Queen Logo

Queen Logo

Queen is een beroemde rockband uit het VK. Het verscheen in 1970 toen zanger-toetsenist Farrokh Bulsara (onder het pseudoniem Freddie Mercury), drummer Roger Meddows Taylor en gitarist Brian Harold May fuseerden tot één muziekgroep. Eerst hielden ze zich aan een harde richting, maar daarna begonnen ze poprock te spelen.

Betekenis en geschiedenis

Queen Logo Geschiedenis

De naam Queen is bedacht door Freddie Mercury. En hij schilderde het logo, want in 1969 studeerde hij af aan de kunstacademie en was hij goed thuis in schilderen. Nu is het embleem dat hij heeft gemaakt hetzelfde legendarische symbool van de groep als het kapsel van Brian May.

1968 — 1970

Queen Logo 1968-1970

Voordat de groep «Queen» werd, heette de muziekgroep Smile. Zijn merknaam komt overeen met de gekozen naam. De schijfafdekkingen waren versierd met een glimlachende mond met felrode lippen en twee rijen kristalwitte tanden.

1973 — 1975

Queen Logo 1973-1975

Freddie Mercury ontwierp het eerste Queen-logo in 1972, maar introduceerde het pas een jaar nadat de distributieovereenkomsten waren gesloten. De originele tekening werd gebruikt om promotiemateriaal, muziekalbums en een grote trommel te ontwerpen.

Volgens het idee van de auteur bevat het embleem horoscopische tekens van elk van de bandleden: twee feeën voor Freddie Mercury (Maagd), krab voor Brian Harold May (Kreeft) en twee leeuwen voor Roger Meddows Taylor en John Richard Deacon (Leeuw). Boven hen hangt een enorme feniks met wijd uit elkaar geplaatste vleugels en een vurige vlam.

In het midden staat een gestileerde letter «Q» — een hint van het woord «Queen». Binnen de cirkel is een prachtige kroon als een symbool van monarchale kracht en een weerspiegeling van de huisstijl van de rockband. Het is opmerkelijk dat het logo op afstand lijkt op het Royal Coat of Arms of Great Britain. De meeste overeenkomst is te zien in de afbeeldingen van heraldische leeuwen.

1975 — heden

Queen Logo 1975-....

In 1975 introduceerde de groep een verbeterd logo. Freddie Mercury heeft de afbeelding gedetailleerd gemaakt, waardoor de lijnen scherper en nauwkeuriger zijn. Maar de hoofdcompositie is niet veranderd: de tekens van de dierenriem van elke muzikant omringen, zoals eerder, de «Q».

Logo lettertype en kleuren

Queen Logo

De verfijnde meercomponenten Queen-badge is gemaakt volgens de klassieke kanonnen van de heraldiek. Dit wordt aangegeven door de basiselementen:

  • leeuwen die op hun achterpoten staan
  • lint in de vorm van de letter «Q» met een grote kroon in het midden
  • een mythische feniks die zijn vleugels wijd uitspreidt.

De tekening is vrij gedetailleerd — de kunstenaar heeft de belangrijkste details afgebeeld, hoewel hij hiervoor alleen zwart gebruikte.

Logo Queen

Onder de foto staat het opschrift «Queen». Voor de naam is een individueel lettertype gebruikt, dat is uitgevonden door de ontwerper en fotograaf van de groep Richard Gray. Het wordt gekenmerkt door dunne lange slagen in Romeinse stijl. Alle letters behalve «Q» hebben schreven. Bovendien staan ​​ze bij «E» diagonaal.