UConn Logo

University of Connecticut Logo

UConn (University of Connecticut) is een Amerikaanse vlaggenschipuniversiteit, erkend als de beste nationale openbare universiteit in New England. Hij kreeg het hoogste niveau van onderzoek en educatief werk — R1. Het is opgenomen in de beste openbare scholen, waar het op de 23e plaats staat. Daarnaast maakt deze instelling deel uit van een selecte groep publiek gefinancierde universiteiten en heeft ze een eigen sportafdeling, die 21 NCAA-kampioenschappen heeft gewonnen. Hij is ook lid van Big East. Het jaar van verschijning is 1881. Locatie: Storrs, Connecticut.

Betekenis en geschiedenis

University of Connecticut Logo

De voornaam van deze onderwijsinstelling is Landbouwschool Storrs. Het was in deze status dat het werd opgericht door de broers Storrs — Charles en Augustus, die er land en geld voor leverden. Geleidelijk aan evolueerde de school, werd een hogeschool en vervolgens een universiteit. Deze gebeurtenis vond plaats in 1939.

Tot 1933 was de UConn-sportmascotte de Aggies, maar nadat de instelling werd hernoemd en de teams door de overheid werden gefinancierd, werden de teams bekend als de Statesmen. Ze werden echter vrijwel onmiddellijk omgedoopt tot Husky. Meestal krijgen honden van dit ras in Connecticut de bijnaam Jonathan. En dit is de naam van de politicus en staatsman Jonathan Trumbull, ter ere van wie de universiteit is gebouwd. In 1995 liet hij zelfs een standbeeld plaatsen op een van de campussen. Volgens de lokale overtuiging moeten studenten haar neus wrijven om geluk te lokken.

Het algemene logo van de universiteit is, in tegenstelling tot het academische zegel, eenvoudiger en ongecompliceerder. Het is gemaakt in een minimalistische stijl en bestaat alleen uit de naam van de instelling voor hoger onderwijs — afgekort en uitgebreid. De eerste is getypt in grote monolithische letters, de tweede — in kleine hoofdletters. Het woord «UCONN» heeft gebogen karakters. De boven- en onderkant van de «C» en «O» zien er gebogen uit, terwijl de «U» alleen de onderkant heeft. Hun verticale strepen zijn zuilvormig, zelfs. Beide «N» zijn ook massief, maar zonder bogen. De uitdrukking «University of Connecticut», daarentegen, is in kleine lettertjes in een klassiek ontwerp geschreven. De letters zijn grotesk, glad, bedrukt, grijs geschilderd. Met een palette dat vervaagd oogt in vergelijking met donkerblauw, is alle aandacht gericht op de bovenste lijn.

Zegel

University of Connecticut Seal Logo

Het academische zegel ziet eruit als een klassieke rondel — een rond element met een geaccentueerd midden en meerdere concentrische ringen. In het centrum is een tak van de beroemde Charter Oak, die een belangrijke rol heeft gespeeld in het volkserfgoed van de staat. De gigantische eik groeide in de stad Hartford en bereikte een omtrek van 33 voet. Lange tijd was het de hoofdattractie, totdat de orkaan van 1855 het neerhaalde. Het logo is voorzien van drie donkerblauwe bladeren (een recht, twee zijwaarts) met rechts en links twee eikels. De aderen zijn wit gemarkeerd, waardoor ze perfect contrasteren.

Dit wordt gevolgd door een dubbele cirkel bestaande uit blauwe en witte lijnen. Achter hen is een brede bar met de volledige naam van de Universiteit van Connecticut. Het is gemaakt in een hoofdletter met expressieve schreven en bedekt het centrale deel bijna volledig. Het jaar van oprichting van de universiteit staat hieronder vermeld. Er is een dubbele blauwe en witte rand langs de buitenrand.

UConn Huskies Logos

UConn Huskies Logo Geschiedenis

In feite is de sportafdeling van UConn niet vernoemd naar het hondenras, maar opgedragen aan de beroemde politicus en staatsman van de staat — Jonathan Trumbull. Feit is dat in dit deel van Amerika bijna alle husky’s Jonathan worden genoemd. Vandaar de ongebruikelijke bijnaam. De teams hebben geweldige prestaties geleverd in basketbal en hebben 21 kampioenschappen gewonnen. Vrouwen zijn bijzonder succesvol geweest en wonnen 11 Divisie I NCAA nationale kampioenschappen en meer dan 40 andere conferentie- en toernooicompetities. De logo’s van de afdeling doen volledig denken aan de naam. Het zijn er in totaal zeven.

