University Of Miami Logo

University of Miami Logo

De volledige naam van de University of Miami wordt vaak afgekort tot The U omdat het split-U-logo een van de meest herkenbare symbolen in Zuid-Florida is. De geschiedenis van dit bord is even legendarisch als de geschiedenis van de onderwijsinstelling die in 1925 in Coral Gables verscheen. Het vertegenwoordigt, samen met de pers, 12 afzonderlijke scholen en universiteiten. Bovendien inspireert «U» de intercollegiale sportteams van Miami Hurricanes om te winnen. Vanaf 2021 hebben de honkballers van de universiteit vier landskampioenschappen gewonnen en de voetballers vijf.

Betekenis en geschiedenis

Logo University Of Miami

Toen de Universiteit van Miami werd opgericht, bestond het merk «U» nog niet. Ooit schonk vastgoedontwikkelaar George Edgar Merrick geld en land zodat een groep enthousiastelingen een onderwijsinstelling kon openen. Dit gebeurde in 1925. Letterlijk een jaar later verpestte de orkaan Great Miami alle plannen. Hoog water en harde wind beschadigden niet alleen de gebouwen, maar leidden ook tot het begin van de Grote Depressie. De volgende 15 jaar moest de UM dus overleven in een crisis. De campus bleef onafgewerkt en lessen werden gegeven in een hotel naast de deur. Studenten gingen van deur tot deur en smeekten om geld in te zamelen voor de universiteit.

Geleidelijk herstelde de universiteit zich en bereikte zelfs een hoog niveau, waarbij ze de top 10 werkgevers in Miami-Dade County bereikte. Het heeft een speciale nationale status op het gebied van muziek, communicatie, geneeskunde, oceaanwetenschap, recht, techniek en zaken. Alle divisies zijn verenigd door een gemeenschappelijke visuele symboliek, die wordt weergegeven door een zegel en een logo.

Tot 2009 bestond het moderne logo van de University of Miami niet. Het werd aanvaard na een onderzoek met alumni-enquêtes en focusgroepen. Schoolleiders wilden weten of het symbool voor sportteams (de groen-oranje letter «U») als universiteitsbreed merkteken gebruikt kon worden. Het resultaat bleek positief: het bleek dat de «U» alle afdelingen van de universiteit verbindt en de basis kan worden van een consistente grafische identiteit.

Dit bord bestaat al sinds 1973, maar gold lange tijd alleen voor sportteams. Het is gemaakt door kunstenaar Bill Bodenhamer en UM-afgestudeerde Julian Cole, die met «U» het woord «universiteit» bedoelde. Nu is de in twee delen verdeelde brief het centrale element van de identiteit van de hele universiteit. De rechterkant is groen en lijkt op een hoofdletter «J», terwijl de linkerhelft oranje is geverfd en eruitziet als een spiegelbeeld van de «J».

Het «U»-teken wordt nooit alleen gebruikt. Het wordt noodzakelijkerwijs gecombineerd met het opschrift «UNIVERSITY OF MIAMI», dat twee regels beslaat. Bovenaan staat het groene woord «UNIVERSITY» en onderaan staat het oranje woord «OF MIAMI». Onder de zin wordt een lange horizontale lijn getrokken. Dit onderdeel is net zo belangrijk als de naam van de instelling en het U-vormige bord. Het scheidt de tekst van het grafische deel van het logo.

Zegel

University of Miami Seal Logo

Het officiële zegel van de UM wordt aangebracht op officiële documenten zoals diploma’s en contracten. Het verscheen heel lang geleden en in het begin was het zwart-wit. Nu is de kleurenversie meer bekend. Het bestaat uit een lichtblauwe cirkel met aan beide zijden een witte rand met zwarte contouren. De ring bevat de inscripties «GREAT SEAL UNIVERSITY OF MIAMI», «CORAL GABLES FLORIDA» en «1925».

Verticaal opgesteld binnen de cirkel zijn de volgende elementen: een bruine palmboom met groene bladeren tegen een gele zon (boven), een driehoekig schild van vele kleuren (midden) en een geel lint met het Latijnse motto «Magna Est Veritas» (onder ), die de grootsheid van de waarheid bevestigt.

