University of Alabama Logo

University of Alabama Logo

De Universiteit van Alabama is de oudste vlaggenschipuniversiteit met de status van een openbare onderwijs- en onderzoeksinstelling. Bovendien heeft het verschillende afgekorte namen — UA en Bama. Het onderwijs daarin wordt gegeven volgens programma’s die dertien academische gebieden van bachelor-, master-, specialistische en doctorale graden bestrijken. Studenten krijgen specialiteiten in antropologie, communicatie- en informatiewetenschappen, muziek, metallurgische techniek, sociaal werk, Romaanse talen. De structuur omvat ook een rechtenfaculteit en een sportafdeling. De officiële tijd van de opkomst van een instelling voor hoger onderwijs is het 1820e jaar, maar het werd pas in 1831 geopend voor training. De locatie is de stad Tuscaloosa, Alabama.

Betekenis en geschiedenis

University of Alabama Logo

In 1818 machtigde het Congres van de Verenigde Staten het nieuw opgerichte Alabama Territory om een ​​locatie toe te wijzen voor de oprichting van het seminarie. Na het zoeken naar de benodigde ruimte werd er 46.000 hectare voorzien. In 1820 richtte de algemene vergadering van de staat de universiteit op en benoemde een raad van toezicht om toezicht te houden op de bouw ervan. Daarna is er actief gewerkt aan het ontwerp en de uitvoering. Tegelijkertijd werd het charter van de instelling voor hoger onderwijs en haar visuele parafernalia opgesteld en goedgekeurd. Het bouwproces duurde meer dan tien jaar en in 1831 schreef de universiteit haar eerste studenten in.

Aanvankelijk (voor de oorlog) had de universiteit de status van een academische instelling met de nadruk op de klassieke, natuur- en sociale wetenschappen. Naarmate het zich ontwikkelde, werden de literaire cultuur en verbale creativiteit sterker binnen de muren. Voor de burgeroorlog had hij de grootste bibliotheek van het land, met meer dan zevenduizend banden. Het had verschillende grote literaire gemeenschappen (waaronder Erosophic en Phi Beta Kappa), waar bekende literaire figuren en prominente politici lezingen gaven.

De discipline op een humanitaire universiteit liep echter mank aan beide benen. Vanaf het begin heeft het management pogingen ondernomen om strikte gedragsregels in te voeren, maar tevergeefs. De studenten gedroegen zich zo vrij mogelijk, dus vuurgevechten waren daar niet ongewoon. Als gevolg hiervan besloot het universiteitsbestuur, de problemen beu, er een militaire school van te maken. Tegenwoordig is het de thuisbasis van verschillende culturele bezienswaardigheden, musea en historische bezienswaardigheden. Vanwege het Latijnse motto The Capstone of Higher Education, dat Bama voor zichzelf aannam, wordt hij stiekem de bijnaam The Capstone genoemd.

In tegenstelling tot het zegel bevat het universiteitsbrede logo alleen tekst. Dit is de naam, in twee regels geplaatst: de bovenste is «The University of», de onderste is «Alabama». De eerste rij is gezet in kleine letters met hoofdletters, de tweede rij is in zeer grote letters met extensies aan de uiteinden, die soepel overgaan in miniatuur schreven. Het kleurenpalet van het embleem is gebrandmerkt — het omvat karmozijnrood, koud grijs en wit.

Zegel

University of Alabama Seal Logo

Het zegel stelt niet alleen een vrouw voor: het is in feite de oude Romeinse godin van wijsheid, gerechtigheid, rechten, kunst, handel en strategie, Minerva. Ze betuttelde ook poëzie, medicijnen, muziek en ambachten. Met haar rechterhand raakt de godin een grote wereldbol aan en met haar linkerhand houdt ze een olijftak vast. Aan haar voeten ligt een boek op een globestandaard en een uitgevouwen boekrol op het gras.

Achter de figuur van een vrouw staat een rijzende zon met twee rijen stralen — kort en lang. Het staat voor verlichting en het verlangen naar kennis. Aan de zijkanten staan ​​struiken. Dit alles is het centrale deel van het logo, gevolgd door een brede ring met de naam van de universiteit en het jaar van opening voor toelating. De inscriptie is getypt in Helvetica Bold. De binnenlijn rondom het midden is versierd met een gestippeld ornament. Het buitenste frame is strak omwikkeld met een dun lint. De print wordt gepresenteerd in zwart-wit en heeft helemaal geen kleurelementen.