1959 — 1960

UConn Huskies Logo 1959-1960

Het debuutembleem bestond uit een omtrekafbeelding van een hond (vermoedelijk een huskyras). Dankzij blauwe lijnen, vlekken, lange en korte halen komt het effectief uit de negatieve ruimte. Het uiterlijk van het dier is attent, geconcentreerd, de oren zijn geheven, alsof het klaar staat om op elk moment te helpen.

1960 — 1970

UConn Huskies Logo 1960-1970

In 1960 was er een overgang naar een antropomorf beeld om de lokale bijnaam van de Husky (Jonathan) te combineren met de naam van een echte persoon — Jonathan Trumbull, een historische figuur, een belangrijke politieke figuur en staatsman. Om de vastberaden houding, in feite de vriendelijkste hond, te demonstreren, voegden de kunstenaars er vuurwapens, een bandelier en een militaire steekhoed aan toe. Ze heeft laarzen aan haar benen en een pluizige staart is zichtbaar van achter haar rug.

1970 — 1981

UConn Huskies Logo 1970-1981

De sportafdeling van UConn University stapte over op een realistisch beeld van een hond. Husky is afgebeeld in een halve draai en kijkt strak voor zich uit. Het is duidelijk te zien dat haar oren omhoog staan ​​en haar nek gestrekt is, alsof ze gaat rennen om te helpen. De hoofdstijl van de tekening is gestippeld, contour.

1981 — 2002

UConn Huskies Logo 1981-2002

In deze periode werd een embleem met een gedetailleerde afbeelding van een husky in blauw en wit gebruikt. Het hoofd van de hond werd tegen de achtergrond van een blauwe cirkel geplaatst om het gemakkelijker te maken om de contouren te schetsen, omdat het nog steeds in de negatieve-ruimtetechniek wordt getekend. Het woord «Connecticut» staat bovenaan in een halve cirkel en «Huskies» onderaan. De bek van de hond is open en de tong steekt eruit. De blik is vriendelijk, maar vastberaden — alsof hij zegt: «Ik houd alles nauwlettend in de gaten.»

2002 — 2010

UConn Huskies Logo 2002-2010

Na het herontwerp verdween de achtergrondcirkel van het embleem, de lijnen werden glad en zacht, de streken werden lang en zelfverzekerd. De ontwikkelaars schilderden de tong in rood, de neus en ogen in grijs. Ze voegden ook een lichte omtrek rond het hoofd toe, waarbij de omtreklijnen van het dier werden herhaald. De omringende inscripties zijn gewelfd. De boven- en onderkant van sommige letters zijn ook gebogen, wat overeenkomt met het universiteitsbrede logo. De symbolen in het woord «Huskies» zijn zeer ver uit elkaar geplaatst.

2010 – 2012

UConn Huskies Logo 2010-2012

In deze periode kreeg het embleem een ​​kleine verandering: de ontwerpers versterkten het kleurenschema, waardoor het iets donkerder werd.

2013 — heden

UConn Huskies Logo 2013-vandaag

Nu wordt het logo gebruikt met een vastberadener en agressiever beeld van de hond. Hiervoor gebruikten de ontwerpers veel donkerblauw en positioneerden ze het hoofd naar voren, waardoor het effect van een hypnotiserende blik werd versterkt. Alleen het centrale deel van de snuit en sommige gebieden op de opstaande oren bleven wit. De mond van de husky is open en nu is niet alleen de tong erin zichtbaar, maar ook de hoektanden. De ogen zijn blauw geverfd. Een grijze lijn loopt langs de hele omtrek van het dier.

Logo lettertype en kleuren

Logo University of Connecticut

Het moderne logo van de sportafdeling is gemaakt door het Nike-ontwerpteam onder leiding van Clint Shaner, Senior Graphic Artist. Het opschrift uit de versie uit 2002 is identiek aan de stijl van het universiteitsbrede embleem. Het academische zegel is verbonden met de historische wortels van de regio en heeft een iconisch element, een oud eikenblad met een omtrek van 10 meter.

Het woordgedeelte van het UConn-universiteitslogo gebruikt een solide schreefloos lettertype. De letters «U», «C» en «O» zijn aan de boven- en onderkant gebogen. De tekst op het zegel is gemaakt in een klassiek lettertype met scherpe schreven. De officiële kleuren van de universiteit zijn blauw, wit en een minimale hoeveelheid rode accenten.