Pringles Logo

Pringles LogoPringles is een dochteronderneming van de Kellogg Company die tot 2011 eigendom was van The Procter & Gamble Company. Het assortiment omvat tarwe-aardappelchips met verschillende smaken: kaas, gerookt spek, chilisaus, groene uien, gegrilde steak, pizza, paprika, krab en andere.

Betekenis en geschiedenis

Pringles Logo Geschiedenis

Wat is Pringles?

Pringles is een merk van chips met een verscheidenheid aan smaken, de meest populaire zijn ui, zure room en kaas. De snacks worden verpakt in hoge blikken en geproduceerd in vijf fabrieken in de VS, China, Polen, Maleisië en België.

De makers van het merk hebben goed gewerkt aan de legende. Tegen de tijd dat de eerste Pringles-chips in de schappen kwamen, was de branding compleet. Procter & Gamble bedacht een naam voor het nieuwe product door simpelweg in een telefoongids te zoeken. Op de pagina’s van het boek met adressen in Cincinnati zagen ze de inscriptie «Pringle Avenue», en ze vonden het meteen leuk. Er werd besloten om het eerste woord te behouden door aan het einde een «s» toe te voegen.

De specialisten besteedden niet minder aandacht aan het logo. Het toont de belangrijkste mascotte van het merk, bakker Julius Pringles. Zijn uiterlijk veranderde verschillende keren, maar het beeld bleef toch herkenbaar.

1967 — 1986

Pringles Logo 1967-1986

Op het eerste embleem was het bakkershoofd ovaal. De gekrulde snor raakte de onderkant van de omtrek, de ogen leken op omgekeerde Ps. Het woord «PRINGLE’S» stond op de vlinderdas onder de witte kraag.

1986 — 1996

Pringles Logo 1986-1996

In 1986 kreeg het gezicht een ronde vorm, de ogen werden grote zwarte stippen, wenkbrauwen en een mond verschenen. Tegelijkertijd verdwenen de witte kraag en de apostrof voor de «S» in de merknaam. In 1996 behoorde deze versie van het logo tot het verleden, maakte een comeback in 2011 en siert sindsdien blikjes Rewind Edition-chips.

1996 — 2002

Pringles Logo 1996-2002

De ontwerpers verwijderden de mond en roze wangen, waardoor de sfeer van de foto veranderde. Ze dimden ook de kleuren en draaiden het beeld een paar graden naar links.

2002 — 2009

Pringles Logo 2002-2009

Het gloednieuwe logo verscheen in 2002. Nu heeft de bakker een knal, heldere ogen en een kleine rode vlinderdas. Geen wenkbrauwen, de snor ziet er volumineus uit. Pringles bevindt zich onderaan met een oranje achtergrond.

2009 — heden

Pringles Logo 2009-vandaag

In 2009 kreeg het merk een vereenvoudigde versie van het logo. De kunstenaars veranderden het kapsel van de man opnieuw en verwijderden tegelijkertijd de oranje veelhoek op de achtergrond.

Logo lettertype en kleuren

Logo Pringles

Op het Pringles-logo staat het hoofd van een fictief personage. Dit is in wezen een gestileerde cartoonkarikatuur van Julius Pringles, een bakker die deel uitmaakt van de marketinglegende. Tot 2002 had de mascotte wenkbrauwen en een zwarte vlinderdas met de merknaam. Latere versies zien er modern uit: ontwerper Louis R. Dixon gaf ze een driedimensionale look en haalde het woord «Pringles» uit de stropdas.

Het lettertype dat voor de letters wordt gebruikt, is vergelijkbaar met Bodega Sans Medium. De letters staan ​​heel dicht bij elkaar, de laatste «l», «e» en «s» zijn met elkaar verbonden. De stip boven de «i» heeft de vorm van een druppel. Het kleurenschema omvat geel (# FFEA00) voor de merknaam, rood (# E51B23) voor de vlinderdas, wit (#FFFFFF) voor het hoofd, zwart (# 000000) voor de omtrek, chocolade (# 744304) en bruin (# B76E23) voor snor en haar.

Waarom heeft Pringles hun logo veranderd?

Pringles heeft het logo opnieuw ontworpen om het hoofd op een emoji te laten lijken. De tekening werd aangepast aan de stijl van moderne emoticons omdat de ontwerpers de doelgroep van het merk wilden uitbreiden ten koste van de jongere generatie.

Heeft Pringles het logo veranderd?

Ja, Pringles heeft in december 2020 een nieuw logo.

Hoe oud is het Pringles-logo?

Het Pringles-logo is zo oud als het bedrijf zelf. De eerste versie van het hoofd met een snor werd gemaakt in 1967.

Wat is de naam van het Pringle-logo?

De grappige man in het Pringles-logo heet Mr. Pringel. Dit is de mascotte van de Amerikaanse chipsmaker.