Tiesto Logo

Tiësto LogoTiesto is het creatieve pseudoniem van de Nederlandse dj, kledingontwerper, producer, componist en Tijs Michiel Verwest. Hij werd geboren in 1969 in de Nederlandse stad Breda. Het is de titel met de meeste titels in de geschiedenis van het elektronische genre: volgens de DJ MagTop-100-rating was Tijs drie jaar op rij de nummer 1 van de dj’s. In 2001 debuteerde hij met zijn eigen album — In My Memory. Winnaar van meerdere MTV-prijzen, Grammy-nominatie. Heeft deelgenomen aan de opening van de Olympische Zomerspelen in Athene (in 2004).

Betekenis en geschiedenis

Tiesto Logo Geschiedenis

Tiesto’s eerste grafische logo verscheen in 2004 en wordt geassocieerd met de release van het tweede album, Just Be. Het persoonlijke teken ziet eruit als een zingende vogel met uitgespreide vleugels tegen de achtergrond van een open cirkel. Eerder had het ook een tekstgedeelte en een herziene versie.

Het debuutembleem bestaat uit een woordteken en een vogel, die symbool staan ​​voor de onzelfzuchtige zang en positieve energie van dj-muziek. Onder het logo staat Tiësto in een dunne schreefloze hoofdletter. De letters zijn enigszins afgeplat, maar voortreffelijk. De staart van de onderste bocht «s» is langwerpig, en boven de «e» bevinden zich twee punten die kenmerkend zijn voor de Nederlandse taal.

Gedurende deze tijd veranderde het onderscheidende kenmerk van de DJ als gevolg van het herontwerp van de podiumnaam. De letters werden langwerpig, eenvoudig, breed. Er verschenen dubbele stippen boven de «E», zoals de Russische «E». De «T» -hoed is ingekort. De achtergrond blijft hetzelfde — zwart.

Logo lettertype en kleuren

Tiesto Logo

De vogel die in het logo wordt gebruikt, is vermoedelijk een zwaluw tijdens de vlucht, want het silhouet is scherp en elegant, en de staart, de kleine kop, de korte snavel en de spanwijdte hebben dezelfde vorm. In de loop der jaren heeft het merk verschillende versies van het logo gehad.

Logo Tiesto

De meest voorkomende is een witte cirkel met een donkere lijn langs de rand en een zwarte vogel op de achtergrond. Er is ook een variant met spiegelbeeld, waarbij zwart en wit omgekeerd zijn. Een andere — met een rode (karmozijnrode) vogel op een zwart vierkant en een heldere studioreflectie op de achtergrond. Het derde logo bestaat uit een combinatie van twee tinten blauw: lichte lucht en diep kobalt. Door het verschil in tinten ziet het er driedimensionaal uit.