Home Depot Logo

Home Depot Logo

Home Depot is de grootste thuisbezorgde retailer in de Verenigde Staten. Ze is gespecialiseerd in bouwproducten, gereedschappen en woonproducten. Haar eerste winkel werd opgericht in 1978 in Marietta, Georgia. Nu is het een uitgebreide structuur met een juridisch hoofdkantoor in Atlanta en winkels, niet alleen in de Verenigde Staten, maar ook in Canada (in 10 provincies), Mexico (in 31 staten). Een groot aantal big-boxwinkels is aan haar ondergeschikt. Het is ook eigenaar van een divisie van The Home Depot Pro (voorheen Interline Brands) met 70 distributiecentra in het hele land. De oprichters van het bedrijf zijn Bernard Marcus, Arthur Blank, Ron Brill, Pat Farrah en Kenneth Langone.

Betekenis en geschiedenis

Home Depot Logo Geschiedenis

Een groep ondernemers besloot samen een supermarkt te bouwen die veel groter zou zijn dan de concurrentie. De belangrijkste taak is het huisvesten van huishoudelijke goederen, evenals alles wat met bouw en renovatie te maken heeft. Investeringsbankier Ken Langone hielp bij het verkrijgen van het startkapitaal dat nodig was voor Marcus en Blank.

De eerste twee winkels openden in 1979. Ze werden gebouwd op gehuurde ruimte in hypermarkten. Na verloop van tijd begon de handelsvloer te groeien en de aangrenzende gebieden te bestrijken. Dus in 1981 verhuisde ze van Georgia naar Florida en richtte ze haar eigen winkels op in Fort Lauderdale en Hollywood. Drie jaar later omvatte de commerciële structuur al 19 winkels, maar dit paste niet bij de eigenaren — ze probeerden naburige markten te veroveren.

In de tweede helft van 1984 kocht Home Depot het Bowater Home Center van Bowater Inc. voor $ 40 miljoen. Dit had een ernstige impact op de handelsinkomsten, waarbij de cijfers met 42 procent daalden. Maar toen overwon het bedrijf het probleem en in 1989 bezat het de grootste keten van bouw-, meubel- en huishoudelijke winkels in de Verenigde Staten, vóór Lowe’s. Het bedrijfsembleem werd erg populair en begon overal te worden herkend.

Logo Home Depot

Op dit moment is het een wijdvertakt en doordachte structuur, die niet alleen winkels heeft. Ze is eigenaar van verschillende merken, logistieke organisaties voor thuisbezorging, magazijnen en 90 distributiecentra. Het aantal winkels heeft de grens van 2000 al lang overschreden. En ze werken allemaal onder hetzelfde logo, dat in het jaar van opening verscheen.

De huisstijl is zowel vorm als inhoud heel eenvoudig. Home Depot streeft ernaar om precies dit te benadrukken — dat daarmee alles gemakkelijk en eenvoudig komt. De basis van het logo is een oranje vierkant. Het is groot omdat het de volledige naam van de winkelketen bevat. In één versie van het logo beslaat het opschrift drie rijen, omdat het samen met het woord «THE» wordt aangebracht. In een andere versie heeft het twee regels.

De letters zijn in hoofdletters. Ze zijn gestencild met schreven. Bovendien gaan de woorden niet horizontaal, maar diagonaal — van hoek naar hoek, met een helling naar links. Zoals een van de oprichters van het bedrijf (Bernard Marcus) opmerkte, verscheen deze vorm en kleur van het embleem niet toevallig, omdat het eerste bord was getekend op een pompoenkleurig vierkant circusdoek.

Logo lettertype en kleuren

Home Depot Logo

Voor zijn logo koos het bedrijf een eenvoudig lettertype — helder, stencil, zelfs, onder een hoek van 45 graden. Het heet Stencil. In tegenstelling tot andere vergelijkbare ketens, koos Home Depot voor een klassiek lettertype boven een aangepast lettertype. Het maakt deel uit van de standaard Microsoft Office-lettertypereeks.

Het embleem heeft slechts één originele kleur — PMS 165 fel oranje, die wordt gebruikt in combinatie met wit. De achtergrond is eerst geschilderd, de inscriptie is de tweede.