Rolling Stones Logo

The Rolling Stones LogoThe Rolling Stones is een Britse muziekgroep die concurreerde met The Beatles. Ze voert composities uit in de genres psychedelische rock (van 1966 tot 1967), rhythm and blues, bluesrock, rock and roll. De discografie omvat acht live-albums en drieëntwintig studioalbums. De meest succesvolle onder hen is Voodoo Lounge, die twee Grammy-awards tegelijk won.

Betekenis en geschiedenis

Rolling Stones Logo Geschiedenis

Wat is de Rolling Stones?

Ze zijn de belangrijkste rivaal van The Beatles, de belangrijkste ritme- en bluesgroep die bekend is sinds de Britse invasie. Haar muziekstijl is gebaseerd op rock and roll. Het meest iconische nummer is Satisfaction. Geen enkel Rolling Stones-concert is compleet zonder haar.

Het beroemde Rolling Stones-logo, officieel Tongue and Lips genaamd, verscheen in 1970. De auteur is John Pasche, toen een weinig bekende 25-jarige student van Royal College of Art, de toekomstige maker van emblemen voor rocklegendes als Judas Priest , Jimi Hendrix, The Who, Paul McCartney, David Bowie.

De ontwerper maakte eerst een poster voor de Rolling Stones voor de komende tour. Mick Jagger vond zijn werk zo leuk dat hij besloot om ook een logo te bestellen voor het nieuwe platenlabel Rolling Stones Records. Het idee was dat het in print zou kunnen worden gebruikt — bijvoorbeeld voor de pers of op de omslag van een programma. Maar uiteindelijk werden Tongue and Lips het belangrijkste symbool van de muzikale groep.

Het logo debuteerde op 26 maart 1971. Fans van Rolling Stones zagen het op VIP-passen die speciaal waren voorbereid voor het optreden van de band in de Marquee Club. Daarna verscheen ze op de LP van het onlangs verschenen album Sticky Fingers. Het was een ietwat geknepen versie, met een felrood toegevoegd door een manager van Atlantic Records.

De ontwerper ontving een symbolisch bedrag voor zijn werk — ongeveer vijftig pond sterling, waarmee hij het auteursrecht overdroeg aan een rockband. Toegegeven, even later betaalden de muzikanten hem nog eens tweehonderd pond.

Logo lettertype en kleuren

Logo The Rolling Stones

Het merk bevat geen inscripties, want de tekening spreekt voor zich en wordt geassocieerd met de Rolling Stones. Het beeld van een mond met grote lippen, witte tanden en een uitstekende tong is iconisch geworden. Dit is de meest populaire T-shirt-print als onderdeel van classic rock-merchandise. Het heeft de tand des tijds doorstaan: het logo is sinds 1970 nooit veranderd, dus de fans van vandaag kunnen het zien zoals het was toen de band werd geboren.

Het embleem van de Rolling Stones drukt een protest uit dat al generaties lang is opgepakt. Er zijn verschillende versies van zijn oorsprong. Officieel is het Tongue and Lips-motief ontleend aan de mythologie. De inspiratie was het beeld van de hindoegodin Kali, die is beschilderd met haar tong hangend. De stijl doet denken aan popart omdat John Pasche er dol op was.

Er gaan ook geruchten dat de kunstenaar de mond van Mick Jagger zelf heeft afgebeeld, aangezien dit deel van het gezicht zelfs bij de eerste ontmoeting zijn aandacht trok. Maar Pasche ontkende deze veronderstelling, hoewel hij toegaf dat de mond van de Mick Jagger erg groot is, vooral van dichtbij bekeken.

Het logo van Rolling Stones heeft geen inscripties, dus het moet niet worden verward met het tekstembleem van het Amerikaanse maandblad Rolling Stone. De hoofdkleuren van tong en lippen zijn wit en donkerrood.

Wat betekent het Rolling Stones-logo?

Iemand denkt dat het Rolling Stones-logo de mond van Mick Jagger weergeeft. In feite zijn dit de lippen en tong van de godin Kali - de patrones van leven en dood, tijd, kracht, vruchtbaarheid, verlichting en vernietiging. Het teken symboliseert de energie van rock and roll.

Hoe kwamen de Rolling Stones aan hun logo?

Mick Jagger wilde dat het logo van de band het beeld van de godin Kali weerspiegelde. Hij zag haar in een krantenknipsel. Om zijn ideeën uit te voeren, besloot de muzikant zich tot John Pasche te wenden, die op dat moment studeerde aan het Royal College of Art. Het uiteindelijke herontwerp werd gedaan door Craig Braun.

Hoe heet de Rolling Stones-tong?

Het logo van de Rolling Stones is bekend onder de oorspronkelijke naam Hot Lips.

Wat doet de lippen met uitgestoken tong?

Rode lippen en vooruitstekende tong zijn de belangrijkste kenmerken die de godin Kali kenmerken. En sinds 1971 is het ook het logo van de Rolling Stones.