Alabama Crimson Tide Logo

Alabama Crimson Tide Logo Geschiedenis

Alabama Crimson Tide is de atletische afdeling van de Universiteit van Alabama, opgericht in 1820. Onder leiding van Greg Byrne. Gestationeerd in Alabama. Heeft een eigen Amerikaans voetbalteam voor heren, gecoacht door Nick Saban. Het werd opgericht in 1831. Presteert in het thuisstadion Bryant-Denny Stadium. Het maakt deel uit van de Western Division en neemt deel aan de Southeastern Conference.

De logo’s van deze universitaire afdeling zijn onderverdeeld in twee categorieën: met een olifant en met een «A». Op de debuutversie is er alleen een olifant — een grote, massieve, onhandige, bedekt met een deken met de afkorting «UA» in de vorm van een monogram. In de tweede versie verschijnt al een symbiose van de letter en de sportmascotte, die door de bovenste opening «A» naar buiten kijkt. Het markeert de locatie van de Universiteit van Alabama. Aan de onderkant is er een lint met de naam van de teams — «Crimson Tide». Het derde embleem stelt een formidabele grijze olifant voor, die uittorent boven het grote woord «Alabama» en de zeer kleine zin «Crimson Tide».

De tweede groep emblemen wordt geassocieerd met de letterpersonalisatie van de universitaire afdeling. Het werd gebruikt in de moderne versie, die de ontwikkelaars uit de secundaire logo’s haalden. De Oud-Engelse «A» verscheen voor het eerst in 1976, werd getransformeerd in 2001 en kreeg in 2003 het ontwerp in de vorm van een klassiek rondel. Een jaar later werd de badge overgedragen van secundair naar primair. In het midden ervan op een witte ronde achtergrond staat een letter. Het is omgeven door een brede donkere karmozijnrode streep met een gedetailleerde naam van de teamvereniging en een dubbele zwart-witte rand.

1952 — 1958

Alabama Crimson Tide Logo 1952-1958

Het varsity American football-team heeft in de loop der jaren verschillende logo’s gehad. Het debuut dateert uit 1952. Het toont een massieve donkere karmozijnrode olifant met een beige deken, waarop een anagram van de universiteit staat — «UA».

1974 — 2000

Alabama Crimson Tide Logo 1974-2000

In 1974 werd het beeld van het dier herzien: nu is het een meer realistische olifant — zowel in tekening als in kleur. Hij stapt over de lat van een enkele letter «A» met schreven, die de naam van de instelling aangeeft. Onderaan is op een licht gekruld lint het opschrift «Crimson Tide» geplaatst.

2001 — 2003

Alabama Crimson Tide Logo 2001-2003

Van 2001 tot en met 2003 verscheen een enorme grijze olifant met een formidabele uitdrukking op het embleem. Hij staat in een angstaanjagende pose en is van voren afgebeeld. De nadruk ligt vooral op krachtige slagtanden, als een bedreiging voor rivalen, en op de rode inscriptie «Alabama».

2004 — heden

Alabama Crimson Tide Logo 2004-vandaag

In de moderne versie heeft het logo een gekrulde letter «A» in een cirkel met de naam van het team. Corporate kleuren zijn wit, donker karmozijn, grijs en zwart.

Het universiteitsvoetbalteam werd opgericht in 1892. Sindsdien heeft ze een groot aantal overwinningen behaald: ze won 18 nationale kampioenschappen, ze kreeg 25 SEC-titels. Ze speelde 36 seizoenen, waarvan ze in 10 seizoenen de eerste plaats behaalde. De spelers namen ook deel aan 59 wedstrijden en wonnen er 32. Dit zijn schitterende records in de NCAA. Daarnaast zijn 18 leden van Alabama’s Crimson Tide football opgenomen in de Hall of Fame en zijn 97 leden 105 keer geëerd.

Logo lettertype en kleuren

Logo University of Alabama

De identiteit van de University of Alabama is klassiek en gevarieerd. Het vertoont geen parallellen met de academische pers, maar er is wel een verband tussen de logo’s van de sportafdeling en de universiteit. Het gaat vooral om de kleurstelling. En de pers daarentegen is een verdieping in de geschiedenis en de humanitaire activiteiten van de universiteit.

Voor de logo’s is gekozen voor het lettertype Helvetica Bold, waardoor het groteske overheerst. Hij maakte zowel de inscriptie op het zegel als de bovenste regel in het universiteitsbrede embleem, terwijl de onderste regel kleine schreven heeft. Het officiële UA-palet omvat karmozijnrood, wit en koel grijs.