Texas Tech Logo

Texas Tech Logo

Texas Tech (ook wel TTU, Tech of Texas Tech University) is een overheidsinstelling in het hoger onderwijs in de Verenigde Staten. Het heeft een breed educatief netwerk, waaronder 13 hogescholen, 60 onderzoekscentra en -instituten, 4 universitaire afdelingen, waar 150 cursussen worden gegeven. Hij heeft ook een sportclub met zijn eigen teams, de Red Raiders. De universiteit behoort tot de R1-categorie — doctorale universiteiten met actieve onderzoeksactiviteiten. Zijn bekendste gebieden zijn epidemiologie, windenergie, nanofotonica, netwerkcomputing, gepulseerde energie. De universiteit werd opgericht in 1923. Locatie — Lubbock, Texas.

Betekenis en geschiedenis

Logo Texas Tech

Deze instelling voor hoger onderwijs is opgericht door Texas Technological College. Zo heette het tot 1963 en als gevolg daarvan werd het de grootste instelling, waar volgens gegevens voor 2020 40 322 studenten studeerden. Over het algemeen heeft hij al meer dan 200 duizend academische graden uitgereikt. Tot die tijd had de universiteit een lange weg afgelegd.

De oproep om een ​​universiteit te openen in West-Texas kwam aan het einde van de 19e eeuw toen kolonisten in het gebied arriveerden. Na lang wikken en wegen keurden de autoriteiten het desbetreffende besluit goed, en gouverneur Pat Neff tekende het vereiste wetsvoorstel. Dus in 1923 werd Texas Technological College officieel opgericht, maar de plaats ervoor was nog steeds niet gekozen. Toen begonnen de vertegenwoordigers van de administratie stad na stad rond te trekken, totdat ze in Lubbock aankwamen. Ze waren zeer verrast dat de bevolking langs de straten stond om de opening van hun college te steunen. Als gevolg hiervan werd deze specifieke schikking goedgekeurd door een algemene stemming.

De bouw van de gebouwen begon in 1924 en in 1925 had de onderwijsinstelling al haar deuren geopend voor de eerste studenten. Hun totale aantal was 914 mensen, die werden verdeeld over vier basisscholen: geesteswetenschappen, techniek, landbouw en huishoudkunde. In het begin ontwikkelde en groeide Texas Tech langzaam. Maar geleidelijk kreeg hij slaapzalen, onderwijsgebouwen, een bibliotheek, geplaveide trottoirs, een zwembad, een golfbaan en andere belangrijke voorzieningen. Ook persoonlijke symbolen, die een belangrijke rol speelden in het leven van de universiteit, werden niet vergeten. Het is zo succesvol geworden dat het in vele jaren niet is veranderd.

Het zegel heeft een klassieke structuur: een rondel die door lijnen in verschillende cirkelvormige zones is verdeeld. De centrale plaats wordt gegeven aan een vijfhoekig schild met bovenaan een adelaar. De vleugels van de gevederde roofvogel zijn uitgespreid, alsof hij zich klaarmaakt om op te stijgen. Het hoofd van de vogel met een scherpe haaksnavel is naar links gedraaid. Het schildgebied is geometrisch verdeeld in vier delen, die een onregelmatige trapeziumvorm hebben. In de rechter benedenhoek is er een brandende lamp, in de linker — een sleutel. Boven is een vijfpuntige ster (rechts) en een opengeslagen boek (links). Daartussen staat een wit kruis met eikels. Het schild is omlijnd met een zwarte streep.

Texas Tech Seal Logo

Achter het centrale deel bevindt zich een brede rode ring. Aan de onderkant staat een ster en bovenaan staat het opschrift «Seal of Texas Tech University», dat in hoofdletters is gemaakt. Alle karakters zijn bedrukt, wit, met kleine schreven. De rand heeft een stevig frame bestaande uit drie strepen: twee zwarte (langs de buiten- en binnenrand) en één witte (in het midden ertussen).

De universiteit heeft ook een grafisch logo dat bestaat uit twee «T»-en. Ze zijn ontleend aan de woorden «Texas Tech», dat wil zeggen, het is eigenlijk een afkorting van de naam van de universiteit. De grootte van de symbolen is anders: vooraan staat een kleinere letter en daarachter een grotere. De eerste is dun, de tweede is breed, zodat de poot van elk bord duidelijk zichtbaar is. Langs de rand wordt een dubbele rand gemaakt zodat alle elementen helder zijn en niet samensmelten tot één geheel. Bovendien zijn «T» zo uitgelijnd dat ze eruitzien als één letter met een dubbele dwarsbalk aan de bovenkant, die lijkt op een retro telefoonhoorn.

