The Prodigy Logo

The Prodigy LogoThe Prodigy is een Britse muziekgroep, de grondlegger van de big beat en de winnaar van de Video Music Award. Het verscheen in 1990 in Braintree (Essex). Werkt in het elektronische genre. Opgericht door Liam Howlett, de auteur van de teksten voor het eerste album van de legendarische band.

Betekenis en geschiedenis

The Prodigy Logo Geschiedenis

In de afgelopen drie decennia heeft het muziekteam veel logo’s veranderd. De eerste was het kortst in gebruik — van 1990 tot 1991. Bovendien is elke versie van de branding direct gerelateerd aan de naam van de band: The Prodigy betekent «begaafd», «begaafd» of «geweldig». De geschiedenis van zijn uiterlijk is vrij eenvoudig. Liam Howlett leende de naam van zijn eerste keyboardsynthesizer, de Moog Prodigy.

1990 — 1991

The Prodigy Logo 1990-1991

Tot deze periode behoren twee varianten van het logo die op studioalbums uit die periode verschenen. De eerste stelt twee handpalmen voor, afgebeeld tegen een achtergrond van een vierkant met golvende zwarte en witte lijnen die lijken op cirkels op water of trillingen van geluid. Hieronder zijn zwarte vierkanten getekend, elk met een witte letter van het woord «Prodigy».

1990 — 1996

The Prodigy Logo 1990-1996

Het tweede embleem imiteert ook golven die van het midden afwijken in de vorm van monochrome strepen. Het heeft de vorm van een cirkel met een doorschijnende (of liever gezegd: spookachtige) «R» in het midden. De naam van de groep staat op de extreem lichte lijn.

1991

The Prodigy Logo 1991

De uitdrukking «Prodigy» beslaat de volledige ruimte van het logo, dus er staan ​​geen andere elementen op. De letters zijn gemaakt in gedrukte letters en worden met elkaar gecombineerd: «R» en «Y» — hoofdletters, «p», «o», «d», «i», «g» — kleine letters. Tegelijkertijd hebben ze dezelfde maat. Voorzien van dubbele zwart / witte bies.

1991 — 1996

The Prodigy Logo 1991-1996

Dit logo verscheen in 1991 en werd gebruikt op vijf singles, op het debuutalbum Experience en op verschillende muziekbanden. In het standaardformulier is het zwart, in het individuele formulier (op de omslagen) is het gekleurd. Het embleem bevat alleen de inscriptie in kleine letters, met uitzondering van de hoofdletter «R». Alle karakters zijn breed, met dubbele rand rond de randen. Benen «p», «g», «y» zijn in evenwicht en gaan dezelfde afstand af. Bovendien ziet «g» eruit als «q». Rechts van de «i» in het witte ovaal staat het artikel «THE».

1993 — 1994

The Prodigy Logo 1993-1994

Parallel aan de vorige versie van het logo was er nog een in gebruik. In feite is dit hetzelfde embleem, maar dan driedimensionaal, convex, ontworpen met een gebogen perspectief. De centrale tekens erin zijn groter dan normaal (o, d, i), en de zijtekens daarentegen zijn kleiner (p, r, g, y).

1994 — 1996

The Prodigy Logo 1994-1996

Het embleem, gekozen door de musici in 1994, bestaat uit een goed leesbare inscriptie, omdat de letters in de vorige versie ongelijk van grootte waren. In dit geval is de naam ondanks het stereoscopische effect duidelijk zichtbaar.

1995 — 1996

The Prodigy Logo 1995-1996

Tijdens deze periode verscheen het iconische beeld van een mier, die de muzikanten op andere covers gebruikten. Het logo is afgebeeld in de vorm van een ellips met een grote «O», die het insect bevat.

1996 — 2004

The Prodigy Logo 1996-2004

De ontwerpers hebben de mier naar rechts verplaatst en aan het einde van de naam gezet, en ook de hoofdletters gewijzigd in kleine letters.

