KFC Logo

  KFC Logo

  KFC is een fastfoodrestaurant dat over de hele wereld bekend is. Opgericht door kolonel Sanders. Bestaat sinds 1930. De restaurantketen is onderdeel van Yum! Merken en hoofdkantoor zijn gevestigd in de stad Louisville in Kentucky.

  Betekenis en geschiedenis

  KFC Logo Geschiedenis

  Het merklogo van KFC heeft altijd vastgehouden aan twee basiselementen: het corporate kleurenpalet en het portret van de oprichter. In de loop van de jaren is het vijf keer veranderd. Bovendien waren dit geen radicale veranderingen, maar aanpassingen die met recht de evolutie van een merk mogen worden genoemd.

  1952 – 1978

  Kentucky Fried Chicken Logo 1952-1978

  Het embleem van die periode kan als debuut worden beschouwd, omdat zij de basis legde voor een reeks herkenbare bedrijfssymbolen. Het bestaat uit grafische en tekstdelen in zwart en wit.

  Het eerste is een minimalistisch portret van de oprichter en eigenaar van het merk, kolonel Sanders. De figuur toont alleen zijn hoofd met een vlinderdas en vormt het beeld van een grappige man, omdat de boog lijkt op de armen en benen van een stripfiguur.

  Het tweede fragment is de uitgebreide naam van het fastfoodrestaurant Kentucky Fried Chicken. Het vertaalt zich als “Kentucky Roast Chicken” en geeft het belangrijkste ingrediënt van het menu aan. Het lettertype is getekend, met hoofdletters “K”, “F” en “C”.

  1978 – 1991

  Kentucky Fried Chicken Logo 1978-1991

  Het jaar 1978 bracht tastbare veranderingen aan in het logo. Ontwerpers hebben het grafische symbool naar links verplaatst en voor de woordgroep geplaatst, die is ingebouwd in een kolom met drie niveaus. Het gezicht werd vergroot en zijn uitdrukking werd vriendelijker en gladder gemaakt om een ​​aangename indruk op te wekken bij potentiële bezoekers. Als gevolg hiervan veranderde een regelmatig herontwerp in een winstgevende marketingbeweging. De typografie werd ook gemoderniseerd, met de nadruk op de letter “K” met behulp van een langwerpig been dat verder reikt dan de “e”.

  1991 – 1997

  KFC Logo 1991-1997

  Tijdens deze periode heeft de eigenaar besloten de naam te wijzigen en officieel een verkorte versie achter te laten. Dit is om twee redenen gedaan. De eerste – het cateringpunt heeft al erkenning gekregen en vereiste geen gedetailleerde decodering. De tweede – een klein woord past beter in een dure advertentieruimte. Het basisteken van de badge van die jaren is het kleurenschema van de onderneming, dat toen altijd op het logo stond. Dit is een combinatie van rood, zwart en wit.

  In 1997 verscheen een nieuwe nadruk op de visuele identiteit van KFC – “fotografie” van de restaurantketen-eigenaar. De kolonel wordt realistisch weergegeven en zijn portret is gemaakt in blauw en wit, dicht bij een pastelpalet. Op de achtergrond van het vierkante embleem staat een effen rode achtergrond.

  1997 – 2006

  KFC Logo 1997-2006

  Het logo van deze tijd is het resultaat van het werk van Landon Associates. Aan het einde van de periode wordt hij vervangen door een rond symbool met een vriendelijke glimlach op het gezicht van kolonel Sanders in een gestileerd potlood-portretontwerp. De officiële jas werd vervangen door een schort met drie verticale strepen en de afkorting “KFC” bevindt zich links van de centrale afbeelding, direct boven de schouder.

  2006 – 2014

  KFC Logo 2006-2014

  In 2006 was de donkerrode cirkel met een prachtig beeld van een kolonel gekleed in een schort in plaats van een smoking nog steeds relevant, maar tegelijkertijd werd een officiële vervanging voorbereid.

  2014 – 2018

  KFC Logo 2014-2018

  De monochrome versie van het KFC-logo is een eerbetoon aan het oorspronkelijke embleem uit 1952. Het verschil tussen de vorige versie en de huidige is dat de moderne versie een korte vorm van de naam bevat, geplaatst onder een vriendelijk lachend hoofd met een karakteristieke vlinderdas.

  2018 – heden

  KFC Logo 2018-vandaag

  Het nieuwste herontwerp van de KFC-branding vond plaats in 2018. De ontwikkelaars hebben de vorm van het logo veranderd in trapeziumvormig en het portret verbeterd. De wit-rode achtergrond heeft nu drie brede verticale lijnen, het gezicht is omgeven door een zwarte omtrek. Het grafische bord wordt op de centrale strook geplaatst – wit. Er is de afkorting KFC cursief. Door de trapezium lijkt het logo op een glas, een van de belangrijkste elementen van de fastfoodketen, wat zorgt voor een gevoel van warmte en gastvrijheid.

  Logo lettertype en kleuren

  KFC Logo

  Ongeacht het jaar van uitgifte, het ontwerp en de stijl hebben alle logovarianten het lachende gezicht van de oprichter van de fastfoodketen – kolonel Sanders. Een goedaardige emotie bereidt bezoekers voor op een gunstige sfeer. Ze vertelt ook over de geweldige gastvrijheid en het heerlijke eten dat hier wordt bereid. Een andere factor in dit ontwerp is het bord. Het is een feit dat het embleem niet alleen wordt gebruikt als origineel handelsmerk, maar ook als decoratie voor de gevel van een gebouw waar kenmerkende gerechten worden geserveerd, geleid door de principes van de eerste eigenaar.

  Logo KFC

  De afkorting is altijd in dezelfde stijl geschreven: cursief, serif-hoofdletters. En de kleur is een voortzetting van een positieve emotie: de gastvrije glimlach van de eigenaar wordt benadrukt door niet-agressief rood. De zwarte lijnen verbeelden het hoofd en de boog van kolonel Sanders, duidelijk zichtbaar tegen de witte achtergrond.