UCA Logo

UCA Logo

UCA is de verkorte naam van de Spaanse universiteit Universidad de Cadiz. Het is een staatsuniversiteit en is gelegen in de provincie Cadiz. Het begin van de oprichting dateert uit het 1913e jaar, maar door gebrek aan financiering werd het project uitgesteld tot 1970 en pas na 9 jaar (in 1979) werd het officieel geopend. Nu is het een grote onderwijsstructuur, waar bijna 21 duizend studenten studeren.

Betekenis en geschiedenis

Logo UCA

Het logo van een instelling voor hoger onderwijs komt overeen met de tradities van de meeste universiteiten en bevat daarom een ​​korte en gedetailleerde naam. Het belangrijkste onderdeel is natuurlijk de onderkant. Het bestaat uit twee regels: de eerste zegt ‘Universidad’, de tweede zegt ‘de Cadiz’. Daarboven is een dunne lijn die de afkorting «UCA» scheidt, waar de letters «C» en «A» in kleur zijn gemarkeerd.

De verkorte versie wordt alleen samen met de volledige versie gebruikt, omdat verwarring bij de identificatie niet buiten de universiteit is uitgesloten. De nadruk wordt gelegd op de locatie van de onderwijsinstelling — de stad Cadiz, die de trots van de universiteit benadrukt omdat ze tot deze regio behoort. Hetzelfde geldt voor de merknaam en andere symbolen.

Sommige opties hebben een iets andere groep elementen. De uitgebreide naam «Universidad» en «de Cadiz» staat aan de linkerkant, en daarvoor staat een grafisch embleem met de afkorting «UCA».

In 2019, ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum, presenteerde de universiteit een bijgewerkt logo gewijd aan de ronde datum. Om iets origineels en plechtigs te creëren, hebben de ontwikkelaars het nummer 40 gemarkeerd in het bedrijfspalet. Een zin in het Spaans «Años 1979 — 2019» werd ernaast geplaatst, en nog lager — een slogan. Dit logo was gedurende een beperkte periode in gebruik en bleef op de officiële website van de instelling staan.

Logo lettertype en kleuren

Universidad de Cadiz Logo

Het tekstgedeelte wordt aangevuld met een grafisch element, dat bestaat uit verschillende met elkaar verweven lijnen met een gebogen vorm. In elk van hen — drie bands. Dit teken impliceert de toenadering tussen de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee, die de provincie Cadiz vertegenwoordigt, en ondersteunt ook het idee van het verenigen en integreren van mensen, de universiteit en de provincie waar het zich bevindt.

Het hoofdpalet van de instelling voor hoger onderwijs is gebouwd op een combinatie van drie kleuren: oranjerood (letter «U» en een streepje), blauw (karakters «CA»), grijs (volledige naam en grafisch beeld). Soms wordt in plaats van een witte achtergrond zwart gebruikt, maar blijft de originele compositie altijd behouden. Het embleem van de universiteit heeft twee lettertypen: Bodoni Bold en Helvetica New Roman.

Tot slot is het vermeldenswaard dat deze universiteit, net als vele andere, opvalt door zijn individuele symboliek. Het helpt hem om een ​​goed erkende structuur te blijven bij andere leiders van het onderwijssysteem in Spanje.