UCF Logo

UCF Logo

UCF is de korte naam voor de openbare onderwijs- en onderzoeksuniversiteit van Centraal Florida. Het werd in 1963 opgericht door de wetgevende macht van Florida en heette oorspronkelijk Florida Technological University. Nu is het een grote structuur, die deel uitmaakt van het State University System of Florida en bijna 72 duizend studenten heeft. Het biedt meer dan 230 educatieve graden en heeft een uitgebreid netwerk van afdelingen, hogescholen en regionale centra. Ze heeft ook haar eigen sportafdeling, UCF Knights. Het concurreert in de NCAA Division I en is lid van de American Athletic Conference. De locatie van de instelling voor hoger onderwijs is Orange County, Florida.

Betekenis en geschiedenis

UCF Logo Geschiedenis

Na de plechtige toespraak van John F. Kennedy, die in 1962 werd uitgesproken, begon een serieuze opkomst op het gebied van ruimtetechnologie. Feit is dat de president het land de taak heeft gegeven om tegen het einde van het decennium een ​​vlucht naar de maan te voltooien. Als gevolg hiervan nam het belang van ruimteverkenning voor centraal Florida aanzienlijk toe, aangezien het zich in de buurt van Cape Canaveral bevond. In die tijd brachten prominente vertegenwoordigers van de lokale bevolking en politieke leiders de kwestie van de uitbreiding van de toegang tot hoger onderwijs in de Space Coast-zone aan de orde bij de wetgevende macht van Florida.

Als gevolg hiervan bevorderden senator William A. Shands en senator Beth Johnson in de zomer van 1963 de goedkeuring van een uitvoerend bevel, en gouverneur Farris Bryant ondertekende het. Het wetsvoorstel machtigde de Florida Board of Regents om een ​​universiteit op te richten in East Central Florida die personeel zou opleiden om de ruimtevaartindustrie te ondersteunen en vooruit te helpen. De basisnadruk moest worden gelegd op engineering en andere technologische specialiteiten.

Vervolgens werd voor $ 500.000 een terrein van 1.000 hectare gekocht in afgelegen weiden en bossen van Orlando voor de bouw van gebouwen. Nog eens 227 acres werden geschonken door de lokale bevolking, waarmee ook meer dan $ 1 miljoen werd opgehaald om het benodigde land te kopen. In 1965 keurde de Raad van Regenten Charles Millican goed als de eerste president van de universiteit. Deze persoon speelde een zeer belangrijke rol bij het ontstaan ​​van de identiteit van de universiteit en bij de lancering van het onderwijsproces, dat pas in 1968 begon, aangezien er voor die tijd gebouwen werden gebouwd.

Na met een groep burgers te hebben gesproken, zei Millican dat de onderwijsinstelling Florida Technological University zal heten. Hij ontwierp en ontwierp ook het keurmerk van de instelling, stelde het motto op, koos de officiële kleuren, bedacht het concept, onthulde de mascotte, creëerde de originele campuslay-out en legde samen met gouverneur Claude Kirk de eerste steen voor de toekomst van UCF. In het eerste jaar gingen 1948 studenten naar de universiteit. Ze werden opgeleid in 55 programma’s. En nu is het uitgegroeid tot een ongelooflijke omvang.

Voor de rol van universiteitsmascotte stelde Charles Millican Citronaut voor — een afbeelding gecombineerd van een sinaasappel en een astronaut (naar de naam van de wijk waar de universiteit is gevestigd). Maar hij schoot niet wortel, omdat hij niet werd opgeëist. Daarom werd in 1969 aangekondigd dat er nieuwe opties voor de rol van een mascotte naar voren werden gebracht. De zoektocht duurde meer dan een jaar. Ze eindigden in 1970 toen verpleegster Judy Hines voorstelde om Vincent de Gier te gebruiken, wat een onofficieel teken was. In 1971 kozen en keurden de studenten de mascotte van de sportteams goed. Ze werden Ridder van Pegasus (Knightro). In totaal waren er verschillende emblemen in de geschiedenis van de universiteit.

Oud

UCF Oud Logo

Op het debuutembleem staat een gevleugeld paard uit de oude Griekse mythologie — Pegasus. Hij werd gekozen vanwege de mogelijkheid om grenzeloze hoogten te bereiken, waartoe het pad alleen openstaat voor degenen die vleugels achter hun rug hebben, dat wil zeggen vastberadenheid, hoop en vertrouwen in hun eigen krachten. Zo verdiende hij zijn plaats in de melkweg van heldere sterren. De universiteit identificeert zich met zo’n personage — die zeker zijn plekje aan de sterrenhemel zal krijgen.

