Limp Bizkit Logo

Limp Bizkit LogoLimp Bizkit is een Amerikaanse muziekgroep opgericht in 1994. Hun stijl combineert de instrumentale vorm van alternatieve rock, vocale elementen van hiphop en verschillende subgenres van metal zoals grunge en funk. Het ensemble werd beroemd om zijn heldere uitvoeringen, geluidsexperimenten en energieke manier van optreden. Ondanks de voortdurende schandalen die om hem heen waren, werd hij drie keer genomineerd voor een Grammy en won hij meer dan 10 overwinningen in andere prijzen.

Betekenis en geschiedenis

Limp Bizkit Logo Geschiedenis

De logo-ontwerpers besloten er een marketingtool van te maken, dus plaatsten ze de naam van de groep in het midden. De term «Limp Bizkit» werd bedacht door zanger William Frederick «Fred» Durst. Daarvoor bespraken de muzikanten lang welke versie ze moesten kiezen. Ze wilden iets moois kiezen, geassocieerd met heavy metal-artiesten uit de jaren negentig. Bijvoorbeeld Bitch Piglet, Split Dickslit of Gimp Disco. Uiteindelijk zei iemand dat zijn brein door lange ruzies als een «slap koekje» werd.

Een onverwacht idee werd opgepikt door Fred Durst. De frontman veranderde de spelling van het tweede woord in «bizkit» en maakte «Limp Bizkit» tot de naam van de band. En toen sierde deze zin het embleem en verdween er nooit meer uit.

1999 — 2003

Limp Bizkit Logo 1999-2003

In 1999 gebruikte een Amerikaanse groep een agressief logo met helse letters. Het gotische lettertype is oorspronkelijk gestileerd. De symbolen worden aangevuld met scherpe schreven, spikes en elegante rondingen. De basis «z» is zo lang dat hij tot aan de «t» reikt. Veel letters versmelten of overlappen elkaar. Er is geen tussenruimte, dus beide woorden zien eruit als één groot monogram.

Het palet van het grafische teken lijkt op het vuurelement. Het onregelmatige verloop van rood, geel en oranje roept dansende vlammen op. De tinten zijn zo gerangschikt dat het midden licht is en de randen daarentegen donkerder.

2003 — heden

Limp Bizkit Logo 2003-2011

In 2003 hebben de ontwerpers de stijl volledig veranderd. Ze ontwierpen het embleem vanaf het begin en schreven de uitdrukking «Limp Bizkit» in het vet Plakette-Heavy type. Alle letters zijn kleine letters en worden verticaal gecomprimeerd. Aan de linkerkant voegden de ontwikkelaars een originele tekening toe: een witte geest die zijn hand uitstrekt met een open handpalm in een uitnodigend gebaar.

Het fantoomsilhouet wordt afgebeeld tegen de achtergrond van een tweekleurige rechthoek. De linkerkant van de geometrische vorm is blauw met afgeronde hoeken. De rechter is zwart, zoals de naam van de band.

Logo lettertype en kleuren

Logo Limp Bizkit

Het moderne logo-formaat voldoet aan de laatste muzikale trends, die het wereldbeeld van de bandleden weerspiegelen. Daarom verlieten ze geleidelijk het gotische monogramformaat en kozen ze voor een duidelijke en geometrische stijl. Het past perfect in het formaat van hun vierde album, Results May Vary.

De letters op het logo zijn egaal, glad, langwerpig, zonder doornen en scherpe elementen. Het spookpictogram, links van de tekst, voegt vriendelijkheid toe. Het is een rechthoek met ongelijke hoeken: aan de linkerkant zijn ze afgerond, maar aan de rechterkant niet. De geest steekt zijn hand uit en nodigt hem uit om met hem mee te gaan. De torso van het fantoom bevindt zich op het donkere deel van de rechthoek (blauw of zwart), de hand op de rode.

De aan beide zijden gecomprimeerde letters zijn dicht bij het lettertype Plakette-Heavy geschreven. Ze zijn strikt verticaal hetzelfde, maar met brede benen, waardoor ze onwankelbaar, zelfverzekerd en stabiel zijn. Het ontwerp verwijst naar hetzelfde: de uitdrukking «limpbizkit» wordt in een doorlopend formaat opgeslagen.

Het logopalet bevat verschillende kleuren: rood (letters, het rechterfragment van het pictogram), wit (een spook dat een rechthoek in twee delen verdeelt), blauw of zwart (de linkerkant van een tweedelig bord).