Oregon State University Logo

Oregon State University Logo

Oregon State University was ooit een privéschool, de Corvallis Academy, die lokale vrijmetselaars hielpen openen in 1856. Door een verbouwing van campussen, de toevoeging van nieuwe curricula en 11 hernoemingen, is de instelling het moderne tijdperk van wereldwijde verkenning ingegaan. OSU bestudeert milieukwesties, bosbouw, nucleaire techniek, diergeneeskunde, geneeskunde en een tiental andere gebieden. Daarnaast hielp hij mee om voor miljoenen mensen een beroep te krijgen. De alumni zijn onder meer Nobelprijswinnaars, astronauten, atleten, vooraanstaande wetenschappers, politici, zakenmensen en kunstenaars.

Betekenis en geschiedenis

Oregon State University Logo Geschiedenis

Oregon State University is een van de weinige Amerikaanse universiteiten die tegelijkertijd deelneemt aan de programma’s Land Grant, Sun Grant Association, National Space Grant en National Sea Grant. Dit houdt in dat hij zich bezighoudt met landbouw, oceaanonderzoek doet, alternatieve energiebronnen bestudeert en de lucht- en ruimtevaartindustrie ontwikkelt. Deze veelzijdigheid wordt weerspiegeld in het logo dat Pentagram in 2017 creëerde. De ontwerpers keken naar de geschiedenis van de instelling en leenden elementen uit het zegel zodat OSU gemakkelijk kon worden geïdentificeerd.

1868 — 2017

Oregon State University Logo 1868-2017

Het oude logo van Oregon State University verscheen in 2003. Het bevatte alleen inscripties, omdat het vooral bedoeld was voor papieren media. De gehele ruimte was visueel in twee delen opgedeeld. In de linkerhelft stond de volledige naam van de universiteit: de zin «OREGON STATE» bovenaan en het woord «UNIVERSITY» net eronder. De ontwerpers namen een gedurfde zwarte sans serif als basis en combineerden letters van verschillende groottes om de eerste regel te accentueren. En het gebied aan de rechterkant was gereserveerd voor de oranje afkorting «OSU».

Dit grafische symbool werd lange tijd gebruikt, maar het weerspiegelde niet het unieke karakter van de onderwijsinstelling. Zo behoorde de afgekorte naam OSU tegelijkertijd toe aan nog twee andere universiteiten: Oklahoma State University en Ohio State University. Dus de initialen lieten de onmiskenbare identificatie van Oregon State University niet toe.

2017 – heden

Oregon State University Logo 2017

Ter ere van het 150-jarig jubileum heeft de onderwijsinstelling haar identiteit bijgewerkt, waarvoor de eigenaren zich tot Pentagram wendden voor hulp. De ontwerpers koppelden het logo van de universiteit aan een oud presidentieel zegel en aan het embleem van de sportteams van de Oregon State Beavers, dat in 2013 werd opgericht. Zo werd de bever die op het schild zat het belangrijkste symbool van de universiteit. Maar waar komt dit dier vandaan? Het blijkt dat de bever aan één kant van de vlag van Oregon staat. Het wordt beschouwd als het nationale symbool van de staat.

Medewerkers van Pentagram besloten om elementen uit de vlag en het wapen te combineren. Ze kwamen met een ongebruikelijke combinatie, al moesten ze wel veel «extra» elementen weghalen, zoals een huifkar, schepen en een Amerikaanse zeearend. Het nieuwe heraldische schild bevat volgens de ontwerpers de belangrijkste objecten: een Pseudotsuga menziesii-spar, bergtoppen met drie sterren, de ondergaande zon, oceaangolven en een opengeslagen boek.

Het tweede deel van het OSU-logo is het opschrift «Oregon State University», verdeeld in twee regels. Een vet geometrisch lettertype en een combinatie van contrasterende kleuren (zwart en oranje) zorgen ervoor dat het woordmerk eruitziet als het vorige grafische symbool. De tekst mag aan de rechterkant of onder het wapen staan, maar het is verboden om ze te scheiden.

Zegel

Oregon State University Seal Logo

Het presidentiële zegel is aangebracht op de diploma’s van afgestudeerden, is te vinden in de officiële documenten van de universiteit, wordt gebruikt in het kantoor van de provoost en het kantoor van de president. Dit symbool is precies hetzelfde als het wapen van de staat Oregon, aangenomen in 1857. OSU keurde het goed als zegel in 1859, toen Oregon officieel de 33e staat van de unie werd.

