UGA Logo

University of Georgia Logo

UGA is een van de oudste universiteiten in de Verenigde Staten. Het verscheen voor de oorlog, overleefde het tijdperk van de burgeroorlog en vele andere historische gebeurtenissen. Het werd in 1785 opgericht door twee staatslieden. Een van hen, Lyman Hall, de gouverneur van de staat Georgia, zorgde voor de toewijzing van grond voor de bouw van een onderwijsinstelling. De tweede is Abraham Baldwin, de grondlegger van de Verenigde Staten, die het handvest heeft opgesteld. De locatie voor de campus is gekozen in de stad Athene. De eerste gebouwen verschenen pas in het begin van de 19e eeuw, daarvoor bestond de onderwijsinstelling alleen op papier. Het is nu de grootste organisatie met 18 hogescholen en scholen. Het bezit museumcomplexen, bibliotheken, meer dan 800 studentenorganisaties (inclusief de sportafdeling van de Georgia Bulldogs), ongeveer 470 faciliteiten op de hoofdcampus en tientallen extra centra buiten Athene.

Betekenis en geschiedenis

University of Georgia Logo Geschiedenis

Afgaande op onvolledige archiefgegevens, werden het UGA-zegel en het motto in 1801 gemaakt door één persoon — Josiah Meigs. In dat jaar kozen de beheerders een locatie voor de bouw van de universiteit, en de nieuwe president van de school, Josiah Meigs (parttime de enige professor), begon natuurkunde te doceren zonder zelfs maar een geschikte kamer hiervoor te hebben. Het eerste gebouw verscheen pas later — in 1802. Studenten studeerden af ​​in 1804. Afgestudeerden ontvingen diploma’s met een zegel met het opschrift «Universitas Georgiae Sigillum 1801» in de cirkel. Er was ook een oud motto in het Latijn. In die tijd bestond het uit de uitdrukking «Et docere et rerum exquirere causas». In 1990 werd het woord «serve» aan de zin toegevoegd, maar dit had geen invloed op de pers.

Het UGA-logo heeft niet zo’n lange geschiedenis, al heeft het wel één redesign ondergaan. Het kan worden beschouwd als een weerspiegeling van de traditie, omdat het de beroemde boog van de Universiteit van Georgia afbeeldt. Precies dezelfde boog wordt getoond op de moderne pers en stijgt op op de campus.

Oud

University of Georgia Oud Logo

Tot 2016 had het logo een zwarte boog binnen een witte cirkel met een donkere omtrek. Het ontwerp met drie kolommen en een boog aan de bovenkant zag er bijna hetzelfde uit als op de print, alleen zonder detaillering. Dit element leek klein tegen de achtergrond van de inscriptie, die de ontwerpers onderaan plaatsten.

Direct onder de boog was een lange en brede lijn van donkerrood. Binnenin, gecentreerd, was het witte nummer «1785». Nog lager stond de volledige naam van de universiteit, met het artikel «De» ervoor. Het contrastrijke lettertype met dunne, lange schreven was leesbaar, maar door de nauwe tussenruimte liepen sommige letters in elkaar over. De zin werd onderstreept met een dunne zwarte streep.

2016 — heden

University of Georgia Logo 2016

In april 2016 kondigde UGA haar voornemen aan om het logo, dat alle universitaire afdelingen, academische programma’s en hogescholen verenigt, te actualiseren. Er werd tot september aan gewerkt, waarna een nieuwe versie van de badge met boog aan het publiek werd gepresenteerd. Het traditionele element is wit geworden en valt nu op door de donkere achtergrond. Het silhouet van de boog wordt gevormd door een negatieve ruimte in een rechthoekig schild met een afgeronde basis. Het is op zijn beurt verdeeld in twee kleurblokken: een zwarte bovenkant en een rode onderkant. Onderaan staat het oprichtingsjaar van de onderwijsinstelling.

Rechts van het pictogram staat de uitdrukking «UNIVERSITY OF GEORGIA» al zonder het gebruikelijke artikel «The». In het huidige ontwerp bestaat het uit hoofdletters. De zwarte woorden «UNIVERSITY OF» staan ​​boven het rode «GEORGIA», dat op een aparte regel is geplaatst.

Zegel

University of Georgia Seal Logo

Volgens historische documenten verscheen het zegel met de boog en de datum van oprichting van de universiteit in de late jaren 1890. Het werd voor het eerst gebruikt op de diploma’s van studenten die in 1897 afstudeerden. De moderne versie heeft een vergelijkbare structuur. Het is gebaseerd op het Grote Zegel van de staat Georgia, dat al sinds 1799 bestaat. Net als het staatssymbool is er een boog in het centrale deel — de belichaming van de staatsgrondwet.

Drie kolommen geven de verdeling van bevoegdheden in het overeenkomstige aantal takken weer. Op de bovenste boog staat het woord «Grondwet», en op de rollen die aan de kolommen zijn bevestigd, is het staatsmotto in het Latijn geschreven. Het is verdeeld in verschillende delen: «WIS» en «DOM» aan de linkerkant, «JUSTICE» in het midden, «MODER» en «ATION» aan de rechterkant.

De boog stijgt op drie lange treden. Er staat daar ook een krijger — volgens de legende een van de milities die deelnamen aan de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog. Het in zijn handen opgeheven zwaard symboliseert de bereidheid om de huidige wetten van de Verenigde Staten te verdedigen.

