BTS Logo

  BTS Logo

  BTS is de afkorting van de naam van de megapopulaire Koreaanse boyband die voorheen bekend stond als “Bulletproof Boy Scouts” en sinds 2017, na het hernoemen, heet het “Beyond the Scene”. BTS is verbluffend populair onder jongeren: in 2018 ontvingen ze de titel “Man of the Year” van Time, voor de cult-Amerikaanse band Planet Earth en de duikers die kinderen redden uit een overstroomde grot in Taiwan.

  Betekenis en geschiedenis

  BTS Logo Geschiedenis

  Wat is BTS?

  Ze zijn een vocale groep uit Zuid-Korea gericht op tienermeisjes. Het bestaat uit zeven leden, onder leiding van Kim Nam-joon. De volledige naam van BTS is Bangtan Boys. En in 2017 verscheen een andere versie van de decodering van de afkorting: Beyond the Scene.

  “Bulletproof Boy Scouts” werd op 13/06/2013 gemaakt door Big Hit Entertainment als analoog aan de vrouwelijke groep “Girls ‘Generation”, die op dat moment op het hoogtepunt van populariteit was in Azië en al Europa en de VS had veroverd.

  Door de open selectie werden 7 jonge knappe jongens die kunnen dansen en zingen gerekruteerd in de mannengroep. Aanvankelijk wilde BTS “Big Kidz” of “Young Nation” noemen, maar nadat ze een team hadden opgericht, stelden de producers plotseling de naam “Boy Scouts Bulletproof” voor, wat de deelnemers schokte.

  Aanvankelijk waren ze zelfs tegen deze naam, maar toen de jongens de belangrijkste chip van hun boyband uitlegden, werd het idee geaccepteerd. Maar het punt is dat de jongens zich concentreerden op het legerthema, dus kwamen ze naar buiten in hun eerste optreden in kogelvrije vesten, wat hun handelsmerk werd, weerspiegeld in het eerste logo.

  BST-leden: RM (groepsleider), Chia, Shugi, J-Hope, Jimina, Wi en Jongkook.

  In 2018 ontving de groep, na een nieuwe naam, de titel “Artist of the Year” bij de prestigieuze Mnet Asian Music Awards voor het Wings studioalbum. In de Amerikaanse albumlijst bereikte Billboard 200 BTS een uniek resultaat voor artiesten uit Azië, met een 7e plaats. De twee singles “MIC Drop” en “DNA” waren de eerste (en tot nu toe de enige) in Korea die RIAA Gold-gecertificeerd werden.

  Het BTS-logo is slechts één keer gewijzigd, maar beide opties zijn zeer symbolisch en gedenkwaardig. De belangrijkste waarde van het merk en zijn creativiteit zijn de associaties van verleden, heden en toekomst.

  2013 – 2017

  BTS Logo 2013–2017

  Het eerste logo van de groep was een herkenbaar beeld van kogelvrije vesten met talrijke zakken, omgeven door roggen en twee ritsen aan de zijkanten. In het midden – de naam is de afkorting BTS. Zoals bedacht door de makers, is een dergelijke betrouwbare bescherming tegen druk en vooroordelen zeer noodzakelijk voor jongeren in de moderne samenleving. In de loop van de tijd werden er nieuwe doelen aan het concept toegevoegd: stop daar niet, volg de droom.

  2017

  BTS Logo 2017

  Dit jaar besloten vertegenwoordigers van het label Big Hit Entertainment om de naam, waarden en het logo van de groep bij te werken in overeenstemming met de nieuwe realiteit van de wereld. De naam “Behind the Scenes” suggereert dat jonge mensen, hoe dan ook, vasthouden aan wat is bereikt, zich ontwikkelen en vooruit gaan. In het licht van het nieuwe concept werd de beschermende uitrusting vervangen door een gestileerd beeld van een kierdeur waardoor jongeren de toekomst in rennen. De naam BTS is naar beneden verplaatst.

  Tegelijkertijd werd het logo van de officiële BTS-fangroep, A.R.M.Y, opnieuw ontworpen. Een nieuw logo is gemaakt dat erg lijkt op het BTS-embleem – ook in de vorm van deuren die alleen open waren aan de andere kant.

  Zoals de eigenaar van het label zei, zijn deze twee moderne logo’s het gezamenlijke ontwerp van de bandleden, het ontwerpteam en de meest actieve fans. De belangrijkste taak die voor hen was gesteld, was om te laten zien dat het merk en zijn representatieve team gericht zijn op de toekomst. Tegelijkertijd tonen beide logo’s – van artiesten en fans hun eenheid, daarom worden op alle officiële BST-producten (albums, flyers, posters, fan-dingen) beide opties gepresenteerd.

  Logo lettertype en kleuren

  Logo BTS

  Het handelsmerk van de band bestaat uit de woorden “BTS” (onder) en twee verticaal geplaatste rechthoeken (boven). Geometrische vormen zijn trapeziumvormig en gespiegeld. De linker- en rechterkant van het embleem zijn volledig symmetrisch, want volgens het idee van de ontwerpers zijn dit deurbladen die open staan ​​naar de toekomst.

  BTS Logo

  Tussen 2013 en 2017 werd de naam van de groep gestencild met brede, onderbroken lijnen. Na de logo-update is de beletteringsstijl veranderd:

  • letters werden solide
  • “T” heeft driehoekige plakjes aan beide zijden van de horizontale streep
  • “S” heeft rechthoekige bochten aan de uiteinden.

  Serifs en andere decoratieve elementen ontbreken.

  De hoofdkleur van het embleem is donkergrijs, de secundaire kleur is wit. De eerste wordt gebruikt voor trapeziums en de inscriptie “BTS”, en de tweede dient als neutrale achtergrond.