UCM Logo

UCM Logo

UCM is de grootste universiteit in Spanje, de Universidad Complutense de Madrid. Hij verscheen in het jaar 1499 en stond onder auspiciën van kardinaal Cisneros. Gelegen in Madrid. Geopend op de Estudios Generales Higher School, die sinds 1293 actief is en vervolgens de status van universiteit heeft gekregen. Tegenwoordig wordt het beschouwd als de oudste ter wereld. 86 duizend studenten studeren erin.

Betekenis en geschiedenis

Logo Universidad Complutense de Madrid

In het bedrijfslogo wordt niet alleen de naam gespeeld, maar ook de plaats van oprichting van de universiteit. Feit is dat de stad Alcalá de Henares, waar het landgoed werd gekocht voor de bouw van een campus, in het Latijn klinkt als Complutum. Het is deze optie die de basis vormde voor de naam van de instelling voor hoger onderwijs.

Vergelijkbaar met het appèl met de afbeelding van een zwaan. De achternaam van kardinaal Cisneros, in het kader waarvan de universiteit werd geopend, betekent in het Spaans «zwaan» (cisne). Daarom toont het embleem van de universiteit een sneeuwwitte nobele vogel, onder de vleugel waarvan UCM is. Dit onderscheidende teken vormt samen met het logo een enkele symboliek waarin alle elementen harmonieus op elkaar aansluiten. Dientengevolge handelt beeldparafernalia in het belang van de oudste universiteit en benadrukt het zijn hoge status.

Een verplicht onderdeel van het logo is een gedetailleerde naam onderaan. De tekststructuur is gelaagd, onderverdeeld in drie fragmenten. De eerste is Universidad: middelgroot, beslaat 60% van het veld, geschreven in hoofdletters. De tweede is «Complutense»: het beslaat 100% van de toegewezen ruimte, het is gemaakt in grote letters. De derde — “Madrid”: klein, geplaatst op 40% van het logo, geeft de locatie van de universiteit aan.

De drielijnsstructuur van de sleutelzin brengt het embleem visueel in evenwicht, aangezien het massieve wapen een langgerekte vorm heeft en tegen zijn achtergrond de naam van de universiteit onleesbaar zou zijn. Bovendien, als je naar symboliek kijkt, is het woord «Complutense», dat groter is dan andere, meteen duidelijk. Deze techniek is specifiek gebruikt om te focussen op de authentieke naam van de stad in de Latijnse versie. Dit benadrukt de oudheid van de instelling.

Er zijn nog verschillende merknamen met een verschillende verdeling van elementen. In een ervan staan ​​bijvoorbeeld de woorden in een kolom en aan de linkerkant is een wapen met een schild en een zwaan. Alle letters zijn in hoofdletters, dus identiek in grootte en zien er evenredig uit. Het grootste woord is ingelijst, daarom is het niet alleen groot, maar ook volumineus.

Logo lettertype en kleuren

Universidad Complutense de Madrid Logo

Het sleutelsymbool van UCM is het wapen en het belangrijkste element is het schild. Het bevat vierkanten van twee kleuren — acht gouden en zeven rode. Het heeft een kroon (boven) en kutases (onder). Deze laatste bestaan ​​uit koorden en massieve borstels met een zilveren tint, evenals de centrale matrijs, waarop drie inscripties staan. Bovenste — «Libertas», midden — «Perfundet», onderste — «Omnia Luce». De kleur van de letters is bruin.

Hangers met grote borstels steken achter het schild uit en wijzen met hun punt naar beneden. De kroon, als teken van koninklijke macht, is in goud geschilderd en bezaaid met edelstenen. De achtergrond is een uitdijende zwaan, die het wapen van de universiteit lijkt te beschermen. De kop van een witte vogel met een rode snavel draaide trots naar rechts.

Alle elementen zijn omgeven door een lint met het legendarische opschrift «Universitas» (links), «Complutensis» (rechts) en «Matritensis» (aan beide kanten in het midden). De vorm van de originele rand is een spits schild. Het gebruikte lettertype heet Filosofia. Een variatie op dit lettertype wordt gebruikt in alle andere zinnen. Het wordt als individueel beschouwd en officieel geregistreerd als een tekstonderdeel. Gelijkgesteld aan de originele symbolen van de universiteit.

De belangrijkste bedrijfskleur van UMC is rood. Het wordt perfect aangevuld door zilver, goud, lichtgeel, zwart en wit. De laatste wordt als achtergrond beschouwd, maar soms is de plaats zwart, waarop de rest van het palet contrastrijk en helder oogt. Alleen het schild is volledig geverfd, de overige elementen zijn omlijnd door een dunne donkere lijn.