Juice WRLD Logo

Juice WRLD Logo

Juice WRLD is de artiestennaam van de rapper Jarad Anthony Higgins, die nummers in het SoundCloud rapgenre vertolkte. Deze muzikale richting wordt gekenmerkt door tragische composities met expressieve klanken, onleesbare uitspraak van woorden en korte kreten aan het einde van zinnen. Typische thema’s in de teksten zijn drugs en luxe.

Betekenis en geschiedenis

Juice WRLD Logo Geschiedenis

Juice WRLD was erg enthousiast over het maken van nieuwe nummers en zelfs freestyle. Hij begon zijn carrière heel vroeg — het eerste nummer van de artiest werd uitgebracht in 2015, toen hij 17 jaar oud was. Jarad nam het op zijn mobiele telefoon op en uploadde het naar het SoundCloud-platform. Een jaar later had de jonge rapper een producer — de 16-jarige Nicholas Warren Mira.

Juice WRLD-luisteraars die hem persoonlijk kennen, bewonderden zijn vermogen om ter plekke hits te bedenken. Met slechts één seconde ritme kon hij meteen teksten en melodieën componeren. Dit talent werd zelfs op de kleuterschool opgemerkt, toen Jarad gemakkelijk muziekinstrumenten onder de knie had en liedjes uit het hoofd leerde.

Uiteindelijk trokken de composities van Juice de aandacht van beroemde rappers en hun producers. Ze besloten deel te nemen aan de carrière van een aspirant-artiest en hielpen hem bij het maken van de videoclip die het debuut mini-album Nothigs Different populair maakte. Sindsdien is Jarads leven opgedeeld in «voor» en «na». Daarvoor was hij gewoon een gewone, weinig bekende tiener met 300 SoundCloud-abonnees. «Na» had hij een contract voor 3 miljoen en een duizelingwekkend succes.

Met elk nieuw nummer werd Juice WRLD steeds bekender en in slechts een paar maanden tijd verdiende hij de titel van een superster. Hij schreef fatalistische en sombere teksten waarin hij zijn wereldbeeld neerzette. Zijn tweede album, Death Race for Love, uitgebracht in 2019, piekte op nummer één in de Billboard 200. De roem duurde echter niet lang, want de rapper stierf in hetzelfde jaar aan een overdosis. Hij gebruikte sinds de zesde klas drugs, waardoor hij gezondheidsproblemen kreeg. De kunstenaar was zich bewust van zijn verslaving en stemde in met behandeling, maar leefde twee weken voor de afgesproken datum niet.

Tegen de achtergrond van de geschiedenis van Juice WRLD ziet het logo met vlammende letters er symbolisch uit. We kunnen zeggen dat Jarad Anthony Higgins gewoon «opgebrand» was door zijn drugsverslaving. Hoewel er aanvankelijk een andere betekenis aan de merknaam werd gegeven. De roze vlam die het pseudoniem van de muzikant overspoelde, stond voor inspiratie, creativiteit, vurige tracks en een zorgeloze levensstijl. De rapper gaf het verdiende geld tenslotte zelden uit aan luxe — in plaats daarvan had hij plezier en maakte hij geschenken aan vrienden.

Logo lettertype en kleuren

Juice WRLD Logo

Het grafische symbool bevat het opschrift «JUICE WRLD», waarbij de eerste letters «J» en «W» hoger zijn dan de rest. Door de gebogen contouren lijkt de tekst te trillen. De kunstenaars zochten specifiek naar dit effect, omdat ze een pseudoniem in een roze vuur afbeeldden. De ongelijke randen hielpen hen om de vlam te «doen herleven», de illusie van verbranding te creëren. En natuurlijk verwijzen de vage woorden naar de drugs die de artiest slikte en waaraan hij zijn liedjes opdroeg.

Logo Juice WRLD

Alle letters zijn met de hand getekend. Ze hebben geen duidelijke vorm en zien er door de extra contouren driedimensionaal uit. De letters zijn overwegend geel, maar de dunne lijnen rond de randen zijn zwart. Vuurroze, met een lineair verloop dat vanuit het midden naar de zijkanten straalt. Zo’n helder, bijna zuur kleurenpalet is gerelateerd aan het thema drugs. Het weerspiegelt een veranderde staat van bewustzijn na het nemen van psychedelica.