Het schild is verdeeld in drie diagonale fragmenten: wit, groen en geel. Linksonder is een zwarte sleutel afgebeeld en rechtsboven een groene kom met rode vuurtongen. In de middenlijn is een opengeslagen boek met de zin «INVESTIGATIO CONSERVATIO ET DISSEMINATIO SCIENTIAE» geschreven in zwart-wit.

Miami Hurricanes Logo

Miami Hurricanes Logo Geschiedenis

De sportdivisie wordt de Miami Hurricanes genoemd omdat de eerste wedstrijd werd vertraagd door de orkaan. De gebeurtenis van 1926 had zo’n impact op de universiteit dat de voetballers zo’n bijnaam voor zichzelf kozen ter nagedachtenis aan de tragedie. Als we de legende mogen geloven, zou het hogere management het team naar lokale planten of dieren vernoemen. Maar zijn vertegenwoordiger, Porter Norris, zei dat de atleten het niet leuk zouden vinden en bood zijn eigen versie aan — de Hurricanes. Volgens een andere versie hielden de spelers in 1927 een bijeenkomst waar ze op de naam Hurricanes stemden. Naar verluidt zou het de bereidheid tonen om rivalen te verslaan.

Het teamlogo is meerdere keren gewijzigd. De laatste keer dat dit gebeurde was in 1972, toen de sportafdeling een symbool had in de vorm van een groen-oranje «U». Sindsdien is het een centraal element gebleven van het identiteitssysteem van Miami Hurricanes en sinds 2009 van de hele universiteit. In 1979 deed Henry King Stanford een poging om het embleem bij te werken, maar de studenten lanceerden een actie ter verdediging van de «U». In 1992 kwamen de fans met een speciaal gebaar om de spelers te steunen. Ze vouwden hun vingers zo dat er een U-vormige figuur ontstond. Nu is het een internationaal erkend gebaar dat tot ver buiten de Verenigde Staten bekend is.

1940 — 1964

Miami Hurricanes Logo 1940-1964

Een van de vroege Miami Hurricanes-logo’s bevatte een grote groene «M» met een oranje omtrek. De brief had rechthoekige schreven die hem visueel zwaar maakten.

1965 — 1971

Miami Hurricanes Logo 1965-1971

Om te voorkomen dat iemand de sportafdeling van de universiteit verwart met het lokale profvoetbalteam, is een «U» (van het woord «UNIVERSITY») toegevoegd aan de «M» in het logo. Het resultaat was een oranje monogram met een dubbele groene en witte omtrek. In tegenstelling tot de vorige versie waren de letters volumineus.

1972 — heden

Miami Hurricanes Logo 1972-vandaag

Verschillende grote hogescholen hadden de initialen UM, dus het monogramlogo identificeerde de atletische afdeling van de Universiteit van Miami niet nauwkeurig. Om dit probleem begin jaren 70 op te lossen. ontwerper Bill Bodenhamer stelde voor om de «M» te verwijderen en alleen de «U» te gebruiken. In samenwerking met Julian Cole ontwierp hij een logo met een «U» verdeeld in twee delen. Haar linkerkant was oranje en haar rechterkant was groen.

De Miami Hurricanes hebben een logo met de mascotte van het team, een antropomorfe ibis genaamd Sebastian. Er wordt aangenomen dat deze kleine waadvogel niet bang is voor een storm en de allerlaatste is die zich verstopt. En als de orkaan voorbij is, komt zij als eerste uit haar schuilplaats.

De ibis in het logo ziet er boos en vastberaden uit. Hij draagt ​​een groen t-shirt met oranje strepen en «miami» in het wit geschreven. De kop van de vogel is versierd met een baret met de iconische letter «U».

Logo lettertype en kleuren

University Of Miami Logo

Het belangrijkste element van de identiteit van de Universiteit van Miami is de «U», verdeeld in twee delen. Dit is een herkenbaar grafisch bord dat voorheen alleen door sportteams werd gebruikt. Het werd zo populair dat het werd aangenomen als het universiteitsbrede logo.

Antiqua Century Schoolbook 8T (Bitstream) werd gekozen voor de tekst «UNIVERSITY OF MIAMI» — een van de belangrijkste lettertypen van de onderwijsinstelling. De inscripties op het zegel hebben een vergelijkbare stijl. Qua kleuren worden de visuele symbolen gedomineerd door Miami Orange (#F47321) en Miami Green (#005030).