1999

The Prodigy Logo 1999

De basis van het logo is een mier. Hij verscheen voor het eerst op de hoes van het album in 1995. Nu is de groep weer bij hem terug. Een wit insect wordt in een egale zwarte cirkel geplaatst. Rechts ervan staat de inscriptie «Prodigy» in het oorspronkelijke ontwerp. De naam van de band lijkt op een hard oppervlak te zijn gekrast. Het bestaat uit kleine onregelmatige strepen die willekeurig zijn aangebracht. De letters bevinden zich in verschillende registers: «p», «r», «o», «d», «y» — in de onderste, «I» en «G» — in de bovenste.

2001 — 2004

The Prodigy Logo 2001-2004

In de versie van dit jaar waren er bevestigende accenten: een heel groot lettertype geschreven door Caps Lock. Naast de zwarte hoofdletters bevat het witte vierkant een lichte ster omgeven door een zwarte gescheurde achtergrond.

2004 — 2008

The Prodigy Logo 2004-2008

Het logo van de muziekgroep kreeg een andere stijl — zachter, zoals blijkt uit het artikel «The», geschreven in bloemrijke moderne cursief. De rest van de letters zijn eenvoudige, schreefloze letters.

2005 — 2008

The Prodigy Logo 2005-2008

In deze versie is de klassieke combinatie van zwart en wit verdwenen. Het werd vervangen door een aangenaam hemelsblauw. De naam van de groep staat op een breed gekruld lint — zoals op een spandoek. Boven het lint hangt een adelaar met opzij gespreide vleugels.

2008 — 2009

The Prodigy Logo 2008-2009

Het artikel «THE» is weer teruggekeerd naar het embleem. De muzikanten draaiden het opzij en plaatsten het links van de naam, zodat het visueel wordt gezien als een andere letter. De rest van de karakters in het woord «Prodigy» zijn omlijnd langs de contour met een dunne zandkleurige lijn. Het effect van zand wordt aan het oppervlak toegevoegd, waardoor het lijkt alsof het is bestrooid met fijne zandkorrels. Overmatige hoeveelheden wit zorgen ervoor dat de letters aan de binnenkant hol lijken. Tegelijkertijd zijn ze omtrek, met een vage tekening — schematisch en zonder specifieke details.

2009 — heden

The Prodigy Logo 2009-vandaag

Het repertoire van die jaren kreeg opnieuw overduidelijke agressie en uitdaging, wat terug te zien was in het logo. Gescheurde hoekige scherpe letters zijn zwart geverfd.

2015 — heden

The Prodigy Logo 2015-vandaag

Het moderne embleem is een bewerking van het vorige. De ontwerpers plaatsten het woord in een rechte lijn, voegden geelheid toe, vergrootten de grootte van het artikel «De» en schoven het naar boven.

Logo lettertype en kleuren

The Prodigy Logo

De huidige versies van het logo bestaan ​​uit twee duidelijke inscripties — «The» en «Prodigy». Tegelijkertijd hebben ze een origineel ontwerp: een afgeschuinde snede in het midden voegt textuur toe. Een dergelijk futurisme weerspiegelt de inhoud van de muzieknummers en toont duidelijk het karakter van de artiesten aan. In de versie van 2015 zijn de letters niet alleen zigzaggend, maar ook met een verouderingseffect. Talrijke schaafwonden, beschadigingen, krassen zijn zichtbaar op het oppervlak.

In de emblemen van de muzikanten kun je geen twee identieke inscripties vinden — ze zijn zo verschillend. En ze zijn allemaal individueel, speciaal gemaakt voor een specifiek album. Onder hen zijn er gestippeld, streng, uitgebreid, gotisch, contour, hol, zigzag. Daarom kan in dit geval niet over lettertypen worden gesproken, omdat elke letter in feite een grafisch teken is.

Maar het kleurenschema van Prodigy-logo’s is altijd stabiel geweest. Het is zwart-wit en is een fatale combinatie van zwart en wit.