Er zijn veel allegorische afbeeldingen in het visuele teken. Ten eerste lijkt het op een heraldisch schild — een teken dat zijn voorganger een wapen was. Ten tweede bevat het zegel veel historische metaforen. Boven is een adelaar, de nationale vogel van Amerika. In het midden van het schild staat een gesloten wagen met twee ossen ingespannen. Dit zijn de pioniers die naar de lege landen van Oregon kwamen. De plaats rechts wordt ingenomen door een hele artistieke compositie: een landschap van drie bomen en een eenzame eland tegen de achtergrond van bergen. Pseudotsuga menziesii groenblijvende sparren groeien in een geïmproviseerd «bos». Ze vertegenwoordigen de pittoreske natuur van Cascadia. Ergens achter de berg gaat de zon onder, wat duidt op de westelijke kant van de horizon.

De oceaan beslaat bijna een derde van het schild. Op het water varen twee oorlogsschepen: Engelse en Amerikaanse. De kunstenaars probeerden de technische uitmuntendheid van het Amerikaanse schip over te brengen en presenteerden het als een achtervolger. Het belangrijkste element voor OSU staat onderaan. Het is een hooiberg met een ploeg, die op het staatsembleem de verbinding met het agrarische erfgoed vertegenwoordigt, en op het zegel van de universiteit symboliseert de agrarische focus van de instelling.

Oregon State Bevers Logo

Oregon State Beavers Logo Geschiedenis

OSU-sportteams bestaan ​​al sinds de oprichting van de universiteit. Hun eerste mascotte, Jimmie de coyote, verscheen in 1893. En de naam Bevers en het bijbehorende symbool werden al in de 20e eeuw gebruikt: volgens verschillende bronnen, in 1910 of in 1916. Later werd Benny Beaver de mascotte. Het is zijn portret dat op de meeste emblemen is afgebeeld.

1951 — 1998

Oregon State Beavers Logo 1951-1998

Arthur Evans ontwierp een cartoon beverkoplogo met «OSU» op een steekhoed voor sportteams. Voor zover we weten, gebeurde dit in 1951. Een kunstenaar uit Angeles Pacific bood dezelfde badge aan verschillende scholen aan, dus Cal Tech had een soortgelijk embleem, maar met een ander bijschrift. Aan de Oregon State University heette dit antropomorfe beest Benny Beaver.

1998 — 2013

Oregon State Beavers Logo 1998-2013

In het nieuwe millennium is de vriendelijke lachende bever vervangen door Angry Benny. Hij had niet de gebruikelijke pet met een afkorting. De ontwerpers besloten het te vervangen door een witte «Beavers»-letters met een dubbele zwarte en oranje omtreklijn. Het hoofd van het dier gluurde van bovenaf naar buiten.

2013 — heden

Oregon State Beavers Logo 2013-vandaag

In 2012 werd bekend dat Nike bezig was met een gemoderniseerd Oregon State Beavers-logo. De definitieve versie is in 2013 gepresenteerd in het Alumni Center. De ontwerpers hebben geprobeerd het embleem professioneler te maken, zodat het ervaren atleten naar de teams kan trekken. Tegelijkertijd is de nieuwe bever een voortzetting van de evolutie geworden: het centrale element, zoals voorheen, is zijn kop, alleen zonder inscripties. De tekenstijl is beknopt en verfijnd.

Logo lettertype en kleuren

Oregon State University Logo

Het schild op het logo weerspiegelt de deelname van de universiteit aan vier beurzen. De kosmos wordt vertegenwoordigd door drie sterren, die tegelijkertijd de OSU-campussen symboliseren. De zon staat voor de ontwikkeling van alternatieve energiebronnen. De golven tonen een link naar de National Sea Grant en de boom naar de Land Grant. De bergtoppen zijn geïnspireerd op de toppen van de Three Sisters. Op het hartvormige schild zit een bever, de mascotte van de Oregon State Beavers-sportteams en het nationale dier van de staat.

Logo Oregon State University

Ontwerpers van Pentagram hebben een nieuwe typografie ontwikkeld voor het OSU-logo. Het is gebaseerd op het Romeinse type Newzald, gemaakt door de Klim Type Foundry. Daarnaast heeft de universiteit tijdens het rebrandingproces een gewijzigde kleurstelling gekregen. Het bestaat uit Beaver Orange (#D73F09), Bucktooth White (#FFFFFF) en Paddletail Black (#000000).