Guns N’ Roses Logo

Guns N' Roses Logo

Guns N ‘Roses — de legendarische groep hardrockartiesten uit de VS. Het verscheen in het 1985e jaar. Gelegen in de stad Los Angeles, Californië. De samenstelling van de groep veranderde meerdere keren. Hij werkt in de genres heavy metal en hard rock.

Betekenis en geschiedenis

Guns N’ Roses Logo Geschiedenis

Wat is Guns N Roses?

Guns N Roses is een in Los Angeles gevestigde muziekgroep die ontstond in 1986. Ze speelt muziek in de stijlen heavy metal en hardrock. Haar debuutalbum Appetite for Destruction bereikte een jaar na de release de nummer één in de Billboard 200.

Het muzikale collectief heeft verschillende individuele labels die op verschillende momenten op het hoogtepunt van roem waren. Deze omvatten Uzi Suicide, Geffen, Black Frog en UMG. De hoogtijdagen van de groep kwamen in 1985-1993, totdat Slash en McKagan vertrokken. In 2016 besloten ze terug te keren en een nieuw tijdperk in de geschiedenis van de groep te beginnen.

Gedurende zijn hele bestaan ​​gebruikte Guns N ‘Roses verschillende logo’s. Elk van hen wordt geassocieerd met twee centrale afbeeldingen — rozen en revolvers, die de naam van het team symboliseerden. Gestileerde wapens verschenen op de eerste versie van het logo en bleven op alle volgende versies.

Guns N' Roses Logo 1987

Op het debuutlogo staat de naam van het team op een gele achtergrond die de centrale elementen omringt. Bovendien staan ​​alle woorden apart. Dit is een directe verwijzing naar het feit dat de groep is opgericht op basis van twee composities: L.A. Guns en Hollywood Roses. Als gevolg hiervan verschenen ontroerende symbolen in de stijl van een klassieke Amerikaanse western, waar gangster-wreedheid, uitgedrukt in de vorm van veulens, en romantiek, verpersoonlijkt door delicate rozen, overheerst.

Zo’n contrastrijke vergelijking weerspiegelt niet alleen de naam van de groep «overvallers». Het benadrukt haar piekemoties, soms onvergelijkbaar met elkaar, maar zeer kenmerkend voor het genre waarin Guns N ‘Roses speelt.

Logo lettertype en kleuren

Guns N' Roses Logo 1987-....

Aan het begin van hun carrière gebruikte het gecombineerde team het logo met revolvers. Bovendien zijn de stammen in tegengestelde richting gericht en worden de armen in het midden van de cirkel gekruist. Om hen heen zijn ze verweven met een steel van een weefroos. Twee scharlakenrode bloemen worden symmetrisch geplaatst en uit elk ervan stroomt een druppel bloed. De bladeren zijn ook gespiegeld, wat een gevoel van nauwkeurige bedachtzaamheid creëert bij alles wat met de groep te maken heeft. De auteur van deze versie is Steven, een van de leden van het muzikale collectief.

Op het andere embleem worden niet alleen twee formidabele revolvers met schattige rozen gepresenteerd, maar ook een menselijke schedel. Dit is de meest ambitieuze en meest populaire optie, die werd overgedragen als een print op kleding en een trendbord werd. In het midden bevindt zich een grijnzende schedel, daarachter bevinden zich twee elkaar kruisende stammen, die al klassiek naar elkaar zijn gekeerd. Achter het wapen zitten rozen, van waaruit bloemblaadjes bloed stroomt. Op de schedel staat een bolhoed met een lint en de naam van de groep. Alle elementen zijn omgeven door prikkeldraad.

Guns N Roses Logo

Volgens sommige aannames werd dit logo geschetst door de handen van Slash, een van de vertegenwoordigers van hardrockers. Volgens Axl Rose, de frontman en zanger van het team, is de auteur van het hitlogo tattoo-artiest Bill White.

Het kleurenpalet van alle opties voor het embleem is extreem verzadigd — bijna piek, en zendt de maximale emotionele intensiteit uit. Het wordt gedomineerd door rood (dichter bij scharlaken), zwart, donkergroen, bruin, wit en asgrijs in verschillende tinten.

Wie ontwierp het logo van wapens en rozen?

Er wordt aangenomen dat het logo voor de band Guns N Roses is getekend door gitarist Slash. Maar de artiest Axl Rose noemde een andere auteur: hij zei dat hij was uitgevonden en geportretteerd door tatoeëerder Bill White.

Wat is het Guns N Roses-logo?

De heavy metal band heeft verschillende logo-ontwerpen, maar de meest bekende bevat een schedel met een paar revolvers en een roos. Het weerspiegelt direct de naam van de muzikale groep.

Welke geweren en rozen vertegenwoordigen?

De combinatie van een pistool en een roos is natuurlijk vreemd, maar het betekent 'het einde van geweld'. Dat wil zeggen, het logo van Guns N Roses zegt dat vreedzame acties moeten worden gebruikt tegen het kwaad. Een foto met een dergelijke combinatie verscheen voor het eerst in 1967.

Wie is er overleden aan Guns N Roses?

Het eerste lid van Guns N Roses dat stierf was Ole Beich. Nadat hij de groep had verlaten, raakte hij in een depressie en verdronk in het Sankt Jørgens-meer in Kopenhagen. De tragedie vond plaats in 1991.