Skrillex Logo

Skrillex LogoSkrillex is het pseudoniem voor componist, dj, producer en muzikant Sonny John Moore, geboren in Los Angeles in 1988. Hij begon zijn solocarrière in 2007 en kreeg in 2008 zijn moderne podiumbijnaam. Daarvoor heette het Twipz.

Betekenis en geschiedenis

Skrillex Logo Geschiedenis

Skrillex heeft sinds 2010 een eigen logo. Zijn optreden hangt natuurlijk samen met de release van het debuutalbum My Name is Skrillex EP. De gestileerde inscriptie, waarin het pseudoniem op een interessante manier wordt gespeeld, werd voor het eerst bekritiseerd door de media en enkele fans. Maar Sonny John Moore veranderde het niet, en na een paar jaar werd dit merk een cultus in de wereld van dansmuziek.

Logo lettertype en kleuren

Skrillex Logo

Het logo heeft twee versies. De eerste — compleet — bevat het woord «SKRILLEX». De tweede — afgekort — bestaat uit drie rode strepen. Dit is in feite een fragment van het hoofdlogo, dat ervan scheidde en buiten de context werd gebruikt.

De drie verticale lijnen vertegenwoordigen de «IBL» -letter uit het midden van de alias. Ze zijn volledig symmetrisch, afgezien van het feit dat de «I» een spitse bovenkant heeft, en de twee «L» het scherpe deel naar beneden is gericht. De grillige en gewaagde letters drukken de filosofie van Skrillex uit en passen perfect bij de rebelse sfeer van de muziek.

De toneelnaam Sonny John Moore is geschreven in een aangepast hoekig lettertype dat veel gemeen heeft met het lettertype Scary Glyphs en Nice Characters. Elk teken is uniek op zijn eigen manier: «S» lijkt op een zigzag-bliksem, «K» en «R» hebben niet dezelfde lengte van verticale en horizontale lijnen, extreme slagen van «E» zijn ver uit elkaar geplaatst in verschillende richtingen, «X» ziet eruit als een scheef kruis. «I» en «LL» verdienen speciale aandacht, die worden gepresenteerd in de vorm van strepen met één puntige zijde.

Alle letters zijn zwart, behalve «ILL» — het middelste deel van het woord is in rood. De achtergrond is traditioneel wit, maar deze verandert afhankelijk van waar het embleem zich bevindt. Als de achtergrond zwart is, kunnen «S», «K», «R», «E» en «X» wit zijn.