TXT Logo

TXT Logo

TXT is de korte naam van een Zuid-Koreaanse boyband, gestileerd uit de uitdrukking Tomorrow X Together. Het bestaat uit vijf jonge mensen die liedjes in de stijlen k-pop en hiphop ten gehore brengen. Onmiddellijk in het jaar dat het project werd gelanceerd (in 2019), werden ze bekroond met verschillende prestigieuze muziekprijzen, die al aan het begin van hun carrière hoge beoordelingen behaalden. De oprichter van de nieuwe band is het entertainment- en productiecentrum Big Hit Music.

Betekenis en geschiedenis

TXT Logo Geschiedenis

TXT werd de eerste muziekgroep onder Big Hit Entertainment die zes jaar na de oprichting van BTS debuteerde. Bang Si-hyuk (songwriter, producer en regisseur uit Zuid-Korea) broedt sinds 2017 op plannen voor de oprichting ervan. Om het podium van tevoren in te richten, opende hij de officiële kanalen van de band, waar hij vervolgens video-releases en een uitgebreid optreden plaatste. Het team werd officieel gelanceerd in januari 2019 en gedurende de volgende tien dagen werden videopresentaties van elk lid genaamd «introductiefilms» op YouTube geplaatst. In maart verscheen een teaser-uitvoering van de jongensband op dezelfde webbron — The Dream Chapter: Star. Maar daarvoor werd de show uitgezonden op Mnet.

Het management benaderde de keuze van de naam niet minder nauwgezet. TXT is een acroniem voor Tomorrow X Together (of Tomorrow by Together). Het concept staat voor «vijf mensen verenigd door één droom in de hoop een betere toekomst op te bouwen.» Eens in een interview verduidelijkten jongeren dat ze de voorkeur geven aan de volledige naam, niet de verkorte. Desalniettemin passen korte tekens perfect in de wetten van de moderne scene en zien ze er ongelooflijk indrukwekkend uit — «+ X +». De twee plusjes rond de randen staan ​​voor de letters «T» en de «X» is het wiskundige symbool voor vermenigvuldiging. Een andere interpretatie van de naam: «we zijn allemaal verschillend, maar we vormen harmonieus één synergie.» Tijdens het eerste jaar van de activiteit van de jongensgroep had het verschillende logo’s.

2019 – heden

TXT Logo 2019

Het debuutembleem bestaat uit twee delen: afbeeldingen en tekst. Bovenaan staan ​​zwarte vetgedrukte tekens en onderaan — hun decodering, waarbij de rol van de letters «T» wordt gespeeld door de symbolen «+». De naam van de muziekgroep is geschreven in het formaat «+omorrow x +ogether». In een verkorte versie ziet het eruit als «+x+», wat lijkt op een formule van een wiskundige of natuurkundige wet.

2019

TXT Logo 1 2019

Voorafgaand aan het debuut van de groep werd een variant gelanceerd die bestaat uit elliptische banen. De snijdende lijnen van zes langwerpige ovalen vormen een overeenkomst van de banen van de beweging van elektronen rond de kern met protonen, die in feite een atoom zijn, uit het geheel waaruit onze wereld is gevormd. Dat wil zeggen, het concept van de basisessentie van het fysieke bestaan ​​van de mensheid en haar omringende ruimte is ingebed in de lineaire versie van het boyband-logo — iets zonder welke het onmogelijk is om te leven.

2019

TXT Logo 2 2019

Een andere variant van het logo sierde het album The Dream Chapter: Star. Het toont drie tweekleurige borden die in één rij zijn gerangschikt. Elk symbool is op kleur verdeeld in twee sectoren. Een fragment is een gele wijzer in de vorm van een open driehoek die lijkt op een pijl. Het tweede deel is precies hetzelfde element, maar dan blauw. Bovendien, te oordelen naar de locatie, is het de onderste, omdat de scherpe bovenkant niet zichtbaar is.

2019

TXT Logo 3 2019

Het derde embleem van de muzikanten begeleidde de compilatie The Dream Chapter: Magic. Het heeft dezelfde symbolen uit de titel, maar in de vorm van fonkelende sterren. Mysterie wordt toegevoegd door een zwarte achtergrond, waarop gestileerde tekens van geel, groen en blauw zijn geplaatst.

