Publix Logo

Publix Logo

Publix is ​​een handelsmerk van Publix Super Markets, Inc. uit de VS, een regionale supermarktketen. Het is in particulier bezit en is volledig eigendom van leden van de familie Jenkins en medewerkers van het bedrijf. Supermarkten zijn actief in de zuidoostelijke zone van het land, waaronder Florida, Georgia, Alabama, Virginia, North Carolina, Tennessee, South Carolina. Het grootste aantal verkooppunten (831) is geconcentreerd in de staat Florida. Het hoofdkantoor is gevestigd in de stad Lakeland. De oprichter van de organisatie is George W. Jenkins, die de organisatie in 1930 registreerde. Tegenwoordig staat het op de 12e plaats in de top 100 van Amerikaanse bedrijven op het gebied van arbeidsomstandigheden. Dit zijn de gegevens van Fortune magazine voor het 2019-jaar. En Forbes rangschikte het als 7e op de lijst van Amerika’s grootste particuliere bedrijven.

Betekenis en geschiedenis

Publix Logo Geschiedenis

Wat is Publix?

Publix is ​​een Amerikaanse supermarktketen opgericht door ondernemer George W. Jenkins in 1930. Het is wettelijk een particulier bedrijf met belangen in het bezit van haar werknemers en familieleden van de oprichter. Het kantoor is gevestigd in Lakeland Florida.

De winkelketen werd geopend door iemand die goed thuis is in verkoop: daarvoor was Jenkins vier jaar manager en verkoper bij Piggly Wiggly. Hij richtte zijn eerste winkel op in Winter Haven, Florida, in een gebouw van 3000 vierkante meter. Vijf jaar later lanceerde hij een tweede winkel, de Economy Food Store.

Ondanks de Grote Depressie die in het land woedde, was het commerciële netwerk winstgevend, dus in 1940 opende de eigenaar de eerste supermarkt. Het was uitgerust met de nieuwste technologie: airconditioning, muziek, vriezers, koelvitrines, automatische deuren, bloemen- en donutverkoopafdelingen. Na de Tweede Wereldoorlog kocht zakenman George W. Jenkins concurrerende All American-supermarkten en verving ze door Publix Super Markets.

In 1957 startte de ondernemer bij elke vestiging een full-service bakkerij. Ze hebben donutafdelingen verdrongen. Naast bakkerijproducten produceert het commerciële netwerk ook eigen delicatessen, zuivelproducten en andere voedingsproducten. Het heeft momenteel 1.239 verkooppunten in het binnenland.

Bij het openen van de eerste winkel koos Jenkins er de naam Publix voor. Het maakte vroeger deel uit van de naam van de geruïneerde luxebioscopen Publix Theaters Corporation. De oprichter zei dat hij gewoon van het geluid van het woord hield, maar de bioscopen gingen toch dicht en ze hadden het niet langer nodig. Daarom leende hij het en vormde de basis van het embleem. Over het algemeen zijn er vier aanpassingen aan het logo.

1930 — 1972

Publix Logo 1930-1972

De eerste versie van het bord sierde tot 1972 de gevels van winkels. Het was eenvoudig en bestond uit een naam in lang en vetgedrukt lettertype met een stippellijn langs de omtrek. De centrale plaats werd ingenomen door het woord «Publix», en daaronder was een kleine inscriptie «markt». Het was bijna onmerkbaar en trok de aandacht naar het bovenste gedeelte. Alle elementen stonden in een witte cirkel, geplaatst in een zwart vierkant.

1972 — heden

Publix Logo 1972-vandaag

Deze periode staat bekend om het feit dat het het begin markeerde van de iconische versie van het logo — kleur, met afgeronde letters en conceptueel dicht bij de strategie van het bedrijf. Hij was het die het tijdperk van de hoofdstad «P» opende. Het bord was niet alleen een onderdeel van de naam van de supermarkten — het duidde een weg met een parkeerplaats aan. Daarom kan het worden geïnterpreteerd als een welkomssymbool dat alle voorbijgangers en voorbijgangers uitnodigt om zich in de winkel in te wikkelen.

De eerste letter van de naam van het handelsnetwerk wordt als icoon gebruikt. Het is wit geschilderd om beter te contrasteren met de groene elementen. Het bovenste lumen (ring) heeft een effen donkergroene vulling en een lichtgroene vierkante achtergrond bevindt zich rond het bord. In de rechter benedenhoek staat het woord «Publix». Het bestaat uit kleine letters, behalve de eerste. Bovendien ziet «P» eruit als een omgekeerde «b» — zowel in vorm als in grootte. De stip boven de «i» is veel groter gemaakt dan normaal om overeen te komen met de cirkel in het in-letter lumen van de afbeelding.

