Dollar Tree Logo

Dollar Tree Logo

Dollar Tree is een winkelketen die goederen verkoopt voor één dollar of minder, daarom heette het voorheen slechts $ 1,00. Nu is het de grootste handelsstructuur, die de 48 staten van Noord-Amerika en het aangrenzende Canada bestrijkt. Het heeft 15.115 winkels genaamd Dollar Tree en Dollar Bills. Ze heeft ook meer dan 8.000 Family Dollar-verkooppunten in de Verenigde Staten. De commerciële dienst houdt zich voornamelijk bezig met de verkoop van servies, snoep, educatieve benodigdheden, gebak, elektronica, schoonmaak- en wasmiddelen, dierbenodigdheden, decor, snacks, diepvriesproducten, speelgoed, briefpapier, schoonheids- en gezondheidsproducten, auto’s, boeken, melk , pizza, attributen voor handwerk, huishoudelijke artikelen, enz. Het bedrijf werd opgericht in 1986 en maakt nu deel uit van de Fortune 500. Het hoofdkantoor is gevestigd in Chesapeake, Virginia.

Betekenis en geschiedenis

Dollar Tree Logo Geschiedenis

De populaire winkelketen heeft verschillende voorgangers. De eerste is K&K 5 & 10, geopend in 1953 door K.R. Perry in het centrum van Ben Franklin, Norfolk, Virginia. De tweede is K&K Toys, in 1970 opgericht door drie ondernemers (K.R. Perry, Macon Brock en Doug Perry). Het omvat meer dan 130 winkels in de regio East Coast. En pas in 1986 verscheen de daadwerkelijke versie van het handelsnetwerk. Toen heette het slechts $ 1,00 en bestond het uit vijf verkooppunten in Virginia, Tennessee en Georgia. Het werd opgericht door Doug Perry, Ray Compton, Macon Brock.

Voorheen werd de uitbreiding van «dollar» -winkels parallel uitgevoerd met de K&K Toys-keten, die zich voornamelijk in winkelcentra bevond. Maar in 1991 besloot het bedrijf zich uitsluitend te concentreren op Only $ 1,00 en verkocht K&K aan KB Toys. Twee jaar later veranderden de eigenaren de naam, met behulp van Dollar Tree Stores in plaats van de oude optie, om de toekomstige opening van een groot aantal winkels met verschillende prijsstrategieën te plannen.

Voor het logo, dat tevens als uithangbord diende, is gekozen voor een afbeelding die overeenkomt met de merknaam — een dollarboom. Tot die tijd hing er een neonbord met de aanduiding «ONLY >>> $ 1.00» boven de ingangen. Nadat was besloten om naar het nieuw gevormde netwerk te verhuizen, begon het management alleen het embleem te verbeteren.

1986 — 1991

Only 1.00 Logo 1986-1991

In eerste instantie werd een logo gebruikt op basis van de vroegere naam van de winkels. Het bestond uit het rode woord «Only» en de blauwe aanduiding «$ 1.00». Tussen hen in waren drie korte wijzers. Alle elementen bestonden uit kleine verticale lijnen die parallel liepen. Bovendien waren de letter «O» en het cijfer «0» volledig identiek van vorm en verschilden ze alleen in kleur.

1991 — 2006

Dollar Tree Logo 1991-2006

Nadat de keten werd omgedoopt tot Dollar Tree, onderging het moederbedrijf een volledige rebranding. Ze veranderde alles van de structuur tot het logo. Sindsdien hangt er een dollarboom aan het bord boven de ingang van elke winkelketen. De tekening bestaat uit een unit (nummer 1), die als stam fungeert. Ze is zwart. Daarentegen is er bovenaan een ronde groene kroon gemaakt van gevouwen dollarbiljetten.

De boom is vertakt en krachtig, zoals blijkt uit het «gebladerte» dat bijna op de grond valt. De linkerkant van de «takken» is een gelijkmatige halve cirkel die onder een kleine hoek is geplaatst (gekanteld). Het heeft vijf lichtgroene strepen. Aan de rechterkant is een donkergroen kwart van de cirkel. Daaronder staan ​​de nieuwe winkelnamen in Peignot, met zachte, gestroomlijnde letters die op de hoeken zijn afgerond.

2006 — heden

Dollar Tree Logo 2006

Op dit moment wordt het logo gebruikt met het gewijzigde decor van de naam. Het heeft een helling naar rechts, die doet denken aan licht cursief. De zin is getypt in een geometrisch lettertype in hoofdletters met perfect rechte lijnen: de randen van de letters zijn duidelijk, de hoeken zijn zonder afronding. De uitzonderingen zijn «O» en «R», die traditioneel glooiend zijn. De rest van de elementen zijn hetzelfde.

Logo lettertype en kleuren

Dollar Tree Logo

Omdat de naam van de Dollar Tree-winkelketen erg marketing is en kopers aantrekt, besloot het management zich erop te concentreren. Hiervoor namen de ontwerpers het als basis voor een huisstijlmerk en ontwikkelden een bijbehorend logo. Als gevolg hiervan werd een symbool goedgekeurd met een eenheid en een ronde munt (kroon) bestaande uit smalle strepen (vermoedelijk van de randen van dollarbiljetten).

Voor het embleem is gekozen voor een lettertype dat dicht bij de Chorus Bold ligt, met significante wijzigingen. Het werd later vervangen door het lettertype Helvetica Neue Black Italic, dat werd ontwikkeld door de Zweedse ontwerper Max Miedinger in samenwerking met Eduard Hoffmann. Het verscheen voor het eerst in 1957.

Logo Dollar Tree

Het kleurenschema is gerelateerd aan het monetaire thema: groen is overal — de kleur van papieren biljetten van Amerikaanse dollars. Ook worden zwart (nummer 1) en wit (achtergrond) gebruikt.