University of Florida Logo

University of Florida Logo

De University of Florida is de vlaggenschipuniversiteit van het State University System of Florida, dat een leidende positie inneemt bij instellingen voor hoger onderwijs in de Verenigde Staten. Hij kreeg het geavanceerde niveau van wetenschappelijke activiteit — R1. De structuur omvat meer dan 150 instituten en onderzoekscentra, evenals 16 academische hogescholen. Studenten krijgen onderwijs in verschillende professionele programma’s: 123 masteropleidingen, 76 doctoraten in bedrijfskunde, rechten, techniek, geneeskunde, farmacie, diergeneeskunde en tandheelkunde. De universiteit heeft ook een eigen sportafdeling, waarvan de leden in de SEC en in de eerste divisie van de NCAA zitten. De locatie van de universiteit is de stad Gainesville, Florida. De tijd van de oprichting is 1835.

Betekenis en geschiedenis

University of Florida Logo

 

Het begin van de Universiteit van Florida werd gelegd door het East Florida Seminary, dat verscheen in Ocala van dezelfde staat. Dit is een van de vier voorlopers van de moderne universiteit, aangezien het ook Florida Agricultural College, Normal and Industrial School St. Petersburg en de Militaire Universiteit van Zuid-Florida. En aangezien het seminarie eenvoudig was, is het belangrijkste administratieve gebouw daar geconcentreerd. Ze werd ook de eerste onderwijsinstelling in Florida, die steun kreeg van de staat.

De stad Gainesville verdedigde het recht op de locatie van de centrale campus tijdens een speciale uitgebreide campagne. En in 1905 keurde de commissie deze onderneming goed. De architect van de eerste officiële gebouwen was William A. Edwards. Hij ontwierp ze in de gotische stijl van de kathedraal. De lessen op de nieuwe campus begonnen in 1906. Toen kwamen 105 studenten de universiteit binnen. Het kreeg zijn huidige naam in 1909, toen zijn vroegere naam, de Universiteit van de staat Florida, werd ingekort.

In 1911 keurde de leiding van de instelling voor hoger onderwijs de officiële talisman goed — de alligator. Het verscheen voor het eerst op schoolwimpels die werden verkocht en pas toen werd het erkend als een symbool van de universiteit. De reden voor zo’n vreemde keuze is simpel — dit dier leeft in overvloed in de buurt van de stad, in de zoete wateren van Florida. De mascotte won snel aan populariteit en de sportafdeling nam de naam over. Tegelijkertijd werden de universiteitskleuren goedgekeurd: blauw en oranje. Er wordt aangenomen dat ze de universiteit verbinden met historische wortels. East Florida Seminary gebruikte oranje samen met zwart. En Florida Agricultural College gebruikte blauw en wit.

Het algemene embleem van de universiteit is tekstueel. Het toont zijn volledige en afgekorte naam. Aan de linkerkant staat de afkorting «UF». Het wordt gescheiden door een gedurfde oranje streep van het bord «University of Florida» aan de rechterkant. Het eerste woord is in een blok serif-lettertype, terwijl de zin in een scherp serif-lettertype met afgeronde binnenhoeken is.

Zegel

University of Florida Seal Logo

Het universiteitszegel is ontleend aan de staatsvlag van de staat Florida en is in zwart-wit, terwijl de originele bron volledig gekleurd is. In de centrale cirkel staat een vrouw — een vertegenwoordiger van een Indiase stam. Ze strooit hibiscusbloemen om haar heen. In de verte rijst een boom op. Hoewel het eruitziet als een palmboom, is het niet zichzelf, maar zijn variëteit — palmvormige sabal. Het groeit overal en is een integraal onderdeel geworden van het lokale landschap. Bovendien wordt het daar gegeten.

Tegen de achtergrond van de opkomende zon (de zeehond toont brede witte stralen in de blauwe lucht) staat een rokend stoomschip. Bovenaan staat in het Latijn «Civium in moribus rei publicae salus», onderaan het lint — in het Engels «In God We Trust». Het centrale deel is omgeven door een brede ring met de naam van de universiteit en het jaar van oprichting. Deze inscripties zijn gemaakt in gekrulde letters in de oud-Engelse stijl en worden gescheiden door zes sterren — drie aan elke kant. De rand is een frame in de vorm van een gedraaid touw.

Florida Gators Logo

Florida Gators Logo Geschiedenis

De sportafdeling maakt deel uit van de Southeastern Conference en neemt deel aan de NCAA Division I. Het heeft 9 heren- en 12 damesteams. De meest succesvolle disciplines zijn voetbal en basketbal: atleten hebben verschillende schitterende overwinningen behaald in de NCAA. De Florida Gators hebben ook 35 nationale kampioenschappen en 267 individuele titels gewonnen. In totaal heeft het programma in zijn geschiedenis vier emblemen gehad.

1966 — 1967

Florida Gators Logo 1966-1967

Het eerste logo was simpel. Het bestond uit de eerste letter van de naam van de staat Florida. De «F» was groot, cursief, met brede maar puntige schreven. De hoofdkleur was donkerblauw, de secundaire kleur was oranje. Hij schilderde de randstrook die langs de hele omtrek van de badge liep.

1979 — 1994

Florida Gators Logo 1979-1994

Toen werd lange tijd een logo met een gestileerde «UF»-afkorting gebruikt. Het was gecodeerd in twee halve cirkels. Het oranje element bovenaan bevatte een witte afbeelding van een krokodil met zijn mond open. Het onderste deel was blauw geverfd en bestond uit de omtrek van de staat Florida, die onder de alligator lag. Het embleem was rond.

1995 — 2012

Florida Gators Logo 1995-2012

De universiteit liet de link naar zowel de naam als de staat los en fixeerde alleen het beeld van een angstaanjagend formidabel dier op het logo. Om woede te benadrukken, schilderden de kunstenaars het hoofd van een krokodil met een wijd open mond, waaruit scherpe hoektanden staken. Ze maakten de tong en het frame oranje en een stukje achtergrond blauw. De groene alligator is omlijnd met een dunne witte lijn om hem te laten opvallen tegen de donkere achtergrond.

2013-heden

Florida Gators Logo 2013-vandaag

Om de mate van gevaar van de Florida Gators-sportteams te vergroten, hebben de ontwikkelaars de oranje kleur vervangen door rood. Dit is de versie van het embleem dat nu wordt gebruikt. Er waren geen andere wijzigingen.

Logo lettertype en kleuren

Logo University of Florida

Alle visuele attributen van de identiteit van de University of Florida zijn verbonden door een palet: elk logo heeft een donkerblauwe tint. De universiteits- en sportemblemen hebben ook nog twee verbindende factoren: de afgekorte naam van de universiteit en oranje strepen.

De volgende lettertypen worden gebruikt in verschillende universiteitslogo’s: Gentona, Palatino Regular, Quadon, Myriad Pro. De basiskleuren zijn marineblauw en oranje. Ze worden geassocieerd met het historisch erfgoed van de universiteit en worden beschouwd als een eerbetoon aan de onderwijsinstellingen die er als uitvalsbasis voor dienden.