1976 — heden

Publix Logo 1976-vandaag

Het persoonlijke merkbord is een opschrift met een bredere opstelling van letters dan in de eerste versie. De ontwerpers verwijderden de rest van de details en lieten de verbale aanduiding van het handelsnetwerk achter, niet alleen bedoeld voor het embleem, maar ook voor de borden. Het logo ziet er bijna identiek uit aan de vorige versie — met dezelfde afgeronde symbolen zonder hoeken, vloeiende lijnen, dezelfde «P» en «b». Ook de kleur blijft behouden. Het enige verschil zit in de aanwezigheid van vrije ruimte tussen de letters en in het verkleinde punt boven de «i», die de ontwikkelaars hebben teruggezet naar de normale waarde.

2012 — heden

Publix Logo 2012-vandaag

De laatste identiteitsupdate vond plaats in 2012, toen het handelsbedrijf overstapte op een grafisch icoon, soms vergezeld van een bedrijfsinscriptie. Het pictogram heeft een ronde vorm en bevat de letter «P» aan de binnenkant, die de originele versie van het logo weerspiegelt. De ontwerpers hebben het been ingekort, maar de gelijkenis met de ringweg behouden. De letter is wit gekleurd en de opening en achtergrond zijn groen.

Logo lettertype en kleuren

Publix Logo

Het symbool van de visuele identiteit van Publix is ​​altijd gebaseerd op zijn naam. Het werd op verschillende manieren gebruikt, maar het bleef altijd rond, zacht, met vloeiende overgangen en vloeiende lijnen. Bovendien hebben de ontwikkelaars de tekststijl overgebracht naar het pictogram, dat ook een element uit de naam van de supermarktketen gebruikte — de letter «P».

Passend bij het gekozen concept kozen de ontwerpers voor een lettertype dat doet denken aan Opificio Bold en Sinn Bold. Hoewel ze niet identiek zijn aan wat op het logo wordt getoond, komen ze toch redelijk dicht in de buurt, vooral de letters «u» en «b». De verschillen betreffen vooral «P», die meer rondingen heeft en zich kenmerkt door een vriendelijke uitstraling. Het tweede lettertype is ontworpen door Alec Julien en werd voor het eerst gepubliceerd door Haiku Monkey.

Logo Publix

Het belangrijkste identiteitspalet is een combinatie van witte en groene lichte en donkere tinten. Deze keuze is niet toevallig, aangezien het merk zich niet alleen bezighoudt met de verkoop van producten, maar ook met de productie ervan. Bijzondere nadruk wordt gelegd op met meel gebakken goederen en zuivelproducten, die meestal wit zijn. Groen in het palet betekent natuurlijkheid, want het is de kleur van de natuur, een symbool van veiligheid en milieuvriendelijkheid van producten. Hij is ook verbonden aan apotheken die actief zijn in Publix-supermarkten.

Wat betekent het Publix-logo?

Op het logo van de winkelketen staat in het midden van de cirkel een P, die de ringweg verbeeldt en gastvrij uitnodigt om langs te komen bij de winkel. Hieronder staat de titel. Daarin herhalen de letters P en b elkaar exact en het pad met de parkeerplaats rondom de supermarkt.

Wat is het motto van Publix?

De winkelketen, die nu een full-cycle klantenservice-franchise is geworden, heeft een eigen slogan. Haar motto is Waar winkelen een plezier is. Het werd in 1954 aangenomen en is nooit veranderd, ter ondersteuning van het concept van een supermarkt.

Wanneer heeft Publix hun logo veranderd?

De overgang naar één merk vond plaats in 1972. En de laatste wijzigingen aan het logo van de winkelketen vonden plaats in 2012, toen de huidige versie van het embleem werd goedgekeurd: een witte P in het midden van een groene cirkel. In dit geval worden ook alle eerdere versies gebruikt.

Welke kleur heeft het Publix-logo?

De kleur van het Publix-logo is groen. Maar door de jaren heen varieerden de tinten van licht tot donker. Volgens de RGB-standaard (code # 3e902d) bevat het meer dan de helft van het groen (56,47%), bijna een kwart van het rood (24,31%) en wat blauw (17,65%).