In het midden van zowel de grote als de kleine borden is er een indeling in twee kleuren: de ene kant is rood geverfd en de andere kant zwart, waardoor een driedimensionaal effect ontstaat. Bovendien gaan sommige schaduwen niet recht, maar schuin. Aan de rechterkant staat de volledige naam van de universiteit in twee regels en gescheiden door een grijze lijn. De woorden zijn vetgedrukt aan de bovenkant, dun aan de onderkant, met een zeer grote afstand tussen de letters.

Texas Tech Red Raiders-logo’s

Texas Tech Logo Geschiedenis

De sportafdeling van de universiteit bestaat uit 17 Texas Tech Red Raiders, die strijden in elf disciplines. De meest succesvolle onder hen zijn voetbal, basketbal, honkbal. In totaal heeft de club ongeveer 70 conferentiekampioenschappen en 4 nationale kampioenschappen gewonnen. Het embleem van de atleten ziet er hetzelfde uit als het hoofdlogo van de universiteit. Het begin van het aftellen van zijn geschiedenis wordt beschouwd als 1963, toen het college officieel de status van een instelling voor hoger onderwijs kreeg.

1963 — 1999

Texas Tech Red Raiders Logo 1963-1999

De openingsvariant bestaat uit twee «T» s die op elkaar zijn geplaatst. Beide letters zijn groot, maar van verschillende grootte: het teken op de voorgrond is kleiner dan op de achtergrond, dus ze zijn duidelijk zichtbaar. Het pictogram is plat, rood, met een zwarte rand langs de contour. Dit icoon werd voor het eerst gebruikt op sportuniformen toen de technische hogeschool officieel een universiteit werd. De dubbele T is uitgevonden door de eerste coach van het Texas Tech Red Raiders voetbalteam.

2000 — heden

Texas Tech Red Raiders Logo 2000-vandaag

Na het herontwerp werd het embleem driedimensionaal: het kreeg volume en kleurvariatie. De ontwikkelaars bereikten het 3D-effect door een radicaal tegengesteld palet te combineren: de ene helft van elke letter is rood, de andere is zwart. Er is een dubbele rand langs de rand, bestaande uit dunne lijnen — wit en zwart. Het been van de eerste letter is hoger dan dat van de tweede, en de bovenste dwarsbalk valt samen met de onderste lijn van zijn hoofd. Het loopt precies onder de grote schreven die op grote rechthoeken lijken.

Logo lettertype en kleuren

Texas Tech Logo

De identiteit van de instelling voor hoger onderwijs en haar sportafdeling is identiek — het bestaat uit twee «T»-en. In feite is dit een afkorting van de naam van de universiteit, gevormd uit de uitdrukking Texas Tech. Het heet dat — Double T. Er wordt aangenomen dat het idee van een dergelijk logo werd voorgesteld door de eerste voetbalcoach van het universiteitsteam — Ewing Young «Big’un» Freeland. Hij versierde er het uniform van atleten mee. Het verschil tussen vroege en late versies is het 3D-effect, de afgeschuinde schaduwen aan de onderkant en de witte afwerking. Het grote belang van het bord werd benadrukt door de afgestudeerden van 1931 tijdens een van de gedenkwaardige bijeenkomsten: ze presenteerden de universiteit een bank in de vorm van dubbele «T». Het is geïnstalleerd op de binnenplaats van het administratief gebouw.

De tekst wordt gebruikt in print en in het logo van de universiteit. De ontwerpers kozen voor een klassiek lettertype genaamd Charter, waarvan ze het belangrijkste maakten. In andere gevallen wordt Helvetica Neue gebruikt. Dit lettertype wordt als optioneel beschouwd.

Het kleurenpalet van de universiteit en haar teams is eigendom. Het omvat zwart (# 000) en verschillende tinten rood en grijs: Texas Tech Red Scarlet (# C00) en TTU Dark Red (# 900), TTU Light Grey (#CCC) en TTU Gray (# 808285).