2019

TXT Logo 4 2019

Bij de toetreding tot het MOA-lidmaatschap is gekozen voor een klassieke en begrijpelijke variant, waarbij een gekruiste liniaal en een geel potlood centraal staan. Ze vormen een «x». Side «+» borden zien eruit als klassieke plussen en bestaan ​​uit gedurfde lijnen. De ontwerpers probeerden de verhoudingen te behouden en hielden dezelfde breedte voor alle symbolen.

2019

TXT Logo 5 2019

De officiële lichtstok gebruikte een minimalistisch logo — een omtrek, gevormd uit dunne lijnen die de lege ruimte binnenin afbakenen. Dit keer wordt elk symbool vertegenwoordigd door een individuele kleur: geel, groen en blauw.

2020

TXT Logo 2020

Het Magic Hour-embleem heeft een ongelooflijk diepe symboliek. Feit is dat de afkorting van de naam van de boyband bestaat uit becijferde uurwijzers in de vorm van shurikens. Hierdoor ontstaat een filosofische subtekst: ‘time kills’ of ‘time is a killer’. Een element is roze gekleurd, het tweede is blauw, wat klassiek staat voor vrouwen en mannen.

2020

TXT Logo 2 2020

Voor The Dream Chapter: Eternity is gekozen voor een logo in de vorm van nauw met elkaar verbonden schakels. Ze zien eruit als met elkaar verweven ellipsen en zijn geschilderd in kleuren van het neonspectrum — turkoois en paars. Om het contrast te versterken is een zwarte achtergrond in de vorm van een horizontale rechthoek aan het logo toegevoegd.

2020

TXT Logo 3 2020

De Drama-single ging vergezeld van de traditionele afkorting «+x+», gearchiveerd in de vorm van halters of een Romeins cijfer I met grote schreven. De borden zijn geschilderd in blauw en geel en worden aangevuld met een dubbele rand.

2020

TXT Logo 4 2020

De muzikanten gebruikten deze versie van het embleem voor het ontwerp van het Minisode 1: Blue Hour-album. Om de naam te evenaren, wordt het afgebeeld als pixels — het fundamentele principe van het digitale universum. Daarom zien de kleine vierkante stippen waarmee de symbolen zijn bezaaid eruit als verre, maar heldere sterren. Het centrale teken («x») bestaat uit vierkanten van identieke grootte — vijf in elke diagonale lijn.

2021

TXT Logo 2021

In 2021 kwam de compilatie Still Dreaming uit. Er werd een logo voor gekozen, vergelijkbaar met de azimut-aanduiding — een geodetisch, fysiek en navigatieteken. De pijlen zijn smal, scherp en kruisen elkaar in het midden op een witte stip. Drie ervan zijn blauw geverfd, één is roze, vier (klein) zijn grijs.

Logo lettertype en kleuren

Logo TXT

Het originele embleem van de boyband bestaat in verschillende versies, maar ondanks de variëteit hebben ze allemaal dezelfde structuur. Alleen de inrichting is anders. Deze aanpak is bewust gekozen zodat de jonge groep erkenning zou krijgen, die visueel zou worden vastgelegd bij muziekliefhebbers. In elk van de tien gevallen (er waren zoveel logo’s in het najaar van 2021) bestaat het persoonlijke icoon uit een X-teken, dat de vermenigvuldiging symboliseert, en twee plustekens rechts en links.

De tekst is alleen aanwezig in het allereerste embleem. Het is gemaakt in een grotesk lettertype met dunne lijnen. Alle letters zijn in hoofdletters. De woorden «+omorrow x +ogether» worden in vloeiende en gelijkmatige tekens getypt. Ze staan ​​voor «Tomorrow X Together».

TXT Logo

Het kleurenschema is gevarieerd en bestaat uit turkoois, geel, blauw, zwart, grijs, groen, roze en paars. Als je alle logo-opties goed bekijkt, zul je merken dat de meest gebruikte geel, groen en blauw zijn.