Twice Logo

TWICE Logo

Twice is een negenkoppige vrouwelijke vocale groep uit Zuid-Korea. Het werd gevormd door JYP Entertainment als onderdeel van het televisieproject Sixteen. Het debuut van het muziekteam vond plaats in de herfst van 2015, toen ze The Story Begins uitvoerden. Het jaar na zijn verschijning won haar single Cheer Up twee keer: het werd de leider in de Gaon-hitlijsten en behaalde de eerste plaats in de Melon Music Awards en de Mnet Asian Music Awards. Ongeveer anderhalf jaar later nam de band vier EP (extended play) albums op en één speciale. Tegen die tijd had hij al 1,2 miljoen collecties verkocht. Begin 2021 waren de jonge artiesten enorm populair geworden in Zuid-Korea en Japan, dus hun albums verkochten meer dan 10 miljoen exemplaren.

Betekenis en geschiedenis

Twice Logo Geschiedenis

In december 2013 kondigde JYPE (JYP Entertainment) de oprichting aan van een meidengroep voor jongeren die in 2014 debuteerde. Begin dit jaar werden de eerste twee deelnemers aan het project, dat de codenaam 6MIX droeg, goedgekeurd. Dat wil zeggen, hij gaf aan dat de compositie uit zes personen zal bestaan.

Het optreden van het team op het podium, gepland voor het 2014-jaar, werd echter geannuleerd vanwege het vertrek van twee meisjes. Vervolgens maakte J. Y. Park (producer, zanger en songwriter) bekend dat het definitieve aantal artiesten zal worden bepaald als onderdeel van de Sixteen-show. De show werd uitgezonden op het Mnet-kanaal. Nadat zeven deelnemers waren genoemd, maakte de organisator bekend nog twee kandidaten te accepteren. Een werd aangeboden door het publiek en de tweede werd door Park zelf gekozen, zoals hij begreep: het team moet een persoon hebben met uitstekende muzikale vaardigheden.

De naam van de groep is symbolisch. Het concept is dat de meisjes de harten van het publiek twee keer raken: een keer met schoonheid, de tweede met zang. Dat wil zeggen, ze veroveren zowel met hun uiterlijk als met hun zang. Bovendien werd de naam «Twice» door J.Y. Park zelf gesuggereerd. Maar eerst gaf hij er een andere betekenis aan: voor de toewijding van de fans zullen de artiesten hen dubbel zoveel liefde teruggeven in hun liedjes. Het was de naam die het belangrijkste element van het logo werd. In feite bevat het alleen tekst, die gedeeltelijk is omgezet in een grafisch teken.

Logo TWICE

In de visuele symboliek van de muziekgroep wordt de betekenis van het woord «Twice» uitgespeeld. Voor het icoon gebruikten de ontwerpers de eerste twee letters. De grootste is «T». Het is cursief met de hand geschreven. De rechterkant van de dop heeft een puntig uiteinde dat zich naar boven uitstrekt, de linkerkant is verlaagd en gelijk gemaakt. Over het algemeen lijkt de dwarsbalk op een golf, omdat deze wordt afgebeeld met vloeiende hoogteverschillen die handschrift imiteren. Het been van de eerste letter is ook afgerond. Het wordt naar rechts gedraaid en verandert harmonieus in het «w»-symbool. In het midden heeft het een lus in de vorm van een hart. Dan gaat de lijn omhoog en eindigt met een miniatuur haakvormig uitsteeksel.

De onderste inscriptie daarentegen is streng, duidelijk, hoekig. Het staat in schril contrast met het icoon en spreekt van de kalmte en samenhang van het muzikale team. De letters zijn klein, maar vetgedrukt en met een hoofdletter, zodat ze duidelijk zichtbaar zijn op een witte achtergrond. De «E» en «T» hebben uitstekende strepen afgekapt, zodat ze afgekapt lijken. Er is ook een versie van het logo zonder inscriptie — met een «cardiogram» van het hart. Het ritme van zijn kloppen wordt schematisch weergegeven, met gelijkmatig verdeelde hoekige spatten en vallen, evenals een klein hartje.

Logo lettertype en kleuren

TWICE Logo

De ontwikkelaars kozen Avant Garde Gothic Bold als hoofdlettertype. Het is geometrisch grotesk, plat en strak. De basiskleur van het embleem is rood, de extra kleur is roze.