Playboi Carti Logo

Playboi Carti Logo

Playboi Carti is een rapartiest en songwriter voor Jordan Terrell Carter uit de Verenigde Staten. Hij is ook bekend onder de artiestennamen A$AP Carti, Sir Cartier, King Vamp en Cash Carti. Dit is een jonge, maar nu al cultmuzikant, geboren in 1996. Zijn thuisland is de stad Atlanta, Georgia. Jordan zingt in de stijl van experimentele en gothic hiphop, daarom beschouwt hij zichzelf als de koning van de vamp. Hij trok in 2017 algemene aandacht voor zijn persoon en bracht zijn debuutalbum uit. Het was een mixtape met singles die de Amerikaanse Billboard Hot 100-hitlijst bereikten. Een jaar later presenteerde hij zijn eerste studiocompilatie. Bovendien ging Die Lit (zoals het heette) naar de derde positie in de Billboard 200. Het tweede album verscheen na een pauze van twee jaar en klom meteen op naar de eerste regel van de wereldranglijst.

Betekenis en geschiedenis

Logo Playboi Carti

Het leven van een jonge man die opgroeide in het provinciestadje Fairburn was niet gemakkelijk. Daarom probeerde hij altijd te ontsnappen aan de omgeving die hem naar binnen zoog en ging hij de mensen in. Maar Carter studeerde amper af van school, omdat hij constant bezig was met werk voor de toekomst. Hij ging trainen omdat hij dol was op basketbal en droomde van een carrière in de NBA. Het lukte hem echter niet: hij verliet deze sport vanwege meningsverschillen met de coach.

Tegelijkertijd studeerde Playboi Carti muziek en sloeg hij vaak de school over om aan zijn composities te werken. Daardoor heeft hij zijn studie amper afgemaakt. De reden voor de afwijzing van een hoog opleidingsniveau na school was de onaangename situatie waarin Jordan Terrell Carter terechtkwam. Dus bleef hij achter met de enige manier in het leven — rappen, hoewel hij er aanvankelijk niet over nadacht.

Het creatieve pseudoniem van de jongeman, zijn toneeloptreden en persoonlijke identiteit werden sterk beïnvloed door de omgeving waarin hij opgroeide. De muzikant kleedde zich eenvoudig, maar pretentieus, goedkoop, maar niet-standaard, en gaf meestal de voorkeur aan kleding van commissie. Vandaar zijn hang naar de gothic richting en experimentele hiphop.

De rapper beschouwt zwart als de basiskleur. Het is dit palet dat de overhand heeft bij het ontwerpen van posters en albums. Rood (de kleur van bloed) en wit (een ideaal contrasterende achtergrond) grenzen eraan. De muzikant heeft geen eigen logo — er wordt gezocht naar pogingen om zichzelf uit te drukken. Een van de symbolen wordt geassocieerd met de naam van het Playboy-magazine, ter ere waarvan de artiest zijn bijnaam aannam.

De afbeelding toont een konijn met lange oren en een vlinderdas. Het staat in het eerste derde deel van het woord «Playboi», na de letters «P» en «L». De borden zijn smal, naar boven gestrekt, ongelijk in hoogte en staan ​​apart. Het lettertype is kapitaal, versierd met scherpe schreven. Onderaan (in de tweede regel) onhandig toegevoegd — «Carti». De letters zijn licht, omlijnd, hoewel ze in ongelijke lijnen zijn getekend — als door een trillende hand. Er vliegen twee vlinders rond. Ze zijn van groot belang in de identiteit van de muzikant en zijn dan ook vaak terug te vinden in zijn affiches.

Logo lettertype en kleuren

Playboi Carti Logo

Voor het nieuwste album, dat in 2020 uitkwam, koos de artiest een schokkend logo. Het echoot de naam Whole Lotta Red en bestaat uit een bloederige inscriptie op een witte achtergrond. Het woord «Rood» is met de hand cursief geschreven. Strepen vloeien van de letters naar beneden, angstaanjagend, omdat ze een associatie oproepen met incisies in de huid waaruit bloed sijpelt.

Voor zelfexpressie kiest de rapper stijlen die geen analogen hebben. Dezelfde benadering wordt toegepast op het ontwerp van muziekalbums. De naam, evenals het pseudoniem, zijn geschreven in een individueel lettertype. In het ene geval zijn dit verticaal langwerpige letters met puntige schreven, in het andere geval holle tekens langs de contour met een ongelijkmatige lijn. Het persoonlijke palet van de kunstenaar bestaat uit een combinatie van zwart, rood en wit. Er zijn ook veelkleurige posters.