Seventeen Logo

Seventeen Logo

Seventeen is een Zuid-Koreaanse groep muzikanten die actief betrokken zijn bij het schrijven, arrangeren, choreograferen en produceren van eigen werk. Tegelijkertijd slagen ze er absoluut in om alles te doen, want de k-popgroep bestaat uit 13 mensen. De line-up werd gevormd in 2015 en kort voor het debuut werd er een live-uitzending gehouden op 17TV. Onder de deelnemers zijn zowel Koreanen als buitenlanders: twee Amerikanen en evenveel Chinezen. Elk van hen is een charismatische persoonlijkheid met hun eigen ambities. Vernon kreeg bijvoorbeeld vanwege zijn gelijkenis met Leonardo DiCaprio de bijnaam VerCaprio. En DK, Hoshi en Seungkwan spelen in de groep BooSeokSoon, die wordt beschouwd als onderdeel van Seventeen.

Betekenis en geschiedenis

Seventeen Logo Geschiedenis

Velen vragen zich af waarom de Zuid-Koreaanse boyband Seventeen heet terwijl ze maar 13 leden heeft. Het blijkt dat het nummer 17 niet alleen artiesten omvat, maar ook drie divisies (hiphop, zang en dans). Er wordt ook rekening gehouden met de groep zelf als geheel. Het totaal is 13 plus 3 en plus 1.

Een andere versie van de oorsprong van de naam betreft de gemiddelde leeftijd van degenen die zich in 2015 hebben aangesloten: op dat moment waren ze ongeveer 17 jaar oud. Het debuutalbum Seventeen brak records en hield 11 weken stand in de Billboard World Albums-hitlijsten. Meerdere succesvolle compilaties volgden en recentelijk gingen 13 idolen op wereldtournee.

Het creatieve team trekt niet alleen de aandacht met hun muziek, maar onderhoudt ook een hechte relatie met het publiek. In 2016 voerde de groep een peiling uit om een ​​naam te kiezen voor hun officiële fanclub. Fans konden stemmen op een van de zes opties. De winnende naam Carat heeft een diepe semantische connectie. Er wordt aangenomen dat hoe meer karaat een steen heeft, hoe waardevoller hij is. Met andere woorden, hoe meer fans Seventeen leden hebben, hoe feller ze schitteren op het podium.

De boyband gebruikt vaak het diamantsymbool. Zelfs het eerste logo, aangenomen in 2015, heeft de vorm van een geslepen diamant. Wellicht is dit idee ontstaan ​​uit het nummer Shining Diamonds, dat de muzikanten kort voor hun debuut ten gehore brachten. Een van de makers van het originele grafische teken is Mingyu, een lid van de groep. Dit is echter slechts speculatie van fans.

Het Seventeen-logo bestaat uit verschillende geometrische vormen die een abstracte driehoekige compositie vormen. Boven is een kleine driehoek die naar beneden wijst. Aan de linkerkant is een diagonale strook met een trapeziumvorm en aan de rechterkant is een complexe veelhoek. Samen vormen ze een geslepen diamant, alsof ze verwijzen naar de hoge waarde van de groep.

Logo lettertype en kleuren

Seventeen Logo

Er zijn veel versies van wat het Zeventien-embleem zou kunnen betekenen. Een fan gelooft dat het een «V»-symbool bevat dat wordt gevormd door de negatieve ruimte tussen drie zwarte geometrische vormen. In dit geval is het de eerste letter van het woord «victoria». Anderen zien de cijfers «1» en «7» in de diagonale vlakken — de versleutelde naam van de groep. Tegelijkertijd is iedereen het erover eens dat het logo eruitziet als een diamant in sieraden, dat wil zeggen dat de connectie met de Carat-fanclub duidelijk is. En de driehoekige vorm weerspiegelt mogelijk de drie subeenheden waaruit Zeventien bestaat. We hebben het over de richtingen van hiphop, zang en dans. Het team is verdeeld in drie teams, maar bestaat als één.

Logo Seventeen

Er zijn geen inscripties in het logo van de k-popgroep. De kleurencombinatie is ook heel eenvoudig: de ontwerpers hebben zwart en wit gecombineerd om het grafische bord minimalistisch te maken.