Linkin Park Logo

Linkin Park Logo

Linkin Park is een Amerikaanse muziekgroep van wereldklasse. Ze verscheen in 1996 en houdt zich nog steeds bezig met concert- en muzikale activiteiten. Haar werk is inherent aan een zeer grote genre-laag, die rock en metal van vele richtingen omvat: altviool, nu, rap, pop, electro.

Betekenis en geschiedenis

Linkin Park Logo Geschiedenis

Tot 2000 stonden de rockers onder een andere naam bekend. De naam Linkin Park kwam later en bracht hen meer succes dan de eerste. Het begon allemaal met een band van vier nummers, opgenomen door drie schoolvrienden.

1997 — 1999

Xero Logo 1997-1999

Het eerste embleem wordt geassocieerd met de naam Xero. Het vertegenwoordigt een inscriptie in de oud-Griekse stijl: met gebogen letters die meer op symbolen lijken. De «X» en «R» zijn half afgekapt, de «O» wordt weergegeven als een graden-teken en de «E» ziet eruit als een omgekeerd getal drie.

1999 — 2000

Hybrid Theory Logo 1999-2000

De groep heette korte tijd de Hybrid Theory en het embleem in de vorm van een Japans karakter.

2000 — 2002

Linkin Park Logo 2000-2002

In 2000 bracht de rockband een mijlpaalalbum uit, waarop voor het eerst een vroege versie van het moderne logo verscheen. Het werd bijgewoond door «L» en «P» in vet en schreefloos. Ze waren nauw met elkaar verbonden om het oorspronkelijke symbool te vormen. De letters van Linkin Park bestonden uit hoofdletters en waren aan beide zijden tussen vierkante haken ingesloten, waarvan alleen de hoekdetails zichtbaar waren.

2002 — 2003

Linkin Park Logo 2002-2003

Het remixalbum Reanimation kreeg bijna hetzelfde artwork als het vorige. Het verschil zat hem in versterkte zijbeugels, een duidelijker zichtbare titel en een dunne horizontale lijn langs alle letters.

2003 — 2007

Linkin Park Logo 2003-2007

In 2003 werd het werk van Amerikaanse rockers aangevuld met een ander album — Meteora, dat de motieven van het vorige logo herhaalt.

2007 — 2010

Linkin Park Logo 2007-2010

Deze periode is de belangrijkste in de geschiedenis van het embleem, want toen verscheen voor het eerst het prototype van de moderne symboliek. De omslag toont de persoonlijke badge van de band — «L» en «P» vormen een cirkel. Er is ook de naam Linkin Park, uitgevoerd in grote hoofdletters met puntige uiteinden op «N», «A», «R». Dit ontwerp wordt gebruikt in het derde album — Minutes to Midnight.

2010 — 2017

Linkin Park Logo 2010-2017

In 2010 verscheen op de omslag van Thousand Suns een andere huisstijl: een langwerpige strikte inscriptie met een duidelijk gemarkeerde naam. Ze is ook te zien op het album The Hunting Party uit 2014. Tot 2019 werd het ook gebruikt op de officiële website van de groep.

2017 — heden

Linkin Park Logo 2017-vandaag

One More Light siert het logo van een nieuw formaat: de volledige naam van de muzikale groep met een gratis arrangement van dunne schreefloze letters. Deze versie is licht, luchtig, transparant, wat wordt geassocieerd met de naam van het album.

Logo lettertype en kleuren

Linkin Park Logo

In tegenstelling tot het tekstgedeelte zag de grafische component van het logo er bijna altijd hetzelfde uit. De rockers vestigden zich op een monogram van Linkin Park-petten. «L» en «P» zijn verbonden in de vorm van driehoeken en zigzaglijnen met scherpe hoeken, en hun langwerpige poten vormen een open ring.

De lettertypen van de namen van muziekalbums overlappen vaak met de inhoud, dus de letters zijn soms hard en stijf, soms doorschijnend en luchtig. Eenvoudige symbolen — glad, schreefloos — hebben de voorkeur.

Logo Linkin Park

Het emblemenpalet is monochroom, met overwegend zwart en wit. Volgens de muzikanten zelf is het tussen deze twee kleuren dat een helder spectrum geconcentreerd is. Bovendien weerspiegelt zwart hun verbinding met de ondergrond.