De presentatie van het logo vond plaats in het voorjaar van 1968. Ontworpen door Norman Van Meter en Jim Shattuck, werd het geïntroduceerd door Charles Millican. De figuur toont een paard dat tussen de wolken zweeft en gemakkelijk over obstakels springt. De vleugels van Pegasus zijn wijd gespreid en opgeheven, de voorpoten zijn gebogen, de achterpoten zijn gestrekt. Deze houding spreekt van een krachtige sprong. Het embleem is gemaakt met dunne lijnen en bevat alleen zwarte en witte kleuren.

Voor 2008

UCF Logo voor 2008

Het moderne identificatiemerk werd in 2008 aangenomen en tot die tijd werd een goudzwart logo op een witte achtergrond gebruikt. Het bestaat uit twee gelijkwaardige elementen. Het tekstgedeelte is gemaakt in het lettertype van de Gotham-familie, dus de letters zijn gedrongen, afgerond, met korte en scherpe schreven. Linksboven de naam van de universiteit staat een miniatuur Pegasus-pictogram. Maar het paard is niet meer realistisch, zoals in het eerste geval, maar schematisch. De vleugels zijn uitgerold en culmineren in een kleine ster met vier stralen.

2008 — heden

UCF Logo 2008

De veranderingen hadden invloed op het ontwerp van het embleem en een lichte herschikking van elementen. Nu is de ronde Pegasus-badge in diepgeel geschilderd, in een zwarte rechthoek geplaatst en onderaan aangevuld met de afkorting «UCF». De decodering bevindt zich aan de rechterkant. Het staat voor «University of Central Florida». De inscriptie is in een dun schreefloos lettertype in hoofdletters. Het beslaat niet drie regels, zoals voorheen, maar slechts twee.

Centraal Florida Knights Logo

Central Florida Knights Logo Geschiedenis

De sportafdeling van de UCF wordt afgekort als de Ridders. De aangesloten teams strijden op het niveau van de NCAA Division I en zijn lid van de American Athletic Conference. Een antropomorfe mascotte werd goedgekeurd tijdens een studentenbijeenkomst in 1970 en werd pas in 1996 als officieel logo gebruikt, ter vervanging van Citronaut en Vincent de Gier. Het varsity-team werd omgedoopt tot de Ridders van Pegasus, maar werd vanwege de bedrijfskleur vaak de Gouden Ridders genoemd.

1996 — 2006

Central Florida Knights Logo 1996-2006

Het logo toont een ridder in een helm met een gesloten vizier. Daarachter zie je een pluizige en lange veer, die begint aan de bovenkant van het hoofd. Het embleem is slechts in twee kleuren gemaakt — in goud en zwart. De eerste is de vulling, de tweede geeft de contouren van de onderdelen aan.

2007 — 2011

Central Florida Knights Logo 2007-2011

De ontwikkelaars hebben een angstaanjagende look aan de ridder toegevoegd, zodat witte driehoekige ogen zichtbaar zijn door de dunne sleuven op de helm. Bovendien is de vorm van niet alleen het vizier, maar ook de rest van het ridderattribuut veranderd, dan is Knights meer een robot. De randlijnen zijn veel breder geworden en aan de linkerkant is een enorme schaduw verschenen. Voor balans hebben de ontwerpers aan de rechterkant van de helm een ​​lichte schittering toegevoegd — als van een nabijgelegen lichtbron.

2012 — heden

Central Florida Knights Logo 2012-vandaag

Na het herontwerp verscheen er een heldere gouden tint op het logo. Ook is de grijze omtreklijn rond het hoofd van de ridder verdwenen.

Logo lettertype en kleuren

UCF Logo

De academische en sportieve identiteit van de universiteit vallen totaal niet samen. Het enige wat ze gemeen hebben is de gouden kleur. In het logo van de universiteitsteams ontbreekt ook het tekstgedeelte, dat de basis vormt voor de universiteitsbrede symbolen.

Logo UCF

Het primaire lettertype van UCF is Gotham en Chronicle. Het varsity-palet bestaat uit zwart en Hex FF C904 metallic goud.