Op het UGA-zegel zijn de centrale grafische elementen in een ring geplaatst en bovenaan omgeven door het motto van de universiteit, bedacht door Josiah Meigs in 1801. De originele Latijnse versie wordt nog steeds gebruikt: «ET DOCERE ET RERUM EXQUIRERE CAUSAS». Buiten de zwarte ring zijn de woorden «SIGILLUM», «UNIVERSITAS» en «GEORGIAE» geschreven, gescheiden door dikke stippen. En onderaan, in plaats van de datum van goedkeuring van de staatsgrondwet (zoals op het staatssymbool), staat het jaar waarin de universiteit werd opgericht — 1785.

Georgia Bulldogs Logo

Georgia Bulldogs Logo Geschiedenis

Acht Georgia Bulldogs voor heren en elf Lady Bulldogs voor dames verdedigen de eer van hun geboorteland University of Georgia op Divisie I NCAA-niveau en nemen deel aan de Southeastern Conference. Samen hebben ze bijna 900 NCAA-kampioenschappen en meer dan 150 conferentiekampioenschappen gewonnen. Volgens EADA hadden ze in 2006 de grootste winstmarge van alle Amerikaanse sportprogramma’s. De officiële mascotte, een Britse bulldog genaamd Uga, werd in 1920 gekozen. Rond dezelfde tijd kregen de teams de bijnaam Bulldogs.

Van 1964 tot heden heeft het hoofdstuk een eenvoudig logo gebruikt dat uit slechts twee elementen bestaat: een langwerpige «G» en een rode ring. Hoewel het lettertype van de brief dicht bij het klassieke ligt, ziet het er ongewoon uit. Het binnenste deel vormt een open cirkel en het buitenste vormt een ovaal. Dit wordt bereikt door de ongelijke dikte van de boven- en onderkant. In deze interpretatie verscheen de brief op de helmen van de spelers in de eerste wedstrijd van het seizoen 1964-1965.

De «G» in het logo is omgeven door een brede rode ovale ring. Maar ze raken elkaar niet aan — er is een witte opening tussen hen. Ook de achtergrond is wit, wat een voordelig contrast geeft en focust op de hoofdelementen. Ontworpen door voetbalcoach Vince Dooley. Het oorspronkelijke idee werd belichaamd door de vrouw van een van de voormalige spelers van Georgia Bulldogs.

Het varsity-basketbalteam voor heren werd opgericht in 1891, maar het succes kwam pas veel later. Haar eerste belangrijke prestatie wordt beschouwd als deelname aan de NCAA Final Four in 1983. Het damesteam van Lady Bulldogs had veel meer geluk. Ze heeft vier SEC Women’s Basketball Tournaments en zeven SEC reguliere seizoenskampioenschappen. Daarnaast maakte ze drieëndertig optredens in de NCAA Women’s Division I Basketball Tournament en eindigde als tweede overall.

De spelers hebben dertien Southeastern Conference-kampioenschappen gewonnen en speelden in twee nationale kampioenschappen. De thuiswedstrijden van Georgia Bulldogs worden gespeeld in het Sanford Stadium. Atleten worden momenteel gecoacht door Kirby Smart.

Een alternatieve bijnaam voor het honkbalteam is de Diamond Dawgs. Het programma werd gelanceerd in 1886, maar gedurende honderd jaar slaagde het erin om slechts onbeduidende resultaten te behalen. Ze werd pas in de jaren 2000 succesvol, toen ze verschillende keren in de CWS speelde en drie kampioenschappen won in de Southeastern Conference.

Het logo is gemaakt door de afdeling Marketing en Communicatie specialisten. Ze hielden een enquête onder studenten en docenten, waaruit bleek dat iedereen de boog en het getal «1785» als de belangrijkste symbolen van de onderwijsinstelling beschouwt. Daarom werden ze opgenomen in het nieuwe grafische bord. Maar het artikel «De» werd door velen overbodig genoemd, dus het bestaat niet meer.

De boog is afgebeeld in een heraldisch schild, met drie kolommen die lijken uit te steken voorbij de witte horizontale lijn die de zwarte bovenkant en rode onderkant scheidt. Het effect van driedimensionale ruimte wordt gecreëerd door kleine zwarte driehoekjes aan de rechterkant van elke kolom. Als gevolg hiervan lijkt het erop dat de lijn een stoeprand is en dat de boog ervoor staat.

Logo lettertype en kleuren

UGA Logo

Een van de officiële lettertypen van de universiteit is Merriweather serif. Maar de makers van het logo gebruikten totaal verschillende versies van het lettertype. De letters op de bovenste regel hebben rechthoekige schreven, terwijl die van het woord «GEORGIA» scherp en langwerpig zijn. Het lettertype lijkt in het eerste geval op TeX Gyre Schola Bold van GUST e-foundry en in het tweede geval op Begum Semi Bold van Indian Type Foundry.

Logo UGA

Een even belangrijk element van de UGA-identiteit is het kleurenschema. Als de afdruk alleen zwart-wit is, is het logo kleurrijker. Zijn kleuren heten Chapel Bell White (#FFFFFF), Arch Black (#000000) en Bulldog Red (#BA0C2F).