Slipknot Logo

Slipknot LogoSlipknot is een Amerikaanse band die extreme en alternatieve metal speelt. Ze werd niet alleen beroemd om haar agressieve teksten, maar ook om haar levendige podiumbeeld: muzikanten treden op in maskers en overalls met serienummers. De afbeeldingen veranderen voortdurend, evenals de samenstelling van de deelnemers. In 2006 wist het team erkenning te krijgen: hij ontving de Grammy Award voor de single «Before I Forget».

Betekenis en geschiedenis

Slipknot Logo Geschiedenis

Slipknot heeft verschillende onderscheidende tekens die de stijl bepalen. Dit omvat verbale aanduiding en twee abstracte grafische symbolen. Een daarvan is een negenpuntige ster die bekend staat als een nonagram. Ze verscheen in 1995 op de cover van het album, dus het is een integraal onderdeel van het beeld.

Even later werd een logo in de vorm van de letter «S» ontwikkeld. Een oude vriend van de groep Greg Welts (parttime tatoeëerder) zette hem op het been van Anders Colsefni. De zanger gaf toe dat het in eerste instantie een mooi dollarteken was, maar daarna begonnen ze het als embleem te gebruiken.

Logo lettertype en kleuren

Slipknot Logo

Een nonagram bestaat uit drie gelijkzijdige driehoeken met holle zijden. Geometrische vormen worden 80, 40 en 0 graden gedraaid en bevinden zich op elkaar. Ondanks de algemene overtuiging is dit geen satanisch attribuut. Hoewel de ster er onheilspellend uitziet, symboliseert hij eeuwige waarden: geheugen, vriendschap, loyaliteit en eenheid. En negen uiteenlopende stralen duiden op een nauwe relatie tussen de leden van het team.

Een bord in de vorm van «$» heeft geen verborgen betekenis. Dit is een eenvoudig abstract patroon dat dient om Slipknot te personaliseren. Een groot aantal spikes en scherpe hoeken wordt geassocieerd met de agressieve creativiteit van de groep.

Logo Slipknot

Het woordlogo in de vorm van het opschrift «Slipknot» heeft een originele stijl. De letters zijn niet gedrukt, maar geschilderd, met chaotische ongelijke lijnen. Hierdoor hebben ze geen duidelijke grenzen: kleine uitsteeksels aan alle kanten lijken op doornen en strepen. Speciaal voor het muzikale collectief is een individueel lettertype ontwikkeld. De deelnemers bedachten het zelf om de rebelse sfeer van het metaal over te brengen.

Rood, zwart, grijs en wit zijn de belangrijkste kleuren die voorkomen op de emblemen van de Amerikaanse groep. Ze creëren een onheilspellend contrast, hoewel ze meestal afzonderlijk worden gebruikt. De exacte keuze hangt af van de visuele context.