Stray Kids Logo

Stray Kids LogoStray Kids is de naam van een populaire Zuid-Koreaanse jongensband. Het werd opgericht door de mediagroep JYP Entertainment. Het werd uiteindelijk gevormd in 2017. Hij debuteerde in maart 2018 met de single «I Am Not». Werkt in verschillende genres: K-pop, hiphop, electro en J-pop.

Betekenis en geschiedenis

Stray Kids Logo Geschiedenis

Voor de grafische visualisatie van de jonge musici koos de directie de titel van de televisieshow waarmee de groep begon. Het betekent «verloren» of «kinderen weg van huis». Tijdens zijn bestaan ​​had het megapopulaire team slechts twee merklogo’s.

De boyband bestaat uit acht tieners en heeft een eigen stijl die terugkomt in het logo. De merknaam omvat de uitdrukking «Stray Kids», geschreven in een groot, hoekig handschrift. Voor fans is er een optie met «Stay», en voor het label is er een afkorting voor «SKZ».

Logo lettertype en kleuren

Stray Kids Logo

Het logo is ontworpen door Bang Chan, die het snel met de hand heeft getekend. In de volledige versie zijn de woorden geschreven in Xtreem en zijn ze boven elkaar gestapeld. Ze hebben een unieke stijl: de letter «t» lijkt op een kruis en de «r» heeft geen bovenste element. «S» en «K» zijn hoofdletters, de rest zijn kleine letters.

De tweede optie is gebaseerd op de afgekorte naam — «SKZ». Ziet eruit als een fragment uit een logo op volledig formaat. Het deel «K» van rode kleur is er duidelijk in te raden, aan beide zijden omgeven door zwarte lijnen van aangrenzende letters.

Logo Stray Kids

De bedrijfskleur van het embleem is een klassieke ‘fatale’ kleur, bestaande uit een combinatie van rood en zwart. Een monochrome versie en een versie met een gele «K» worden ook gebruikt. In de regel hangt het af van waar de boyband optreedt.