De achtergrond voor hen was een vierhoekig heraldisch schild met een scherpe basis. Op de achtergrond was de zon ontleend aan het wapen van de staat Michigan.

Onder het schild was een lint met het motto «ARTES SCIENTIA VERITAS» in het Latijn. De cirkel werd genomen in een brede ring met het opschrift «UNIVERSITY OF MICHIGAN 1837». Al deze elementen zijn aanwezig op moderne print, maar hebben een andere kleur, schaal en design. Zoals al bekend is, werd in de 20e eeuw het oprichtingsjaar van de universiteit vervangen door «1817», omdat de gevonden beschrijving van het eerste symbool van de universiteit het geschil van de afgestudeerden oploste. En in 1958 werd het artikel «THE» aan het opschrift toegevoegd. Het is in deze vorm dat het drukken tot onze tijd is gekomen. Het bevat een blauw schild met een gele lamp tegen de achtergrond van de opkomende zon met 15 stralen. De lamp staat op het boek, onder de bodem is een gele rol met het motto opengevouwen.

Het gebruik van print is beperkt. Het belangrijkste doel is om officiële universitaire documenten te certificeren, inclusief diploma’s van afgestudeerden. Bovendien is het te vinden op onderscheidingen en certificaten in de vorm van kleine stickers.

Michigan Wolverines Logo

Michigan Wolverines Logo Geschiedenis

De sportteams van de universiteit hebben de bijnaam van de staat aangenomen, die meer dan twee eeuwen oud is. Volgens één versie wordt de veelvraat geassocieerd met uithoudingsvermogen en kracht. Anderen geloven dat de inwoners van Michigan zo werden genoemd door hun buren, ontevreden over de grens tussen de staten. Ze vergeleken de Michigans met hebzuchtige veelvraat. Hoe dan ook, de Michigan Wolverines dragen trots hun naam en hebben in het verleden zelfs het dierenlogo gebruikt.

Tegelijkertijd is het hoofdsymbool van de afdeling Blok «M». Het verscheen al in de late jaren 1800, maar werd pas populair in 1907, toen voetbalfans het tentoonstelden tijdens een wedstrijd van honderden gele en blauwe vlaggen. Het bleef echter lange tijd onofficieel.

1912 — 1921

Michigan Wolverines Logo 1912-1921

Het logo uit 1912 bevatte een blauwe veelvraat met een rode halo. Het was onder een boog van het woord «MICHIGAN» in een rechthoekig schreeflettertype.

1948 — 1963

Michigan Wolverines Logo 1948-1963

In 1948 verscheen er een grafisch bord met een blauwe «M». De brief sierde de voorkant van de dop op het hoofd van een antropomorf dier.

1964 — 1978

Michigan Wolverines Logo 1964-1978

De kunstenaars schilderden een witte en blauwe veelvraat tegen een grote gele «M» met een donkere omtrek.

1979 — 1987

Michigan Wolverines Logo 1979-1987

Het dier werd omhoog bewogen en naar rechts gedraaid. Het stond op een blauwe «M» met een gele plaquette met het woord «MICHIGAN». Het blauw heeft een levendige tint gekregen.

1988 — 1996

Michigan Wolverines Logo 1988-1996

Wolverine is verdwenen. De inscriptie werd opnieuw geel geschilderd en de rechthoekige plaquette blauw. En deze kleur werd weer donker.

1996 — 2011

Michigan Wolverines Logo 1996-2011

Het woord «MICHIGAN» was weer blauw en stond in een gele rechthoek. De grote «M» heeft een extra blauwe omtrek op de achtergrond.

2012-heden

Michigan Wolverines Logo 2012-vandaag

Het bord met het opschrift verdween en de «M» werd geel. De donkere omtrek blijft behouden.

Logo lettertype en kleuren

University Of Michigan Logo

Het belangrijkste symbool van de Universiteit van Michigan is blok «M». Het is geregistreerd als een handelsmerk en genereert enorme inkomsten die sportteams financieren. De brief weerspiegelt het 200-jarige erfgoed van de onderwijsinstelling en maakt het herkenbaar.

Op het blok wordt het logo «M» aangevuld met het opschrift «UNIVERSITY OF MICHIGAN». De ontwerpers gebruikten een elegant Victors-lettertype met dunne schreven. Het hoge contrast tussen basis- en verbindingsstrepen maakt de tekst dynamisch. Het lettertype op de pers onderscheidt zich door scherpere en langwerpige schreven.

De officiële kleuren van de universiteit sinds de late jaren 1860. zijn maïs en blauw. Bovendien veranderde de tint van de tweede geleidelijk van azuurblauw naar donkerblauw, dat nu bekend staat als Michigan Blue (#00274C). Hij is gekoppeld aan Michigan Maize (#FFCB05).